zondag 3 april 2016

Cheap Thrills, Worry Blast en Nashville Pussy * 3 april 2016, P60 - Amstelveen


Setlist Worry Blast:
It Seems Like Rock 'n' Roll, Born to Lose, Raised By Rock'N'Roll Gone to the Dogs en Family Business (niet compleet).
Setlist Cheap Thrills:

Setlist Nashville Pussy:
Come On Come On, Rub It to Death, I'm So High, Pillbilly Blues, High As Hell,
Wrong Side of a Gun, Shoot First and Run Like Hell, Hate & Whiskey,
Going Down Swinging, Everybody's Fault But Mine, Up the Dosage, Go to Hell,
Good Night for a Heart Attack, Why Why Why en Go Motherfucker Go.
Toegift: Struttin' Cock en Fried Chicken and Coffee.

Gitarist Allan Claret van Worry Blast

Mijn verhaaltje
Ik moest onverwachts de hele zondag werken maar kon gelukkig toch nog mooi op tijd naar huis om samen met Hans naar een concert te gaan. Nashville Pussy stond namelijk op het programma voor een avondje onvervalste rock 'n' roll! Ik besloot wel om met de auto naar P60 te gaan, zat er inmiddels een beetje doorheen. Het was één van de eerste echt warme dagen van het jaar en we konden mooi zonder jas vanaf de auto in de parkeergarage de nog rustige zaal in wandelen. Wel waren er een hoop fotografen vanavond, dus moest er even geknuffeld worden met Rob. ACDC


Zanger Mat Petrucci

Het avondje begon met Worry Blast, een band uit Zwitserland met nogal veel ACDC invloeden. Was erg leuk en we hebben ons hier kostelijk mee vermaakt. Net als de zanger/gitarist van de band Airbourne klom deze gast ook naar boven (iets minder spectaculair dan in een hoge mast op Forta enkele jaren geleden bijvoorbeeld). Hij deed het via de trap naar boven en deed een solo'tje op z'n gitaar vanaf het balkon. Er werd flink wat energie in het optreden gelegd maar wat heel opvallend was en dat zou eigenlijk bijna de gehele avond zo blijven, het opgekomen publiek (op een klein groepje na) was erg lauw. Pas bij de laatste drie nummers bij Nashville Pussy ging het een beetje los. 


Gebroken snaar......


Op het balkon

Maar eerst was het nog tijd voor de Nederlandse meidenband Cheap Thrills. Weet niet wanneer de band voor het laatst op het podium stond maar het was een rommelig optreden. Veel enthousiasme dat wel, de zangeres had de nodige adhd trekjes en ook de gitariste ging lekker tekeer op z'n tijd. Helaas niet een show om lang te heugen. Tegen 21:30 uur was het tijd voor Nashville Pussy, onder de klanken van het cowboy countrylied (Ghost) Riders in the Sky kwam de band het podium op. 


Cheap Thrills


Frontdame Selma

Met de nummers Come On Come On en Rub it to Death werd de toon van de avond meteen gezet. Wij stonden aan de kant van bassiste Bonnie Buitrago en zij probeerde de gehele avond de boze SM meesteres uit te hangen, we hebben haar geloof ik niet één keer zien lachen. Wel een leuk image hoor, of is het toch wat anders? Voor de zangkunsten van Blaine Cartwright hoef je niet speciaal naar Nashville Pussy te gaan, maar ja, hoe kan het ook anders, ook vanavond ging er weer een flesje whiskey doorheen. Veel aandacht trekt ook de blonde gitariste én echtgenote van Blaine, Ruyter Suys. Nadat ze in haar jeugdjaren even piano heeft gespeeld is zij op achtjarige leeftijd begonnen met gitaar spelen. Vanaf haar tienerjaren werd zij beïnvloed door bands als Motörhead en Led Zeppelin. 


Nienke op drums


Op de knietjes

Zij speelt niet alleen goed gitaar maar ze maakt er ook een flinke show van. Ze speelde knielend en liggend, ook spoot ze het nodige bier over de toeschouwers heen. Van achter het drumstel ziet Jeremy Thompson het allemaal heel relaxed aan. Zoals gezegd ging het publiek pas los na het heerlijke nummer Why Why Why met Go Motherfucker Go. Natuurlijk kwam er nog een toegift in de vorm van Struttin' Cock en het lang uitgesponnen en lekker opwindende Fried Chicken and Coffee. Na afloop bleef Ruyter languit op de grond liggen en moest ze "bijgebracht" worden met een slok whiskey. Zo kwam er een einde aan een leuk avondje gruizige rock.


Mooi in de groene spots


Setlist Nashville Pussy


Bonnie Buitrago van Nashville Pussy


Ruyter Suys op gitaar


Jeremy Thompson op drums


Zanger Blaine Cartwright


Mooi overzicht van de zaal


En van boven


Solo!


Een uitgetelde Ruyter


Whiskey helpt......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten