maandag 3 augustus 2015

Beyond the Black, Armored Saint en Queensrÿche * 3 augustus 2015, De Melkweg - AmsterdamSetlist Beyond the Black:
In the Shadows, Fall Into the Flames, When Angels Fall,
Songs of Love and Death, Hallelujah en Running to the Edge.
Setlist Armored Saint:
Win Hands Down, March of the Saint, Nervous Man, Pay Dirt,
Last Train Home, An Exercise in Debauchery, Raising Fear, Mess,
Left Hook From Right Field, Reign of Fire, Can U Deliver en Mad House.
Setlist Queensrÿche:
Anarchy-X, Nightrider, Breaking the Silence, The Whisper, En Force,
Warning, The Needle Lies, NM 156, Arrow of Time, Eyes of a Stranger en Empire.


Drie bussen met aanhanger voor de deur van de Melkweg


André had wat last van z'n maag en darmen


Op een zeer warme dag (30 graden) gingen André en ik in korte broek en zonder jas of vest op pad naar Amsterdam. We hadden de trein van vijf voor zes en waren na de tramrit iets voor zeven uur bij de Melkweg. Er stonden drie bussen met aanhanger voor de deur dus de bands hadden flink wat spullen meegenomen. Nadat André een tijdje op de pot had doorgebracht en de avond begon met een gezellige ijsthee (jammer genoeg geen parapluutje) was de eerste band van de avond op het podium gearriveerd. Gelukkig ging het al snel weer een stuk beter met Dré en nam hij wat later ook een paar biertjes. 


Beyond the Black was een aangenaam voorprogramma


Gruntende gitarist Christopher Hummels 

Beyond the Black is een hele nieuwe band (gestart in 2014) en in februari 2015 hebben ze hun zeer goed ontvangen album Songs of Love and Death uitgebracht (geproduceerd door Sascha Paeth (Avantasia)). Dat het lekkere muziek is was ook wel te merken want na een wat rustig begin werden de nummers wat heviger (When Angels Fall en Songs of Love and Death) en kwamen er steeds meer mensen naar voren. Zangeres Jennifer Haben heeft een uitstekende stem maar zeker niet vergelijkbaar met het gothic genre. Gitarist Christopher Hummels zweept de boel contant op en we vonden het een erg leuk optreden. De band sloot af met hun single Running to the Edge, ik vind dat eerlijk gezegd niet het beste nummer. 


Setlist van Beyond the Black


Armored Saint gaf een prima show


Gitarist Jeff Duncan

We waren dus goed opgewarmd voor Armored Saint. Het was al bijna 10 jaar geleden dat deze band voor het laatst had opgetreden in Nederland. Nu met een uitstekende laatste release in hun bagage werd het weer eens tijd en er werd meteen begonnen met de titeltrack Win Hands Down. De stemming zat er gelijk goed in en de gehele set was een mooie afwisseling tussen oude en nieuwe nummers. John Bush is natuurlijk een uitstekende metalzanger en over bassist Joey Vera hoeven we natuurlijk helemaal geen woorden vuil te maken. Eén van de twee gasten voor ons blies diverse keren rook van zijn stickie in de richting van het podium en je zag Joey reageren, snoof de lucht op begon te lachen en riep I Smell Weed tegen z'n bandleden. Helaas liep die gast later zittend op de trap helemaal leeg aan alle kanten. Een beetje te veel drank en drugs dus. Bij het nummer Can U deliver kwam het zoontje van Jeff Duncan nog even meedoen op het podium. Een zeer geslaagd optreden van Armored Saint (was Ron Mulder er ook?). 


Zanger John Bush is een leuke persoonlijheid en gezegend met een prima stem


Beter jong geleerd......


Setlist van Armored Saint


Helaas was daarna Queensrÿche genoodzaakt een kortere set te spelen omdat zanger Todd de la Torre een behoorlijke verkoudheid had opgelopen. Zal wel gebeurt zijn op het zeer natte Wacken. Toch was Todd ondanks zijn kou nog steeds beter bij stem dan de huidige Geoff Tate (jammer maar waar). Hij verontschuldigde zich diverse keren maar eigenlijk was dat helemaal niet nodig, het klonk allemaal prima. Er kwamen de nodige klassiekers voorbij, bijna allemaal nummers die Geoff niet meer wilde (of kon) zingen. Met Arrow of Time werd er ook alvast een splinternieuw nummer gebracht van het album Condition Hüman waarvan de release in oktober gepland staat. Vond het eerlijk gezegd niet zo geweldig maar laten we het er op houden dat het de onbekendheid was en het album eerst eens afwachten. Helaas was het na een uurtje alweer voorbij en kon Todd lekker in zijn warme mandje onder de dekens kruipen. 


Mooi podium bij Queensrÿche


Gitarist Michael Wilton


Todd had last van zijn stem, beetje verkouden


Ik probeerde de setlist van Queensrÿche nog te bemachtigen maar een roadie (die ook al had lopen zeuren over ons biertje helemaal in het uiterste hoekje aan de rand van het podium) pakte alle setlists van het podium, verfrommelde ze tot prop en gooide ze achter het podium weg. Daar hadden diverse mensen (waaronder wij) commentaar op werd ie toch pissig zeg...! Hij wilde op de vuist met een aantal mensen uit het publiek, nou ja zeg wat een stresskip. We moesten er alleen maar om lachen en zijn weer naar huis gegaan na een hele leuke avond. 


Parker Lundgren en Michael Wilton


Queensrÿche !


Na het concert op het Leidse Plein wachten op de tram


Lees ook een review op:
http://mwiemetalblog.over-blog.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten