zondag 15 maart 2015

Rebellious Spirit, Eden's Curse en Freedom Call * 15 maart 2015, De Pul - UdenSetlist Eden's Curse:
Symphony of Sin', Masquerade Ball, Black Widow,
No Holy Man, Unbreakable, Evil & Divine en Angels & Demons.
Setlist Rebellious Spirit:
Lights Out, Rock It, Sweet Access, Change the World, Cry for You en Let's Bring Back.
Setlist Freedom Call:
Union of the Strong (Intro), Union of the Strong, We Are One, Age of the Phoenix,
Hero Nation, Tears of Taragon, Farewell, The Quest, Heart of a Warrior, Power & Glory, Come on Home, Tears of Babylon en Freedom Call. Toegift Paladin, Warriors, Land of Light, Come on Home (Outro).
Gitarist Thorsten Koehne van Eden's Curse

 Zanger Nikola Mijic


Setlist Eden's Curse met alle handtekeningen!

Wat een feest..... Ongelofelijk dat drie bands zoveel enthousiasme aan de dag leggen voor een publiek van ongeveer 80 man/vrouw...... Ik had Robin beloofd dat als Eden's Curse een keer naar Nederland zou komen dat we daar dan heen zouden gaan. Nou was de kans daarop niet zo heel groot maar wie schetst mijn verbazing, ze stonden in het voorprogramma van Freedom Call op 15 maart 2015 in de Pul in Uden. Dus beloofd was beloofd, kaartjes gekocht. Bij het laatste concert (van Delain) hadden we kennis gemaakt met Reneé en zij bleek ook nog eens vlak bij ons te wonen. Zij was ook eem fan van Eden's Curse dus zij reed met ons mee naar Uden. 

Plectrum Eden's Curse en Rebellious Spirit


Gitarist Corvin van Rebellious Spirit

Gelukkig waren we mooi op tijd in de zaal, Rebellious Spirit had namelijk door een probleem gewisseld met Eden's Curse. En daar kwamen we toch eigenlijk voor. We kwamen daar Sjaak met z'n kornuiten ook nog tegen, deze mannen zorgden voor flink wat enthousiasme. Het werd een uistekend optreden en we konden alle nummers lekker meebléren. Jammer genoeg kon de band maar zeven nummers spelen, hoogtepunten waren voor mij No Holy Man, Unbreakable en Evil & Divine. Robin kreeg nog een plectrum van gitarist Thorsten Koehne en na het concert de setlist. Na twee nummers van Rebellious Spirit gingen we naat de merchandise en lieten de setlist we tekenen door de leden van de band. Ook kochten we nog een shirt en natuurlijk werden er nog een foto's gemaakt. 

 Zanger en gitarist Jannik


Zanger gitarist Chris Bay van Freedom Call

Toen weer snel terug naar de zaal waar Rebellious Spirit aan het optreden bezig was. Er zaten een aantal lekkere nummers tussen en Robin merkte op dat de stem van zanger Jannik wel wat weg had van Myles Kennedy. Na het concert nog lol gehad met de zanger en gitarist Corvin. De laatste was goed aangeschoten en ons geprek ging eigenlijk nergens over...... Als laatste dan Freedom Call. Heel eerlijk kende ik de band helemaal niet toen we de kaartjes voor dit avondje kochten. Dus gauw een setlistje in elkaar gedraaid en regelmatig beluisterd. Het is een soort Helloween kloon maar dan nog wat simpeler. 

 Gitarist Lars Rettkowitz


Onder de hoogtezon.......

Maar wat een lol hebben we gehad met deze gasten. Zanger Chris Bay heeft veel humor en lardeerde het optreden regelmatig met leuke intermezzo's. Zo was hij vlakbij Uden langs het plaatse Grave gekomen en dat kreeg natuurlijk in het Engels een heel andere betekenis. Ook gaf hij aan dat dit een avond was voor een speciale groep genodigden en dat ze bewust zo weinig kaarten hadden verkocht om iedereen persoonlijk aandacht te kunnen geven. Nou dit gebeurde dan ook en dat gaf wel een hele leuke sfeer. De band begon met de heerlijke opener Union of the Strong en er zaten eigenlijk nauwelijks zwakke plekken in de set die gespeeld werd. Bij Warriors in de toegift stonden alle bandleden van Eden's Curse en Rebellious Spirit ook op het podium en werd er een groot feest gebouwd. We zijn nog heel even nagebleven en waren zeer voldaan na een geweldige avond om iets over twaalf uur weer thuis. 


 Gezellige janboel op het podium


Freedom Call bedankt het "talrijk" opgekomen publiek

 Van links naar rechts en boven naar beneden:
Robin met gitarist Thorsten Koehne en met Eden's Curse
Renée met bassist Ilker Ersin en Robin met Corvin en Jannik van Rebellious Spirit

Met de hele band Eden's Curse op de foto bij de merchGeen opmerkingen:

Een reactie posten