zaterdag 23 januari 2016

Clash of the Coverbands * 23 januari 2016, De Peppel - Zeist


Setlist The Caverns:
It's Over, Oh Pretty Woman, Dust My Broom, Long Grey Mare, She Don't Want Me No More, It's All Over Now Baby Blue, Hoochie Coochie Man, Early In The Morning, Big Boss Man en Gloria.
Setlist Silver:
Gimme Shelter, Paperback Writer, All Along The Watchtower, Wicked Games,
110 In The Shade, Heart Shaped Box en Killing In The Name Off.
Setlist Sonic!:
Yankee Rose, Medley: 99 Luftballons, Verdammt Ich Liebe Dich,
Jeanny en Ich Bin Wie Du, Arms Wide Open en Rain Down On Me.
Setlist The Rivals:
Message In A Bottle, Fluorescent Adolescent, Stil In Mij,
Twlight Zone, I Want You To Want Me en Radar Love.


Vooraf nog een selfie van The Rivals in de snackbar

Ik had de mannen van The Rivals een tijdje geleden opgegeven voor één van de meest bekende bandwedstrijden, Clash of the Coverbands The Benelux Edition. Dit veroorzaakte toch wat stress, in de decembermaand is het best lastig om veel tijd vrij te maken om te oefenen. Er werd afgesproken om elke maandag- en woensdagavond te spelen en op enkele uitzonderingen na werd dit aardig vol gehouden. Dit was dan ook wel te horen op de wedstrijdavond zelf, de band speelde erg strak. Maar daarover later meer. 


The Caverns


Mondharmonica

Renate en ik vertrokken op zaterdagavond 23 januari om 20:15 vanaf huis naar de Peppel in Zeist waar de wedstrijd gehouden werd. We kwamen daar tegen negen uur aan maar het bleek dat één van de bands had afgezegd (Mrs. Crowley, een Ozzy Osbourne coverband) zodat de eerste band pas om 21:30 begon. Dit waren een stelletje oude rotten "in het vak", The Caverns een bluesband. Er werden nummers gespeeld van John Mayall en Muddy waters en de leadzanger (was ook nog een vervanger) had een echt "blueshoofd". Dit was een prima band dus de toon was meteen gezet, het niveau was dus hoog. 


Sterk optreden van Silver


Best hard

Toen was het de beurt aan Silver. Verrassend genoeg kende ik deze band nog van de finale van Emergenza in 2013 waarin Robin met All Access had meegedaan in de Melkweg. Ik was toen behoorlijk onder de indruk van deze band. Wel was de Emergenza finale alleen voor bands met eigen werk dus ik vond het wel verrassend dat Silver nu meedeed als coverband. Ook nu was het geweldig goed wat de band liet zien en dit was voor ons eigenlijk niet te overtreffen. De band sloot heftig af met een nummer van Nirvana (Heart Shaped Box) en met een nummer van Machine Head (Killing In The Name Off). Erg knap. Later sprak ik nog met de zanger/gitarist van de band en hij gaf aan dat ze vaak optreden met eigen werk maar dan ook meestal wat covers spelen. 


Sonic!


Prima gitarist

Voor Sonic! was het nu wel erg lastig om na deze geweldige band te komen en dat bleek ook wel. Maar goed, dat was niet de enige reden dat het wat minder was. De zanger was een prima enthousiaste gast maar zijn zangtalent liet nog wel wat te wensen over. Veel Duitstalige nummers in een leuk gemaakte medley, 99 Luftballons, Verdammt Ich Liebe Dich, Jeanny en Ich Bin Wie Du. Dat was dan wel weer heel grappig. De band had verder wel een uitstekende gitarist. Ik had zelf steeds uitgesproken dat wij samen met Silver door zouden gaan en dat gevoel werd nu nog meer versterkt, al moet je het dan nog steeds zelf waarmaken.


"Setlist" van The Rivals


Gespannen koppies

Opbouwen

Strakke koppies bij onze mannen, de eerste keer meedoen aan een bandwedstrijd en dan ook nog één van de meest prominente. Gelukkig valt er een hoop van je af als je eenmaal op het podium staat. Zanger/bassist Kevin begon het eerste couplet van Message in a Bottle van The Police een klein beetje onvast maar daarna ging het uitstekend. Fluorescent Adolescent werd uitstekend "neergezet" en Stil In Mij is de band op het lijf geschreven. Het werd een heerlijk optreden en het publiek liet zich nu meer horen dan bij alle bands hiervoor. Dat hadden we vast zitten en met de Twilight Zone werd er volop meegeklapt. Wel viel daarna I Want You To Want Me een beetje tegen maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de knaller Radar Love. Toen het afgelopen was kwam de organisator op het podium ons afkondigen en de avond afsluiten en je kon al aan hem merken dat ook hij onder de indruk was. 


Mooi gezicht vanaf de geluidsman

The Rivals

Enthousiasme bij het publiek

We moesten nog een klein half uurtje wachten tot de officiële uitslag bekend werd gemaakt dus de spanning steeg tot grote hoogte. Als eerste werd de juryprijs uitgedeeld en deze ging (eerlijk is eerlijk) en zoals verwacht naar Silver. Maar toen werd er omgeroepen dat The Rivals de publieksprijs hadden gewonnen. Groot gejuich steeg er op van onze jongens, maar ook van familie en het overige publiek. Klasse! Uiteindelijk is het wel een terechte uitslag geworden van een heerlijk avondje, de twee bands die de meeste aanspraak mochten maken op de overwinning gaan door. Nu op 14 mei in de Peppel de regiofinale! 

Jeffrey op drums


Jan en Robin, de gitaristen


Mooi beeld van achteren


Kevin in actie


Solo!


Mooi duoRobin op de Flying V bij Radar Love


Feest en felicitaties na afloop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten