vrijdag 16 oktober 2015

Kobra and the Lotus, Gus G en Kamelot * 16 oktober 2015, 013 - TilburgSetlist Kobra and the Lotus:
Soldier, Warhorse, Hold On, I Am, I Am, Lost in the Shadows en 50 Shades of Evil.
Setlist Gus G:
Burn, Brand New Revolution, Eyes Wide Open, Come Hell or High Water,
World on Fire, The Quest, Redemption, I Am the Fire en Crazy Train.
Setlist Kamelot:
Veil of Elysium, When the Lights are Down, The Great Pandemonium,
Center of the Universe (met Kobra Paige), Karma, Torn, Here's to the Fall,
March of Mephisto, Rule the World, Insomnia, Drum Solo, Veritas (met Elize Ryd),
Liar Liar (Wasteland Monarchy) (met Elize Ryd) en Forever. Toegift:
Revolution, Manus Dei en Sacrimony (Angel of Afterlife) (met Elize Ryd).


Kobra and the Lotus


Gitaarwerk

Het was een dramatische tocht naar 013 in Tilburg daar de herfstvakantie was begonnen. We reden om 17:10 thuis weg en we liepen net bij de eerste noot van Kobra and the Lotus om 19:30 de vernieuwde zaal in. Mijn eerste indruk was toch niet geheel positief, de entree van 013 met daarachter alle kluisjes is erg benauwd evenals de gang naar de grote zaal. Kamelot was altijd uitverkocht de laatste keren dat ze in Tilburg waren maar van 2000 naar 3000 bezoekers was toch nét iets teveel gevraagd waardoor het balkon dicht bleef. Wel positief was dat je nu aan beide kanten van de zaal goed bij de bar kunt komen en gewoon naar buiten kan en dus naar het toilet. 


Prima band


Gus G met als zanger Henning Basse

Kobra and the Lotus viel ons net als op Graspop tegen. We konden eerst niet helemaal de zere vinger op de plek leggen maar Robin had hetzelfde als ik, het gaat om de zang. De band is prima, ze hebben ook een aantal lekkere nummers maar onze vriendin Kobra Paige zingt gewoon raar. Een beetje nasaal en met lange doorhalen die gewoon niet fijn klinken. Jammer want ze heeft best een krachtige stem en goed bereik. Daarna was het de beurt aan Gus G om de zaal op gang te krijgen. Dit ging al een heel stuk beter al heeft deze band juist wel weer te weinig écht goede nummers. Gelukkig waren de goede nummers wel gave hoogtepunten en is zanger Henning Basse (ook gezien met Sons of Seasons en MaYaN) een hele leuke frontman met een uitstekende stem. Topnummers wat mij betreft waren vooral World on Fire, I Am the Fire (met enkele mooie gitaarsolo's) en Crazy Train (van Ozzy Osbourne). Bij Crazy Train deed de zaal dan ook behoorlijk mee. 


Lijkt wel of de zon gaat schijnen


Gus G in actie

Bij Kamelot ging het meteen helemaal los. Opvallend vonden we beide dat het best behoorlijk heavy was, zo knalde het meteen voluit met Veil of Elysium, When the Lights are Down, The Great Pandemonium en Center of the Universe. Wel waren er in het begin wat problemen met het keyboard en werd er tussentijds aan geknutseld om het zo snel mogelijk op te lossen. Zoals altijd in Nederland was het weer een thuiswedstrijd voor de band, alles wat de band doet en vooral zanger Tommy Karevik wordt enthousiast ontvangen door het publiek. Inmiddels heeft de band een enorm arsenaal aan topnummers tot de beschikking en krijg je als bezoeker nauwelijks de tijd om adem te halen. De vroegere March of Memphisto zat nu midden in de set en met een hoop vuur en vlammen was het publiek daarna helemaal niet meer te houden.


Mooi lichtenspel

Na het heerlijke Insomnia kwam Elize Ryd van Amaranthe meedoen met Veritas en Liar Liar. Al twijfelden we wel of ze de grunts echt zelf deed. Zo ja, dan heeft ze dat uitstekend op zich genomen. Met Forever en het nodige meezingen door ons allemaal kwam er een einde aan de reguliere set maar natuurlijk kwam de band weer terug voor een toegift. Gestart werd met het verrassende en harde Revolution gevolgd door Manus Dei. Tot ieders genoegen werd er afgesloten met Sacrimony (Angel of Afterlife) waar opnieuw Elize aan meedeed. Helaas kwam daarmee alweer een einde aan een geweldig avondje Kamelot. Daarna was het wel weer heel lastig om door de smalle gang bij de merchandise te komen. We hebben nog een poster van kamelot met handtekeningen, een poster en een cd van Gus G gekocht met handtekening van de meester en Robin is nog met Gus op de foto gegaan. Ook de parkeergarage was niet berekend op nog eens bijna 1000 mensen extra dus nadat we een half uur (of was het nog langer) in de rij hadden gestaan konden we eindelijk weer op weg naar huis. Wat ons betreft is 013 nog niet helemaal klaar met de verbouwing en zijn er nog wel wat verbeteringen mogelijk. 


Kamelot!


Gitarist Thomas Youngblood


Veel vuur...


...en vlammen


Toetsenist Oliver Palotai


Elize Ryd (Amaranthe)


Steekvlammen


Op de foto met het publiek


Poster met handtekeningen van Kamelot


Op de foto met Gus G


CD met handtekeningen van Gus G


Poster met handtekening van Gus G


Lees ook een review op: 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten