zondag 7 december 2014

Dragonforce en Epica * 7 december 2014, Tivoli Ronda - Utrecht


Setlist Dragonforce:

Fury of the Storm, Three Hammers, The Game, Symphony of the Night, Cry Thunder, Valley of the Damned en Through the Fire and Flames.
Setlist Epica:
Originem (Tape), The Second Stone, The Essence of Silence, Façade of Reality, Victims of Contingency, Unleashed, Storm the Sorrow, Natural Corruption, The Last Crusade,  The Obsessive Devotion, Sancta Terra, Cry for the Moon, Drum Solo, Design Your Universe, The Fifth Guardian (Interlude) (Tape), Chemical Insomnia, Unchain Utopia en Consign to Oblivion.


Dragonforce

Lekker veel snel gitaarwerk



Nou dan is het zondag en ben je helemaal niet zo in je hum. Ga je met het bussie om 18:14 vanaf huis op weg naar Tivoli en daarin zitten Kimberley, haar vader en Xander. Dus onderweg naar Utrecht gezellig gekletst en aangekomen bij Tivoli troffen we mijn gezellige SVB collega Geert voor de deur. Bij het ophangen van de jassen kwamen we André en Tom tegen en toen we in de zaal aankwamen troffen we Argo, Saskia, Nikki, Erik, Susan, de tweeling en nog een aantal oude bekenden. Gelijk een biertje erbij en als je dan nog niet vrolijk wordt...... De zaal was al enkele weken uitverkocht maar gelukkig kon je toch nog heel aardig bewegen. Klasse, dat mag ook wel eens een keertje gezegd worden!


       Mooie podium aankleding bij Epica



Als eerste kwam Dragonforce het podium op, altijd graag eens willen zien en dit was een uitgelezen kans. Deze powermetalband doet de powermetal wel eer aan zeg, wat een tempo en heel knap dat de band dit live zo kan evenaren. Uitstekende stem, fantastische gitarist ondersteund door een prima drummer. Retestrak optreden en zeker een aanrader om nog eens live te bekijken. Na nog een "paar biertjes" begon Epica en ik ben blij dat ik weer eens ben gegaan. 


Simone

De band was in vorm



Bij de laatste cd presentatie in 2012 in 013 was ik niet erg onder de indruk. Dat lag deels door de nog niet bekende nummers maar ook dat toen de interactie met het publiek niet zo op gang kwam. Nou dat was vanavond wel anders. Het door Dragonforce alvast opgewarmde publiek ging lekker mee met de band en ook de nummers van de nieuwe cd werden goed ontvangen. Na deze superleuke avond nog even gezellig met z'n allen nagebabbeld op de foto gegaan met de topgitarist van Dragonforce en om 00:30 was ik weer thuis. Zo zie je maar, een flinke dosis metal en je bent weer helemaal boven Jan!


Fraai plaatje van Mark Jansen met op de achtergrond 
Simone Simons en Coen Janssen

Nog een keer Jansen en Janssen

Mooie toetsen show

Overzicht vanaf de bar

Solo van Mark

Koppie van Coen zit er precies tussen

Mooi duo

Met topgitarist Herman Li van Dragonforce

Daar staan we dan...... vanaf links

Nikki, Susan, Xandra, Saskia, Hester, Erik, Argo, Geert, André, Tom en ik



Lees ook de reviews op:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten