zondag 6 december 2015

The Order Of Chaos, Alpha Tiger en Battle Beast * 6 december 2015, Willemeen - Arnhem


Setlist The Order Of Chaos:
Victim Of Circumstance, Get In the Pit, Sexwitch en Apocalypse Moon.
Setlist Alpha Tiger:
Intro, Lady Liberty, From Outer Space, Long Way of Redemption,
We Won't Take It Anymore, Identity, Karma en Black Star Pariah.
Setlist Battle Beast:
Far Far Away, I Want the World… and Everything in It, Out on the Streets, Let It Roar, Into the Heart of Danger, Neuromancer, Black Ninja, Guitar, Keyboard And Drums Solo, Touch in the Night, Sea of Dreams, Unholy Savior, Iron Hand, Show Me How to Die, Enter the Metal World en Out of Control.


The Order of Chaos


Jammer dat de stem van zangeres Amanda Kiernan niet helemaal goed doorkwam

Op zondagavond met Hans naar de Willemeen in Arnhem voor één van mijn favoriete bands, Battle Beast. Voor de deur van het centraal station kwamen we Kimberley en Xander tegen, dus konden we mooi met z'n viertjes oplopen. We waren mooi op tijd om de eerste support van deze avond te zien, het uit Canada afkomstige The Order of Chaos. Helaas was het geluid bij deze eerste band niet zo best afgesteld, je hoorde vooral het schreeuwen van zangeres Amanda Kiernan niet goed. Dit verdween in een brij van geluid. Zo gauw Amanda clean begon te zingen was het een heel stuk beter, bij de laatste twee nummers van vanavond was dat gelukkig het geval en konden we toch terugkijken op een leuk optreden. De band heeft namelijk prima nummers in de aanbieding. 


Alpha Tiger


Zanger Benjamin Jaino

Daarna was het tijd voor de Duitse powermetal band Alpha Tiger. De band had begin dit jaar het nieuwe album Identity uitgebracht en daar was muzikaal gezien niets mis mee behalve dan dat de zanger Stephan Dietrich echt tenenkrommend slecht was. Wat was vanavond dus de mooiste verrassing? Dat deze in juli vervangen was door een nieuwe! Benjamin Jaino was nu de frontzanger en hoewel het bepaald geen Rob Halford was is deze vent een behoorlijke zanger voor dit genre. Buiten dat is het een leuke persoonlijkheid en na een aantal pogingen kreeg hij de zaal lekker mee. Uitschieters vond ik We Won't Take It Anymore en de laatste twee nummers Karma en Black Star Pariah. 


Toffe gast


Mooi overzicht van de zaal

Toen de hoofdact van vanavond. Ik ben waarschijnlijk niet geheel onbevoordeeld maar voor mij is dit toch één van de revelaties van de laatste jaren. Ik durf zelfs te stellen dat als deze band in de jaren tachtig was "geboren" het hele grote was geworden. Ook zangeres (of brulboei) Noora is een enorme persoonlijkheid, de dame heeft niet alleen een geweldige stem maar is echt een bijzonder opvallende persoonlijkheid. 


Battle Beast


Wat een performance!

Maar dat is allemaal niets waard als je geen goede muziek kan maken toch? Maar laat dat nu ook een grote kracht te zijn van deze band. Het ene nummer is nog een grotere kraker dan de andere en het is ontzettend knap dat de band erin slaagt om zulke geweldige composities te maken. De anderhalf uur vloog dan ook om en het publiek in de zaal ging helemaal los. Out on the Streets, Neuromancer, Black Ninja het ging er allemaal in als zoete koek. Even een rustpuntje met het fraaie Sea of Dreams en een biertje voor Janne en Juuso (deze moest in één keer opgedronken worden). Ook de jarige job van The Order of Chaos John Simon Fallon werd hierop getrakteerd. 


Noora Louhimo weet hoe ze het publiek moet bespelen


Iedereen moest meedoen

Als ik dan toch één nummer moet noemen, dan kies ik voor Iron Hand. Dit is wat mij betreft een klassieker, eigenlijk hoort dit gewoon in de top2000 te staan. Met Show Me How to Die, Enter the Metal World en Out of Control kwam er weer een einde aan een geweldige Battle Beast avond. Heb de band nu zeven keer gezien, voor het eerst in het voorprogramma van Nightwish in 2012 en elke keer weer is het een feestje. Hopelijk ga ik ze nog heel vaak zien in de toekomst! 


Wat een stem!


Noora


Nog een keer Noora


Mooi licht


Gaaf "duel"


Tijd voor een biertje


De band bedankt het publiek


Setlist van Battle Beast gekregen 
van Janne Björkroth (keyboards)


Lees ook een review op: 

Voor nog meer foto's KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten