zaterdag 3 september 1994

Pink Floyd * 3 september 1994, De Kuip - RotterdamSetlist Pink Floyd:
Astronomy Domine, Learning to Fly, What Do You Want From Me, On the Turning Away, Poles Apart, Take It Back, Sorrow, Keep Talking, One of These Days, Shine On You Crazy Diamond (1-5), Breathe, Time, Breathe (reprise), High Hopes, The Great Gig in the Sky, Wish You Were Here, Us and Them, Money, Another Brick in the Wall pt. 2, Comfortably Numb, Hey You en Run Like Hell. 

De show begint 

Ook nu weer een indrukwekkende show er hing een enorme zwevende glitterbol, er waren diverse video- en animatieclips en liefst twee opblaasvarkens. We hebben ervan genoten, de muziek en van het enorme spektakel er omheen. 


Het vliegende varken 

Review van http://utopia.ision.nl/users/ptr/pfloyd/concert/rot.html
In de kuip september 1994. 700 ton staal, 3 podia, 200 technici, 49 trucks, 1 privé jet, 1000 eieren en een geschatte 1.000.000 gulden aan produktiekosten per dag; het Pink Floyd-circus is terug op aarde. Begin september 1994 kon Rotterdam zich weer opmaken voor één van de duurste en spectaculairste monsterprodukties uit de popgeschiedenis. Wanneer de laatste mededelingen van sponsor VW (zette voor de gelegenheid een speciale Floyd golf op wielen) zijn gepasseerd, zullen de drie resterende leden van het eens zo progressieve rockinstituut zichzelf voor de zoveelste keer wegcijferen in dienst van de machine. 


Mooie lasershow 

Een machine vol quadrofonische klanktapijten en visuele hoogstandjes. Gilmour, Mason en Wright spelen wederom op safe en er is niemand die anders verwacht. Om het zoeken in de Kuip wat minder moeilijk te maken; de groep -elf kleine mannetjes en vrouwtjes- staat in een soort gigantisch amfitheater onder meer dan 400 computergestuurde spots, achter een enorme zwevende glitterbol, voor nieuwe video- en animatieclips en tussen liefst twee opblaasvarkens. De shows bestonden uit recente nummers van "A momentary Lapse of Reason", "The Division Bell" en onvermijdelijke hits als "Money", "Time", "Wish You were Here" en "Shine On" (met een ode aan Syd Barrett). De enige echte verrassing in de set was "Astronomy Domine". Inclusief vloeistofprojectie. Geen opmerkingen:

Een reactie posten