dinsdag 20 oktober 2015

Maverick, Rebelious Spirit en The Poodles * 20 oktober 2015, De Boerderij - ZoetermeerSetlist Maverick:
Snakeskin Sinner, Got It Bad, In Our Blood en Paint By Numbers.
Setlist Rebelious Spirit:

Setlist The Poodles:
Before I Die, Caroline, House of Cards, I Rule the Night, Flesh and Blood, Cuts Like a Knife, Line of Fire, Everything, An Acoustic Medley (Crying, One Out of Ten, Leaving the Past to Pass), The Greatest, Instrumental, Thunderball, Crack in the Wall, Metal Will Stand Tall, Like No Tomorrow en Night of Passion. Toegift: Echoes From the Past en Seven Seas.

Sterk optreden van Maverick


Uitstekende zanger David Balfour


Lekker gitaarwerk

Toch nog onverwacht naar The Poodles, Robin wilde ook graag dus gingen we op dinsdag 20 oktober op weg naar Cultuurpodium de Boerderij in Zoetermeer. Toen we aankwamen waren er nog maar een stuk of twintig bezoekers en we hoorden al snel dat het vanavond niet erg druk ging worden. De organisatie had geprobeerd het optreden naar het Café te verplaatsen maar de hoofdact van vanavond had dat geweigerd. Toen de eerste support act begon waren er iets meer mensen maar het was een trieste bedoening. Dit terwijl Maverick uit Belfast, Noord Ierland een uitstekende indruk maakte. Pakkende technische nummers, een enthousiaste band met een frontman die gezegend was met een uitstekende stem. 


Rebellious Spirit


Was niet best

Frontman Jannik, het publiek ging niet erg mee met zijn pogingen

Leuk was dat de bandleden van Maverick zo’n beetje het gehele optreden van The Poodles hebben meegemaakt in de zaal en toen we na afloop naar de merchandising gingen liepen ze er een beetje verloren rond. We hebben nog een cd van de band gekocht en net toen frontman David Balfour weer weg wilde lopen vroeg ik hem een handtekening te zetten. Hij werd helemaal blij dat er mensen waren die hun muziek goed vonden en ging de hele band halen om samen met ons op de foto te gaan en alle handtekeningen op de cd te zetten. Erg tof. Tweede voorprogramma was Rebellious Spirit. Deze Duitse jongens hadden we al eens eerder in de Pul mogen begroeten als voorprogramma van Freedom Call en het was net als toen niet al te best. Wil er verder maar geen woorden aan vuil maken hier. 


Links staan wij, foto van Eus Straver


Topavondje samen met Robin


The Poodles

Toen was het tijd voor The Poodles. Na een geweldige opening met de kraker Before I Die viel het stil. De drummer ging helemaal uit z’n dak, was er een technische storing of had hij zelf een probleem? Het Zweedse schelden konden we niet verstaan en misschien komen we er ooit nog wel eens achter. Een begeleider van de band moest achter het podium een flinke tijd op ‘m inpraten. De man gedroeg zich trouwens na het concert nog steeds vreemd. Hij ergerde zich aan de flits van het fototoestel en zei dat hij last van zijn ogen en hoofd had. Zijn boosheid herhaalde zich nog een keer na het derde nummer House of Cards en misschien dat het daardoor kwam maar het vierde nummer op de setlist I Rule the Night werd nu niet gespeeld. Maar goed, ondanks het wat rommelige en spectaculaire begin werd het toch een heel leuk optreden. 


Zanger Jakob Samuel


Acoustische set


Van afstand

We konden lekker meezingen met Cuts Like a Knife en Line of Fire. Daarna was er een kort acoustisch intermezzo van drie nummers, Crying, One Out of Ten en Leaving the Past to Pass. Met The Greatest kwam het meezinggehalte weer terug en dat bleef zo met nummers als Thunderball, Metal Will Stand Tall, Like No Tomorrow en Night of Passion. Onze vriend Jakob Samuel kleedde zich tweemaal om tijdens de gig en was lekker bezig met het publiek. Met de toegift Echoes From the Past en de kraker Seven Seas was het muzikale gedeelte afgelopen. We hebben daarna nog de handtekeningen van alle bandleden van The Poodles en Maverick kunnen verzamelen op een poster en een cd. Zo kwam er een einde aan een geslaagde avond met helaas te weinig publiek. 


De boze drummer Christian Lundqvist


Jakob heeft zich verkleed


De setlist van The Poodles


Handtekeningen scoren voor op de poster


Alle bandleden staan er nu op


De poster met handtekeningen


Met de band Maverick op de foto, cd met handtekeningen en een plectrumGeen opmerkingen:

Een reactie posten