vrijdag 26 februari 2016

The Skull en Stepfather Fred * 26 februari 2016, Little Devil - Tilburg


Setlist Stepfather Fred:
Caroline, Jump en Flame.
Setlist The Skull:
The Tempter, Assassin, The Touch of Reality, Trapped Inside My Mind,
Plastic Green Head, Till the Sun Turns Black, The Longing,
Psychotic Reaction, Send Judas Down, R.I.P. en At the End of my Daze.

Met Eric Wagner van The Skull

Na al die concertjaren kwam het er nu voor de eerste keer van, naar The Little Devil in Tilburg. Het cafe (met klein zaaltje achterin) heeft af en toe best een leuke band op het programma maar op 1 of andere manier was het er nooit van gekomen. Hans en ik vertrokken al vroeg in de middag op weg naar het zuiden, we hadden de bus van 17:30 uur en waren dus al rond 18:00 uur op station Utrecht. Dat was dan ook wel te merken aan de overvolle trein richting Tilburg, we hebben deze maar laten gaan want de reizigers hingen nog net niet aan de buitenkant zoals in bijvoorbeeld India. 


Stepfather FredEnthousiaste gasten uit Duitsland

Uiteindelijk en met vertraging (ook dat is niet bijzonder met de NS) kwamen we aan in Tilburg. Na een snackje op het station aldaar zaten we al tegen half acht aan de bar in The Little Devil. We vermaakten ons prima met de lekkere biertjes en zanger/frontman Eric Wagner van The Skull zat ook gezellig in de kroeg. Natuurlijk liet ik dit vastleggen op de gevoelige plaat, hij is tenslotte 1 van mijn alltime helden. Ook raakte ik nog aan de praat met een aardige gast die me vertelde dat hij speciaal voor de goede muziek vanuit Noord-Holland naar Tilburg was verhuisd. Mooi man! 


The Skull


Eric had er zin in vanavond

Wel raakten we wat geirriteerd door het op het laatste moment aangepaste tijdschema. Oorspronkelijk was de start gepland van The Skull om 21:00 uur, nu was het plotseling opgeschoven naar 21:30 uur met ook nog een voorprogramma! Dit betekende dat we ons doel van de avond The Skull niet geheel uit konden kijken en beluisteren. Best wel een waardeloze zet van de organisatie, vooral omdat de dame achter de bar aangaf dat men het opgeschoven had omdat men nog bezoekers verwachtte van het in 013 aan de gang zijnde Deathfest. Ja, of dat een goede reden voor ons kon zijn......... 


Basgitarist Ron Holzner


Nog een keer Ron

Zo stonden we om 21:30 uur dus bij het podium naar het optreden te kijken van Stepfather Fred. Deze Duitse band zette een enthousiast optreden neer maar kregen (behalve van een paar bezoekers, waaronder wij) niet echt veel respons. Leuk maar niet heel bijzonder (origineel). Nadat ik Eric nog een flesje bier had gegeven voor zijn vriendelijke gesprekje met foto begon de band en was de toon meteen gezet. Geweldig, wat een gave muziek en heerlijke Trouble klassiekers werden er gespeeld. 


Eric Wagner


Eric had veel plezier en er was veel interactie

Eric Wagner was bijzonder goed gestemd, misschien ook wel door de vele drankjes die de man al genuttigd had inmiddels. Diverse malen sprak hij met mensen uit het publiek en liet hij blijken dat hij het naar de zin had. Gelukkig zat 1 van mijn meest favoriete nummers al vroeg in de set, daardoor kon ik dus lekker mee bleren met Plastic Green Head. Helaas moesten we dus al snel hierna weer naar huis met dank aan de fijne programmering. We besloten gelijk na afloop maar dat we nu op zeker op 28 april naar Trouble gaan in Dynamo. 


Overzicht van de zaal van de Little Devil


Geen opmerkingen:

Een reactie posten