maandag 24 augustus 2015

The Raven Age en Gojira * 24 augustus 2015, Doornroosje - Nijmegen

Setlist The Raven Age: 
Uprising, Eye Among the Blind, The Death March en Angel in Disgrace.
Setlist Gojira:
Ocean Planet, The Axe, The Heaviest Matter of the Universe, Backbone, Love / Remembrance, L'Enfant Sauvage, The Art of Dying, Drum Solo, Toxic Garbage Island, Flying Whales, Wisdom Comes en Vacuity. Toegift World to Come en The Gift of Guilt.Argo haalt een drankje

The Raven Age

Na een lekker avondmaal gemaakt door m'n lieve vrouwtje haalden Tom en ik Saskia en Argo op en gingen we onderweg naar Nijmegen. We waren precies op tijd en konden mooi vooraan staan toen The Raven Age van start ging. Er word voor de band reclame gemaakt door aan te geven dat George Harris in de band zit, zoon van Steve van Iron Maiden. Eigenlijk totaal onbelangrijk want de band bewees met een prima optreden over veel kwaliteit te beschikken. Prima zanger en muzikanten met lekkere nummers. Helemaal niks mis mee! 

Zanger Michael Burrough

Was een prima optreden

Om klokslag 21:40 trapte Gojira af met het gave Ocean Planet en de toon was meteen gezet. Het werd een knallende avond met een bijzonder strak spelende band. Je kreeg nauwelijks tijd om adem te happen en de bijna uitverkochte Doornroosje kolkte. Geweldige nummers als L'Enfant Sauvage en The Art of Dying gingen er in als koek. Hoogtepunten, als je daar al van kunt spreken tenminste, waren voor mij Flying Whales en de afsluiter The Gift of Guilt. Het geluid stond de hele avond goed en de lichtshow was erg gaaf. 

Gojira!

Ging goed los

Zoals altijd speelde de band niet alleen strak maar was ook het tijdschema weer strak. Om precies 23:00 uur was het afgelopen en was het opvallend dat er nog heel veel mensen lang bleven hangen om bij te komen van een top concert. Niemand had gewoon nog zin om meteen naar huis te gaan. Het was ook goed druk bij de merchandise, Tom kocht een shirt van Gojira en net als wij een cd van The Raven Age die natuurlijk door alle bandleden door een handtekening werd voorzien. 

Zanger gitarist Joe Duplantier in de spotlights

Mooie lichtshow

Geweldige drummer Mario Duplantier

Foto gemaakt door de band, ik sta (een halve dan) helemaal links naast Tom


CD The Raven Age met alle handtekeningen


Lees ook een review op: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten