zaterdag 11 april 2015

Xandria en Epica * 11 april 2015, De Oosterpoort - GroningenSetlist Xandria:
Nightfall, Forevermore, Soulcrusher, Ravenheart, Now & Forever en Valentine.
Setlist Epica:
Originem, The Second Stone, The Essence of Silence, Unleashed, Storm the Sorrow, Fools of Damnation, Sensorium, The Obsessive Devotion, Victims of Contingency, The Last Crusade, Reverence (Living in the Heart), Cry for the Moon, Design Your Universe, Sancta Terra, Unchain Utopia en Consign to Oblivion.
Van links naar rechts en boven naar beneden:
De Martinitoren, leeg bord Saskia, vol bord van mij en de lege ouzo glaasjes
Xandria

Lange neus?

Werd ik een tijdje geleden gevraagd door Saskia, Nikki en Susan of ik zin had om mee te gaan naar Epica. Natuurlijk had ik daar zin in, maar waar treden ze dan op? In Groningen of all places…….. Nou dat was toch wel even slikken. Nikki was de bob(bin) dus dat maakte wel weer een hoop goed hahahaha. Robin wilde ook wel mee, dus vertrokken we meteen na zijn voetbalwedstrijd op zaterdag 11 april om 14:30 richting het noorden van ons mooie kikkerlandje. We konden na ruim 2 uur rijden (met de nodige snoeptomaatjes en stroopwafeltjes) de auto netjes in de parkeerplaats onder de Oosterpoort kwijt. Helaas was het weer niet al te best, na een stukje wandelen richting de Martinitoren zijn we maar een Grieks restaurant ingedoken.


Dianne van Giersbergen


De gezellige bende

Dit bleek een prima keus te zijn, hebben heerlijk gegeten. Wel gooide de bediening nog een hele fles Grolsch over onze tafel, gelukkig hadden we het eten bijna op. De baas wilde een extra bord Gyros halen maar we zaten allemaal al zo vol, dus kwam hij maar met een extra ouzo. Met een goed gevulde maag (en knoflookwalm) gingen we op weg naar de zaal. Er stond inmiddels een flinke rij mensen voor de deur maar na tien minuutjes konden we naar binnen en stonden lekker vooraan. Voorprogramma vandaag was Xandria en dat was een leuke opwarmer (alhoewel Dragonforce de vorige keer in Tivoli een veel leukere supportband was geweest). 


Mark Jansen en Simone Simons

Xandria wordt bij ons thuis regelmatig gedraaid, de band beschikt over een aantal lekkere nummers. Sinds 2013 is Dianne van Giersbergen de zangeres, zij is de opvolgster van Manuela Kraller die vanaf 2010 de zangeres was. Dat is ook meteen het zeer onrustige beeld van de band, Dianne is namelijk al de vijfde leadzangeres sinds 1994. Maar goed, Dianne beschikt over een prima stem al is het soms wat te theatraal voor een enkele (oudere) nummers. Verder duurde het een paar nummers voordat Dianne er lekker inzat. Geopend werd met het stevige Nightfall, verdere hoogtepuntjes waren Forevermore, Ravenheart en de afsluiter Valentine.


Mark Jansen en Coen Janssen

Epica !

Om iets over negen uur was het dan eindelijk tijd voor Epica. Ja en dan hoor je weer hoe de band is gegroeid de laatste jaren. Wat een power! Het is een super ingespeeld geheel en de hoofdrol is allang niet meer alleen weggelegd voor Simone. Ook gitarist/grunter Mark Jansen is zeer aanwezig tegenwoordig. Geopend werd met Originem/ The Second Stone en de sfeer zat er meteen goed in. De band is inmiddels zover dat zelfs ingewikkelde stukken als Fools of Damnation gespeeld kunnen worden op een concertavond. Natuurlijk kwamen alle "klappers" weer voorbij zoals, Storm the Sorrow, Cry for the Moon, Design Your Universe en het geweldige en afsluitende Consign to Oblivion. 


Sfeervol plaatje

Helaas kon een "dame" vlak naast ons groepje zich plotseling niet meer beheersen en ging aan de mooie lange haren hangen van Susan. Maar ja, ze wist niet dat Susan een goede bokser is dus had ze er gelijk één te pakken. Gelukkig konden we de boel snel sussen en liep het niet helemaal uit de hand. Rare jongens euh meisjes die Groningers……... Na het optreden heeft Robin nog twee extra plectrums gevonden (we hadden er tijdens het optreden al één gevangen), hebben nog gezellig nagebabbeld en zijn we op de foto gegaan met Mark. Onze Bobbin had er flink de sokken in op de terugweg, dus lagen we om 2:00 uur weer heerlijk te ronken in ons mandje.
Veel vuur en vlammen


Iets rechts boven de arm van Coen Janssen (met de kale bol) 
zie je mij, Nikki en Robin staan (foto: Albert Jolen)


Van links naar rechts en boven naar beneden:
Robin met Mark, ik met Mark, Nikki met Mark en de plectrums


Lees ook een review op: http://mcsharq.nl/
Lees ook een review op: http://metalfan.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten