dinsdag 14 oktober 2014

Witchrider, White Miles en Truckfighters * 13 oktober 2014, Tivoli Pandora - Utrecht
Setlist Witchrider:
OCD, Shedevil, Wind Up, I'm Outta Breath, S.P., The Fog en Black.
Setlist White Miles:
Onbekend
Setlist Truckfighters:
Mind Control, Chamelion, In Search Of The, Manhattan Project, Monte Gargano, Last Curfew, Atomic, Traffic, The Chairman, Prophet, Mind Control, Desert Cruiser en Mastodont.


Witchriders

Op 9 oktober kreeg ik een mailtje van Lords of Metal dat ik twee kaartjes had gewonnen voor de Truckfighters. Ik had bewust zelf geen kaartjes gekocht dus dat kwam heel mooi uit! Argo wilde wel graag mee dus dat was ook nog eens top. Joran ging ook met twee vrienden, Erik en Bram, dus waren we met een leuk groepje. Het concert was in Tivoli en nadat ik de vorige keer al de Ronda zaal had mogen bewonderen was het nu dus de beurt aan de Pandora zaal. Een prachtige concertzaal en toch best wel groot. Wel was het een hele tocht om er te komen, het duurde onderhand langer om van de ingang van Tivoli naar de zaal te lopen dan met de bus vanuit Maarssen naar Utrecht hahahahahaha.


Setlist van de Witchriders


White Miles

We begonnen de avond met een Oostenrijkse "desert rock" band Witchrider. Was heel verdienstelijk alleen verstond ik de zanger niet zo heel goed. Daarna kwam er een ruig uitziende dame het podium op en een drummer. De dame ging meteen flink los, sprong, knielde, rende en ging wild met het hoofd heen en weer. Ze zong en speelde gitaar met zeer veel enthousiasme, zo enthousiast dat ze na twee nummers een snaar van de gitaar in stukken trok. Gelukkig was daar de redding, een gitaar van de Witchriders werd snel te voorschijn gehaald. De nummers waren niet heel bijzonder maar de inzet en het plezier maakte heel veel goed.


Aardig wat pedalen......

Truckfighters

Nu was het eindelijk tijd voor de Truckfighters. Het podium zag er leuk uit, vooral het doek van de band was erg mooi als achtergrond. Heerlijk overstuurde gitaar, zware bas en lekkere nummers. De Stoner Rock band bestaat al sinds 2001 en het lijkt erop dat ze nu pas wat voet aan de grond beginnen te krijgen. We raakten regelmatig in een lekkere trance door de fraaie bas ritmes, of kwam het door de biertjes? Het werd een heerlijk optreden, er ontstonden regelmatig moshpits en de sfeerszat er vanaf het begin af aan goed in. Zo werd maandagavond 10 oktober toch nog een mooie avond ondanks het historische verlies van het Nederlands elftal met 2-0 van en in IJsland.


Laat je horen!


Lekker "smerig" geluid

Ozo (Oskar Cedermalm), zanger en basgitaar

Dango (Niklas Källgren) gitarist

Lees ook de review op:
http://www.counterculture.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten