dinsdag 25 augustus 2015

Kong en Baroness 25 augustus 2015 * Tivoli de Helling - Utrecht
Setlist Kong:
Astral Calls, Wide Awake, Wahnsinn, Baby, Mon, Horse L,
Tenfold Right, Steamtrucking en WonderWood.
Setlist Baroness:
The Sweetest Curse, March to the Sea, A Horse Called Golgotha, Board Up the House,
Little Things, Green Theme, Sea Lungs, Cocainium, The Line Between, Eula en Isak.
Toegift: The Gnashing, Ogeechee Hymnal en Take My Bones Away.


Kong

Nadat ik samen met Hans was aangekomen met de bus bij Utrecht Centraal gingen we wandelend in de regen naar De Helling. Helaas ging de deur om 19:30 nog niet open en waren we 10 minuten later behoorlijk nat geregend eindelijk binnen. Blijft toch gek dat de zalen vaak later openen dan dat ze aangeven terwijl je voor de omzet beter nog veel eerder open kunt gaan. De meeste rockers drinken namelijk graag een glaasje gerstenat. Om 20:15 uur begon de Nederlandse instrumentale band Kong met hun set en dat was zeker niet verkeerd. Er stond wel een microfoon op het podium maar deze werd alleen een paar keer door de bassist gebruikt om te vertellen dat ze een instrumentale band waren......... 

Gitarist Tijs Keverkamp

Inmiddels was Ed (van Millennium Records) bij ons aangesloten zodat er van ons voornemen om niet al te veel biertjes te nemen vanavond (we moesten tenslotte allebei de volgende morgen al voor 7 uur op) niet veel meer terecht kwam. Baroness opende om 21:30 uur en de sfeer was meteen lekker broeierig. De muziek bestaat uit een mengeling van sludgemetal, progressive metal, stonerrock en heavy metal gecombineerd met aanstekelijke zangpartijen. 


Drummer Mandy HopmanDe setlist van Kong

Dat de band pas nu ging touren kwam omdat kort na de release van het laatste album Yellow & Green (2012) er een bijna fataal ongeluk plaats vond met de tourbus. Deze viel in de buurt van Bath (Engeland) 9 meter naar beneden van een viaduct waarbij negen gewonden vielen, waarvan twee ernstig. De helikopter kon helaas niet komen door het slechte zicht en de zware regen dus moest iedereen per ambulance worden afgevoerd. Bassist Matt Maggioni en drummer Allen Blickle van de band hadden beide een gebroken ruggenwervel en zijn nog steeds niet volledig hersteld. Zij besloten in goede verstandhouding uit de band te stappen. 


Baroness


Mooie sfeer

Meteen bij het eerste nummer The Sweetest Curse was de sfeer opperbest in de bijna uitverkochte Tivoli de Helling. De muziek is misschien net wat minder heftig dan bijvoorbeeld Red Fang maar wel heel intens. De hele avond werd je heen en weer geslingerd tussen de wat rustiger momenten en de hele heftige, erg gaaf. Goed voorbeeld daarvan is het nummer Green Theme gevolgd door Sea Lungs. 


Heerlijk optreden

Wel gaf Hans aan dat hij de zang van John Dyer Baizley wat monotoon vond. Hij bedankte meermalen het publiek op zijn eigen verlegen wijze voor de grote opkomst en enthousiasme. Na het heerlijke Isak kwam de band nog terug voor drie nummers en werd afgesloten met de kraker Take My Bones Away. Zo kwam er een einde aan een heerlijk optreden en waren we alle goede voornemens allang weer vergeten. Zo dronken we samen nog gezellig een paar biertjes op deze geslaagde avond. Na een snackje op Hoog Catharijne gingen we met het bussie van 12:00 uur weer naar huis. Lagen we toch nog redelijk op tijd in ons mandje…….. 


John Dyer BaizleyLees ook een review op: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten