maandag 6 december 2010

Trick Or Treat, Stratovarius en Helloween * 6 december 2010, Effenaar - EindhovenSetlist Stratovarius:
Phoenix, Legions, Darkest Hours, The Kiss of Judas, Against the Wind, Winter Skies, Speed of Light, Deep Unknown, Paradise, Hunting High and Low en Black Diamond
Setlist Helloween:
Are You Metal?, Eagle Fly Free, March of Time, Guitar Solo, Where the Sinners Go, Steel Tormentor, Drum Solo, I'm Alive, World of Fantasies, Handful Of Pain, Keeper of the Seventh Key / The King for A 1000 Years / Halloween Medley en I Want Out. Toegift: Ride the Sky, Future World en Dr. Stein.Mooi podium met draaiende wielen, gave verlichting en een enthousiaste band 

In iets meer dan een uur waren Hans en ik op station Eindhoven en konden we zo de straat oversteken naar de Effenaar. Toen we daar aankwamen stond er een enorme rij, zijn we eerst maar een biertje gaan drinken in een Ierse pub. Toen we later terugliepen konden we zo naar binnen. Na het huren van een kluisje (prima systeem, onze jassen konden er ook in) was Trick or Treat net begonnen. Dit bleek een extra (dus tweede) voorprogramma te zijn. Was niet al te best en ook nog eens daardoor (bleek achteraf) moesten we voor de de toegift van Helloween weg. Dit omdat we anders de laatste trein naar Utrecht zouden missen. Eigenlijk belachelijk die dubbele voorprogramma's. 

Gelukkig gaf daarna het Finse Stratovarius een prima optreden, de zanger Timo Kotipelto kwam naarmate de tijd vorderde steeds beter in vorm en er was veel interactie tussen de band en het publiek. Ook gitarist Matias Kupiainen was veel bezig met het publiek en was bijzonder behendig op het snaar-instrument. Mooi moment van het concert was het massaal meebrullen van Eagleheart. Ook bij de grote hit Hunting High And Low was het enthousiasme groot. 


Zanger Andi Deris is een innemende persoonlijkheid 

Helloween was geweldig in vorm, de band speelde alsof men de wereld nog moest veroveren. Andi Deris is buiten een uitstekende zanger ook nog eens een leuke persoonlijkheid. Natuurlijk zijn de twee gitaristen Michael Welkath en Sascha Gerstner oude rotten in het "vak" en spelen supersnel en zijn erg goed. Het mooiste van de show was wel de medley met de bekende nummers Keeper of the Seventh Key / The King for A 1000 Years en Halloween. Alhoewel het niet was uitverkocht was er best veel volk, ik denk dat er toch wel zo'n duizend bezoekers waren. Het podium zag er indrukwekkend uit met pompoenen en een groot draaiend wiel. Een erg geslaagde avond, blijft wel jammer dat we wat eerder weg moesten.


Hieronder mijn eigen gemaakte filmpje (met m'n telefoon) van Helloween op youtube: http://youtu.be/w7BN6s47RKI

Hieronder mijn eigen gemaakte filmpje (met m'n telefoon) van Stratovarius op youtube:
http://youtu.be/gDVB-8hsCOYLees ook een review op: 
http://www.rockportaal.nl/
http://www.writteninmusic.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten