dinsdag 13 mei 2014

The Name en Tarja * 12 mei 2014, Tivoli - Utrecht
Setlist The Name:
Draw The Line! en Masquerade.
Setlist Tarja:
In for a Kill, 500 Letters, Damned and Divine, Falling Awake, I Walk Alone,
Anteroom of Death, Never Enough, Darkness, Neverlight, Mystique Voyage, Die Alive,
Deliverance, Medusa, Victim of Ritual, Over the Hills and Far Away en Until My Last Breath.


The Name

Samen met Hans gingen we op maandagavond 12 mei met de bus naar de stad om in Tivoli een optreden van Tarja mee te gaan maken. Eigenlijk wel gek want Tarja is, zeker wat mij betreft, een grootheid. Dus wat was natuurlijk een prachtige gelegenheid om in een zo'n betrekkelijk kleine zaal dit mee te gaan maken. Toen we netjes vooraan stonden bleek dat Tivoli lang niet uitverkocht zou raken, ook het balkon bleef vanavond gesloten. Blijft toch elke keer weer gek in Utrecht, ik denk dat als het optreden in 013 was geweest dan was het gegarandeerd een volle bak geworden. Voordeel was wel dat we vanavond gemakkelijk bij de bar konden komen en ook eenvoudig onze blazen weer konden legen.


De band in volle glorie


Plaatje met tegenlicht

In het voorprogramma de Nederlandse band The Name. Deze band had ik precies vijf jaar geleden al eens gezien in het voorprogramma van Stream of Passion. Toen vond ik helemaal niks, nu was het nog niet zo best maar ook niet onaardig. Dat gaat het niet worden denk ik. Inmiddels was Nicole ook gearriveerd zodat we gezellig met z'n drietjes waren. Ja en dan Tarja. Niets is eigenlijk te vergelijken met deze dame. Wat een grootheid!


Publiek laat je horen!


Regelmatig een andere kleur hoes om de microfoon,
zal wel te maken hebben met de laatste cd Colours in the Dark


Zij zingt zo gemakkelijk, het lijkt allemaal geen enkele moeite te kosten. Door de afwisselende set en de verschillende manieren van zingen ging het ook totaal niet vervelen. Bij het nummer Darkness bijvoorbeeld zong ze heel normaal, geen hoge uithalen of opera achtige stukken. Bij het volgende nummer was het juist weer heel theatraal, zij kan gewoon alles. Super was het dat ze ook mijn favoriete nummer (van de laatste cd, Colours in the Dark) Deliverance speelden. Verder was het erg leuk om te zien dat Tarja het de gehele avond prima naar haar zin had, vrolijk was en erg veel met het publiek deed. Zo was het een heerlijk avondje, fijn dat we in een zo'n intieme setting dit mee hebben mogen maken. 

Even andere kleding aangepiept, aan het einde van het nummer Never Enough


Het prachtige nummer Die Alive


Een super enthousiaste en vrolijke Tarja


En weer andere kleding


Als afsluiter het nummer Until My Last Breath

Lees ook een review op:

http://musiccredo.wordpress.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten