maandag 22 september 2014

Troldhaugen, Crimson Shadows, Brainstorm en Alestorm * 21 september 2014, Doornroosje - Nijmegen
Setlist Troldhaugen:
Onbekend
Setlist Crimson Shadows:
Onbekend
Setlist Brainstorm:
Highs Without Lows, Shiver, Firesoul, Worlds Are Comin' Through, Fire Walk with Me,
Hollow Hideaway, Falling Spiral Down, Doorway to Survive, Shiva's Tears, ...And I Wonder, All Those Words en How Do You Feel.
Setlist Alestorm:
Walk the Plank, The Sunk'n Norwegian, Drink, Over the Seas, Shipwrecked, Magnetic North, Back Through Time, Nancy the Tavern Wench, Midget Saw, Pirate Song, Surf Squid Warfare, Keelhauled, Rumpelkombo, The Huntmaster, Wenches & Mead, 1741 (The Battle of Cartagena), Wolves of the Sea, Captain Morgan's Revenge en Rum.

De nieuwe Doornroosje, voor het eerst in gebruik vanavond!

Op zondag 22 september vertrokken ik, Rick en Robin al om kwart voor vijf 's middags naar Doornroosje in Nijmegen. De zaal werd op deze avond voor de allereerste keer in gebruik genomen met een concert van Alestorm en Brainstorm met in het voorprogramma Troldhaugen en Crimson Shadows. Ook Argo, Saskia, Nikki en Erik gingen, maar moesten helaas met een tweede auto. Wanneer gaan we nu eens een eigen Metalbusje kopen? Dan gaan we daarmee voortaan door het land crossen op zoek naar de leukste optredens.

Troldhaugen was erg bijzonder

We konden de auto op 5 minuten lopen van de nieuwe zaal kwijt, ook nog eens gratis omdat het zondag na 18:00 uur was. Toch een klein voordeel van deze "onhandige" avond voor een concert. Om 18:20 begon Troldhaugen in een prachtige zaal, Doornroosje behoort nu meteen tot één van de allermooiste concertzalen van Nederland. Hopelijk blijven ze ook de leuke kleinere metalacts in de toekomst programmeren. Troldhaugen was zeer verrassend door de spastische zanger en de zeer vreemde en afwisselende muziek. Alle stijlen die je maar kunt verzinnen waren door elkaar gehusseld. Jammer dat het geluid niet helemaal optimaal was.

Crimson Shadows viel tegen

Het geluid was met Crimson Shadows veel te hard en het klonk abominabel. Nu was de death metal ook niet geheel mijn smaak, maar op de cd klonk de afwisseling tussen de grunts en cleane zang best aardig. De nummers leken wel erg op elkaar en dit optreden zal niet lang blijven hangen. Nu was het de beurt aan Brainstorm. Had 's middags nog een berichtje naar de band op Facebook gestuurd met foto's van Graspop 2013 waarin de zanger Robin nog per ongeluk tegen zijn hoofd sloeg en 'm daarna over zijn bol aaide.

Brainstorm verzorgde een uitstekend optreden

Bier en tieten en heavy metal!

De band kwam op en de zanger kwam meteen naar ons toe en gaf een high-five, leuk. T'is zowiezo een toffe gast en altijd bezig met entertainen en zeer enthousiast. Het werd een uitstekende show en wat vooral opviel, een glashelder geluid en prima stemgeluid. Bij de twee snelle nummers in het midden van de set was er een flinke circle/moshpit. Misschien wel de heftigste periode van de avond, toch opmerkelijk. Er werd daarna door de zaal bier en tieten gezongen. Zanger Andy B. Franck moest er smakelijk om lachen. Later gebeurde hetzelfde bij Alestorm en dat zorgde opnieuw voor de nodige hilariteit.


Headbangen!

Een fraai doek bij Alestorm

Nu was de beurt aan Alestorm op de al flink opgewarmde zaal nog verder op te hitsen. Nu daar slaagden ze prima in al moet ik zeggen dat ik zelf ruim anderhalf uur muziek van deze band wat aan de vele kant vind. Het gaat soms wel wat vervelen. Gelukkig zit er dan weer een flinke kraker tussen zodat alles weer losgaat. Natuurlijk was er veel drank op het podium en een hoop ongein. Leuk moment was dat de zanger heel dicht bij het gezicht van Rick met een grimas op zijn gezicht ging schreeuwen, whaaaaaaaaaaaaahhhhh. Rick deed dat net zo hard weer terug en dat duurde wel bijna een minuut, lachen. Ook werd twee keer door een groot deel van de zaal geroeid, erg vermakelijk om te zien. Tegen 23:30 vertrokken we weer uit Nijmegen en om 00:30 uur waren we weer thuis na een enerverende avond. 


Het ging gelijk lekker los

Basgitarist Gareth Murdock

Gitarist Dani Evans

Zanger Christopher Bowes met zijn keytar

Roeien met z'n allen

Lees ook de reviews op:

http://metalkrant.net/
http://www.rockportaal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten