zaterdag 20 juni 2015

Graspop 2015 dag 2 * 20 juni 2015, Dessel - België


Graspop Metal Meeting dag 2
19, 20 en 21 juni 2015, Dessel - België


We hebben op de tweede dag de volgende bands gezien, Lower Than Atlantis, Orchid, Morgoth, Danko Jones, Kataklysm, The Ocean, Exodus, Godsmack, Sonata Arctica, Five Finger Death Punch, Alice Cooper en Judas Priest. 


Klaar voor de 2e dag!


Daar gaan we dan


Lower than Atlantis was op het verkeerde festival


Proost!

Het Graspop muntje


Zaterdagmorgen sloten Argo, Saskia, Nikki en Erik zich bij ons aan, gezellie! Na een goed ontbijt en een bak koffie vertrokken we met twee auto's op weg naar het festivalterrein. Ook vandaag begon de dag erg goed met Orchid. Heerlijke logge en zware doomriffs en een zanger die klinkt als een nog jonge Ozzy. Geweldige nummers als The Mouths of Madness, Black Funeral, Eyes Behind the Wall en Wizard of War gaan er bij mij in als zoete koek. Ik sla bewust de opener van deze dag Lower than Atlantis over, want zoals de leadzanger zelf aangaf hoorde deze band niet thuis op dit festival. Wat een loser, ook al is de muziek niet helemaal wat er op Graspop verwacht wordt, gewoon gaan met die banaan! Daarna probeerde Morgoth de Marquee plat te spelen, dit lukte de Duitsers maar gedeeltelijk. Leuk om de band live te zien maar wat mij betreft blijft dit optreden niet lang hangen. Robin was in de tussentijd bij Hollywood Undead maar het kon 'm maar matig boeien. 



Gaaf optreden Orchid

Uitstekende zanger


Morgoth


Danko Jones


Komt uit z'n tenen


Setlist Lower Than Atlantis:
Marilyn's Mansion, Stays the Same, Deadliest Catch, Words Don't Come So Easily,
Another Sad Song, Beech Like the Tree en Here We Go.
Setlist Orchid:
The Mouths of Madness, Capricorn, Eastern Woman, Black Funeral,
Eyes Behind the Wall, He Who Walks Alone en Wizard of War.
Setlist Hollywood Undead:
Usual Suspects, Undead, Tendencies, Comin' in Hot, War Child,
Bullet, Everywhere I Go, Day of the Dead en Hear Me Now.
Setlist Morgoth:
God Is Evil, Under the Surface, Body Count, Snakestate, Burnt Identity,
Sold Baptism, Resistance, Traitor, Nemesis en Isolated.
Setlist Danko Jones:
Play the Blues, The Twisting Knife, Forget My Name, Do You Wanna Rock, Had Enough,
First Date, Full of Regret, The Rules, Cadillac, Lovercall en Gonna Be A Fight Tonight.
Setlist Kataklysm:
To Reign Again, If I Was God... I'd Burn It All, As I Slither, At the Edge of the World, Push the Venom, Like Animals, Thy Serpents Tongue, The Ambassador of Pain, 
Like Angels Weeping (The Dark), Crippled & Broken en In Shadows & Dust.
Setlist A Day to Remember:
The Downfall of Us All, 2nd Sucks, Right Back at It Again, City of Ocala, I'm Made of Wax, Larry, What Are You Made Of?, All Signs Point to Lauderdale,
Mr. Highway's Thinking About the End, Have Faith in Me, Sometimes You're the Hammer, Sometimes You're the Nail, All I Want en The Plot to Bomb the Panhandle.
Setlist The Ocean:
Mesopelagic: Into the Uncanny, Bathyalpelagic I: Impasses, Bathyalpelagic II: The Wish in Dreams, Bathyalpelagic III: Disequilibrated, Abyssopelagic I: Boundless Vasts,
Hadopelagic I: Omen of the Deep, Hadopelagic II: Let Them Believe,
Demersal: Cognitive Dissonance en Benthic: The Origin of Our Wishes.



Kataklysm


Heftig bij The Ocean

Je kreeg het er benauwd van

Iedereen mag zeggen of denken wat ie wil van Danko Jones maar wij vonden het een leuk concert. Deze aanstekelijke niet al te ingewikkelde rock is prima als tussendoortje bij al het geweld wat er zoal voorbij komt op zo'n dag. Lekker mee zingen met First Date en Gonna Be A Fight Tonight. Daarna enkele nummertjes meegepikt van Kataklysm. Er zou best wat meer variatie mogen zitten in hun nummers maar toch leuk om gezien te hebben. Bij The Ocean ging het helemaal los, hele bijzondere ervaring deze band. Ook doordat er constant een video op de achtergrond meeliep van de oceaan, het zeeleven en een vrouw die in een diepe slaap verkeerde of onder water zat. Dit met de muziek samen kreeg je een soort hypnose gevoel, heel bijzonder en kunstzinnig. Frontman Loïc Rosseti ging ook nog eens vol overgave het publiek in. 



Exodus


Uitstekend optreden


Circle Pit bij Exodus


Robin checkt ff z'n whatsapp


Godsmack was goed

Van Exodus kun je wel zeggen dat deze weer helemaal op het oude peil zijn. Na het vertrek van zanger Rob Dukes kwam oudgediende Steve Souza weer bij de band. En dat pakt prima uit, er werd sterk geopend met Black 13 en Blood In Blood Out van het laatste album Blood In Blood Out. Natuurlijk kwamen ook de klassiekers Bonded By Blood en The Toxic Waltz nog voorbij. Ook Godsmack daarna was heerlijk op dreef. De band heeft dan ook geweldige nummers zoals Cryin’ Like A Bitch, Awake, Keep Away en Something Different tot haar beschikking en dat sloeg ook heerlijk aan bij het publiek. Wat ik zelf erg geslaagd vond was dat zanger Sully Erna een drumduet aanging met Shannon Larkin in Batalla De Los Tambores. Geweldig om te zien en te horen hoe de twee drummers het met een grote glimlach tegen elkaar opnamen, terwijl de gitaristen het geheel ondersteunden met lekkere riffjes. Super leuk! Met I Stand Alone knalde de band een gaaf einde aan de set. Helaas viel daarna Sonata Arctica tegen. De opener White Pearl, Black Oceans... is nog wel oké maar wat de band daarna aan ons voorschotelde getuigde niet erg van veel inzicht. Na het fantastische avondje wat we hebben gehad met de band in Tivoli op 3 mei jongstleden is dit gewoon een zwakke set voor een metal festival. In plaats van het belachelijke nummer Love had de band bijvoorbeeld Fullmoon moeten spelen. Stom en arrogant lijkt me. 



Mooi drumduel


Sonata Arctica was teleurstellend


Setlist Exodus:
Black 13, Blood In, Blood Out, Children of a Worthless God, Blacklist,
Body Harvest, Bonded by Blood, The Toxic Waltz en Strike of the Beast.
Setlist Godsmack:
1000hp, Cryin' Like a Bitch, Awake, Something Different, Keep Away,
Voodoo, Batalla de los Tambores, Whatever en I Stand Alone.
Setlist Sonata Arctica:
White Pearl, Black Oceans..., X Marks the Spot, I Have a Right, Love,
The Wolves Die Young, Destruction Preventer, Don't Say a Word en Vodka.


Toetsenist Henrik Klingenberg en Gitarist Elias Viljanen


Five Finger Death Punch was steengoed


Zanger Ivan Moody


Mooi duo

Setlist Five Finger Death Punch:
Under and Over It, Burn It Down, Hard to See, Lift Me Up,
Bad Company, Burn MF, Coming Down, Never Enough en The Bleeding.
Setlist Alice Cooper:
The Underture @Tape, Department of Youth, No More Mr. Nice Guy,
Under My Wheels, Billion Dollar Babies, Hey Stoopid, Dirty Diamonds,
Welcome to My Nightmare, Go to Hell, Feed My Frankenstein, Ballad of Dwight Fry, Killer, I Love the Dead, I'm Eighteen, Poison en School's Out (including Another Brick in the Wall Part 2 by Pink Floyd).
Setlist Judas Priest:
Dragonaut, Metal Gods, Devil's Child, Victim of Changes, Halls of Valhalla,
Turbo Lover, Redeemer of Souls, Beyond the Realms of Death, Jawbreaker,
Breaking the Law, Hell Bent for Leather, The Hellion @Tape, Electric Eye,
You've Got Another Thing Comin', Painkiller en Living After Midnight.



Alice Cooper!


Was weer een feestje

Daarna ramde Five Finger Death Punch het gehele veld omver. Dit is voor mij een toekomstige headliner als de band op deze weg doorgaat. Krakers als Under and Over it en Lift Me Up werden afgewisseld met rustiger songs zoals Bad Company (cover van één van m'n oude favorieten Bad Company). Het is allemaal wel erg Amerikaans maar ja, je kunt natuurlijk overal wel wat over zeuren. De set werd schitterend afgesloten met the Bleeding. Over Alice Cooper hoeft niemand me iets te zeggen, de man staat bij mij al vanaf m'n jeugd aan de top. Ondergewaardeerd kwa muziek en zeker de prima teksten (die niet altijd begrepen worden). Ook nu weer wist hij velen te overtuigen getuige de vele positieve reacties en de latere recensies. Deze man begrijpt wat de mensen willen zien en horen, een geweldige set werd er afgewerkt met alle krakers. Op het podium gebeurde er van alles en op het einde bij School's Out vlogen de ballonnen weer het publiek in, wat een feest en plezier. Graag volgend jaar eens als headliner! 



Ryan Roxie en Chuck Garric


Even een fotootje maken....


Feed my Frankenstein


De guillotine, het kopje eraf en School's Out!


De setlist en Billion Dollar biljetten


Voor ons was Judas Priest de afsluiter van de zaterdag, Slipknot lieten we zitten. Rob Halford was uitstekend bij stem en de band speelde alle krakers zoals Metal Gods, Victim of Changes, Beyond The Realms of Death, Painkiller en Electric Eye. Duidelijk dat ook Priest net als Alice Cooper weet dat op een festival de bekende nummers in ieder geval gespeeld moeten worden. Het laatste gedeelte van de set hebben we met de gehele groep onder het genot van een biertje beluisterd in de "tent met de bankjes". Top dag gehad en weer zin in de zondag! 



Judas Priest was sterk


Mooie afsluiting voor ons




Lees ook een review op: 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten