zondag 9 november 2014

The Dead and Living en Deathstars * 8 november 2014, Tivoli de Helling - Utrecht
Setlist The Dead and Living:
Mayday Mayday, Angel Eyes en The Devil's Song.
Setlist Deathstars:
Temple of the Insects, Metal, New Dead Nation, All the Devil's Toys, Tongues,
Death Dies Hard, Explode, Synthetic Generation, The Perfect Cult,
The Greatest Fight on Earth, Chertograd, Night Electric Night, Play God,
Semi-Automatic, Blood Stains Blondes, Fire Galore, Cyanide en Blitzkrieg.The Dead and Living

Zucht, wat een avond. Met Robin en Ben naar de Deathstars op de zaterdagavond. We hadden afgesproken om met de bus te gaan, maar we hoorden maar niets van Ben. Uiteindelijk app’te hij dat hij naar de bushalte liep dus gingen Robin en ik ook snel naar de bushalte in Boomstede. Daar aangekomen geen Ben te bekennen. Bleek hij in Maarssen opgestapt te zijn in bus 34 naar CS Utrecht. Wij kwamen daar een minuut of 10 eerder aan en nadat we Ben hadden “opgevangen” naar de halte van bus 8 waar we Susan leerden kennen. Dit aardige blonde meisje ging ook naar de Deathstars en zij zou de gehele avond bij ons blijven.


Deathstars

We waren keurig op tijd en onder het genot van een biertje keken we naar het voorprogramma The Dead and the Living. Een band die uit vrijwel hetzelfde vaatje tapt als de Deathstars. Vind dit eigenlijk niet zo slim, volgens mij kun je beter een voorprogramma hebben die een iets andere muziekstijl hanteert. Na een wat moeizaam begin werd het wat later in de set leuker en was het wel een aardig optreden. Het bier vloeide inmiddels rijkelijk maar gelukkig hebben ze in de Helling Jupiler dus het smaakte ons prima. 


Gaaf optreden

Toen waren de Deathstars inmiddels op het podium begonnen aan hun optreden. Misschien is het allemaal niet zo ingewikkeld wat de “mannen” doen, maar what the fuck, het is ontzettend leuk en zeer meeslepend. Vrijwel vanaf het begin ontstond er een pit en ging de uitverkochte zaal helemaal los. Ik heb het idee dat de Helling wel wat geleerd heeft uit het verleden en eerder stopt met de verkoop van kaarten want je kon toch nog prima bewegen en naar het toilet om af en toe af te wateren. Het was een hele leuke set die ze speelden, al begrijp ik niet dat Blitzkrieg elke keer de afsluiter is van een optreden. Death Dies Hard, wat voorin de set geprogrammeerd is, is veel beter als afsluiter. 

Drummer Bone W Machine

Het publiek ging goed los

Na het grote feest zijn we nog een tijdje in de hal blijven hangen en hebben we met diverse mensen staan kletsen. Inmiddels begonnen er al nieuwe gasten binnen te komen voor de Cybergothic party die om 00:00 uur ging beginnen. Zo leuk om al die bijzonder uitgedoste mensen te zien. Wat zien die meiden er soms mooi uit. Nadat we met de stadsbus naar het centraal station waren gereden namen we afscheid van Ben. Toen we naar onze bus liepen riep er een Marokkaan tegen Robin, hé broer! Er zit een scheur in je broek! We zijn maar snel in de bus gaan zitten want het was wel een scheur van een halve meter. 


Gitaren!


De "opbrengst" van de avond...

Lees ook de reviews op: 
http://www.rockportaal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten