zaterdag 11 mei 2013

Slag om Rooi 2013: All Access, Lyssa en Through the Struggle * 11 mei 2013, OJC de Werf - Sint-Oedenrode

Setlist All Access:
Popular & Overused, Teen Times, Locket of You, Cheerleader (extended), Seasons, College Screwup (extended) en Evermore (outro long)

De lokatie waar het spektakel plaat ging vinden

All Acces moest de spits afbijten

Toch nog redelijk onverwacht moest Robin met zijn band All Access optreden in Sint-Oedenrode bij de bandwedstrijd de Slag van Rooi. Zo op het laatste moment nog wat mensen gevraagd om met me mee te gaan (alleen is ook maar alleen, want Renate had dienst), gelukkig vonden Argo en Saskia het leuk en reden ze met me mee naar het Brabantse land. We waren er iets over negenen en nadat we de auto geparkeerd hadden liepen we naar het centrum. Op een pleintje vroegen we de weg naar OJC de Werf, de dame die ons te woord stond zei dat het haar wel bekend voorkwam maar ze wist niet waar het was. Ook de groep die bij haar was wist het niet. Nadat er weer wat mensen naar buiten kwamen uit het restaurant werd ons verteld dat we er een meter of 20 vandaan waren... Verscholen achter wat bomen en struiken was daar het fraaie jongeren centrum.

Robin met z'n Flying V

Deze foto is genomen door Fallen Angel Photography

Toen we binnenkwamen waren we de eerste bezoekers en dat zou bijna zo blijven... Nadat de band gearriveerd was begonnen ze (na wat tijdrekken) om 22:10 uur te spelen. Inmiddels waren er nog wat mensen binnengekomen maar opgeteld bij de organisatie en de fotograaf kwamen we denk ik aan maximaal 20 man. Het optreden was wat minder dan op springpop vond ik persoonlijk, ook het geluid was hier wat minder. Wel blijft de muziek heerlijk energiek en aanstekelijk. Voor de jongens was de slechte opkomst ook wel een lichte teleurstelling maar ze deden toch hun best. De organisatie vond ze in ieder geval wel zo goed dat er gevraagd werd of ze volgend jaar weer terug wilden komen. Nou, daar zou ik persoonlijk nog eens goed over nadenken met zo weinig volk.


Leadzanger Brandon Weber in actie (Fallen Angel Photography)

 
All Access (Fallen Angel Photography)

Na All Access kwam Lyssa. Deze band kon ons allen niet bekoren, ook Saskia en Argo houden net als ik niet van funk. De zanger was prima maar tussen de nummers door zwetste hij een behoorlijk eind weg. Hij vertelde zelfs een keer een mop over een koe aan de bar, ging helemaal nergens over. Later werd bekend gemaakt dat deze band ook nog eens de juryprijs had gewonnen. Was eigenlijk wel logisch, want de winnaar mocht optreden op de jaarmarkt en dit was wel de meest rustige en nietszeggende muziek van beide avonden. Dus daar schrik je de bezoekers van de jaarmarkt in ieder geval niet mee af......

                  Mooi gitaarduo (Fallen Angel Photography)


Lyssa

Dat zou je trouwens wel doen met de laatste band van deze avond, Through the Struggle. Deze metalcoreband gooide werkelijk alle remmen los. Er werd gesprongen, gerend, op de grond gelegen en verschrikkelijk geknald. Zo hard werd er geknald dat het snoer van de bas regelmatig uit de box getrokken werd. We vonden het allemaal erg leuk en het waren toffe gasten. Zo werd de avond toch nog lollig afgesloten> Nadat we de auto weer hadden volgeladen met gitaren, pedalen en de Marshall box kwamen we dik over 2 uur 's nachts weer thuis. Op naar het volgende concert van All Access, op 22 juni in de Melkweg.

Through the Struggle

Hieronder mijn eigen gemaakte filmpje (met m'n gsm) van All Access op youtube:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten