zondag 27 december 2015

Stream of Passion * 27 december 2015, Tivoli de Helling - Utrecht

Setlist Stream of Passion:
Electrische set: Monster, A War of Our Own, Collide, In the End, My Leader, For You, Don't Let Go, Now or Never en Street Spirit (Fade Out) (Radiohead cover). Acoustische set: Nostalgia, Spark, Powerless en Abends Will Ich Schlafen Gehn (Engelbert Humperdinck cover met Dianne van Giersbergen). Electrische set: Deceiver (met Lisette van den Berg), Alone (Heart cover met Lisette van den Berg), Earthquake (met Dianne van Giersbergen), Lost (met Merijn van Haren, Navarone), The Show Must Go On (Queen cover met Merijn van Haren), The Curse (met Anneke van Giersbergen), In Motion #1 (The Gathering cover met Anneke van Giersbergen) en This Endless Night. Toegift: I Have a Right (Sonata Arctica cover) en Haunted.Marcela op viool


Marcela 

Er waren vanavond bij het optreden van Stream of Passion in Tivoli de Helling zelfs diverse bezoekers van over de grens en de zaal was op het allerlaatste moment uitverkocht geraakt. Wij stonden gelukkig toch nog redelijk vooraan en ik weet niet wie er allemaal alle vijf de speciale Winterevening avonden van Stream of Passion heeft meegemaakt maar ik ben er in ieder geval één van........ Twee jaar geleden had ik geroepen dat het wel genoeg was geweest maar vorig jaar was het een bereleuke avond geworden. Dus moest het dit jaar maar weer gebeuren en deze keer gingen Robin, Ben, Julie en Naomi ook mee. 


Acoustische set: Nostalgia


Abends Will Ich Schlafen Gehn 
(Engelbert Humperdinck cover met Dianne van Giersbergen)

De band begon met een electrische set en deze knalde er meteen lekker op. Heerlijke nummers zoals A War of Our Own, Collide, In the End, Now or Never en Street Spirit kwamen voorbij. Net als andere jaren kwam daarna een acoustische set (van vier nummers) en dat kan me toch nooit zo heel erg boeien. Wel een grappige keuze was een liedje uit de musical Hans en Grietje: Abends Will Ich Schlafen Gehn. We konden ondanks de drukte toch af en toe een biertje halen maar bij de beide ingangen stond het propvol en zelfs in de gang stonden mensen. Het was dus erg druk maar in de zaal hadden echt nog wel wat mensen gekunt, komt ook doordat men bij de deuren blijft staan en zo een opstopping veroorzaakt. 


Marcela met Lisette van den Berg (Karmaflow)


Marcela met Dianne van Giersbergen (Xandria)

Daarna was het weer knallen met een electrische set waarbij ook nog een hoop gasten tevoorschijn kwamen. Bij Deceiver en Alone (een cover van Heart) deed Lisette van den Berg (Karmaflow) mee en daarna kwam Dianne van Giersbergen meedoen met Earthquake. Merijn van Haren (van Navarone) deed mee met Lost en dat was wel een beetje te hoog gegrepen voor de beste man. Het nummer van Queen, The Show Must Go On, lag hem beduidend beter. Tot groot genoegen van de zaal (en ook van mij) kwam Anneke van Giersbergen het podium op. Zij begon met The Curse maar daarna werd er zelfs een nummer van The Gathering gebracht, In Motion #1, heerlijk! 


Marcela met Anneke van Giersbergen


Heerlijk een nummer van The Gathering: In Motion #1

Met This Endless Night kwam er een einde aan de reguliere set. Gelukkig was er nog een toegift die begon met een Sonata Arctica cover, I Have a Right. Had Robin toch niet voor niets zijn Sonata Arctica shirt aangetrokken. Met één van mijn favorite nummers Haunted werd een heerlijk avondje afgesloten. Wel jammer dat de band Out In The Real World vaak overslaat. Blijkbaar vinden ze dit zelf niet zo geweldig. We bleven nog een tijdje hangen en kwamen ook George Oosthoek en Ad Sluijter nog tegen. Daarna gingen we met de diverse bandleden op de foto. Robin (en Julie ook) kreeg nog een poster van de merchandising en verzamelde daar alle handtekeningen van de band op. Zo werd het concertjaar 2015 weer op een heerlijke manier afgesloten. 


Mooi duo


Rechts staan wij (ik en Robin) Foto: SharQ photography


Links naast drummer Martijn Peters zie je Robin (daarnaast sta ik) Foto: SharQ photography


Robin met Marcela


Ik met Marcela


Naomi en Julie met Marcela


Met Anneke en Dianne van Gierbergen, poster laten tekenen door de drummer


Plectrum van gitarist Eric Hazebroek
Lees ook een review op: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten