maandag 14 april 2014

Estrella, Gloryful en House of Lords * 13 april 2014, De Boerderij - ZoetermeerSetlist Gloryful:
Cradle Of Heroes, The Warrior's Code en Fist Of Steel.
Setlist Estrella:
Come Out to Play, Shout, Do It Till We Drop, Whatever it is, She's Got It en Party.
Setlist Maxx Explosion:
Zijproject van de band zonder zanger James Christian, ze speelden 3 nummers van hun album Forever. Devil's Locomotive, Beat Around The Bush en Battle. 

Setlist House of Lords:
Sahara, Big Money, Battle, Cartesian Dreams, Love Don't Lie, Purgatorio Overture No. 2, Come to My Kingdom, Permission to Die, Demon Wheel, I'm Free, Swimmin' with the Sharks, Drumagogery, Can't Find My Way Home, Rock Bottom, I Wanna Be Loved, Pleasure Palace, Guitar Solo (Jimi Bell), Slip of the Tongue, S.O.S. in America en These Are the Times.


Eerste voorprogramma Gloryfull

Ik had een tijdje geleden een kaartje gekocht voor House of Lords. Ik kende de band van enkele cd's die ik ooit had gekocht, een echte glam metal band uit eind jaren 80. Nu stond er in de week voor het concert op de website van de Boerderij dat iedereen die een kaartje had gekocht (18 euro) iemand mee mocht nemen. Er waren blijkbaar net veel kaartjes verkocht...... Dus de muziek aan Robin laten horen en hij wilde wel mee, gezellig! Op weg naar de Boerderij de setlist nog een keertje geluisterd en we hadden er zin in!


Tweede voorprogramma Estrella

Het eerste voorprogramma was de Duitse heavy metal band Gloryful, niet onaardig maar ook geen band waar je meteen een cd'tje van gaat halen. We waren met een kleine 100 man in de zaal dus leek het erop dat het wel zeer leeg zou blijven vanavond. Stom is wel dat mensen dan altijd achterin de zaal blijven staan, wij deden dat natuurlijk niet en stonden gewoon vooraan bij het podium. Bands hebben dat ook veel liever. Ook bij het tweede voorprogramma Estrella was dat zo ondanks dat de band vreselijk hun best deed. Lekkere simpele rock met een rauw randje en zeer vermakelijk.


Drummer Estrella

Waanzinnig goede gitarist Jimi Bell

Gelukkig was het publiek bij House of Lords wel vooraan gaan staan en was het ook iets drukker. De band trok zich er in ieder geval geen bal van aan. Bij het opstellen van alle apparatuur stonden we een halve meter van meestergitarst Jimi Bell en hij zei ons gedag en gaf een hand, hele aardige gast. De band begon te spelen en we stonden allemaal wat gek te kijken, waar is de zanger James Christian? Ook de nummers kwamen ons niet bekend voor. Bleken drie leden van de band (dus zonder House of Lords zanger James Christian) een cd gemaakt te hebben onder de naam Maxx Explosion. Daar werden dus drie (goede) nummers van gespeeld en toen vertrokken de mannen weer......


De ene solo was nog mooier dan de andere

Gelukkig duurde dat niet lang want nu kwam de volledige band House of Lords het podium op. De band begon met een oude kraker Sahara en meteen daarna het lekkere nummer Big Money. Het publiek zong gelijk mee met deze lekkere stamper. A Cartesian Dreams volgde meteen de grootste hit die de band ooit heeft gehad, Love Don't Lie. Wat meteen vanaf het begin af aan opviel was het werkelijk sublieme gitaarwerk van Jimi Bell. Wat een ongelofelijk goede gitarist en wat mooi dat wij precies voor zijn neus stonden. Dit bleef het gehele concert een rode draad door de nummers met ook nog een geweldige gitaarsolo in het laatste gedeelte van het concert.


Solo van bassist Chris McCarvill

Op de foto van Metalfan.nl zie je mij en Robin staan

Er werd afgesloten met de meezinger S.O.S. In America en These are the Times. Zo kwam er een einde aan toch weer een heel bijzondere avond van een onderschatte band. De mannen hadden de gehele avond met heel veel plezier op het podium gestaan ondanks dat er niet veel publiek was opgekomen. Robin wilde heel graag een plectrum van Jimi en toen hij dat vroeg zei hij, ik kom zo van het podium af naar jullie toe. Nou dat deed hij keurig en we kregen allebei een plectrum van hem en we hebben ook nog even met 'm gebabbeld. Daarna bij de merchandise ook nog even op de foto en gekletst met zanger/bassist Chris McCarvill. Hij zag op tegen de reis die ze nu mesten gaan maken. Later even gekeken op de site, ze moesten morgenavond in Tsjechie op de buhne staan. Kan me er iets bij voorstellen. Voor iedereen die ze nog nooit live gezien heeft, een aanrader!

Drummer B.J. Zampa


Zanger James Christian

Op de foto met gitarist Jimi Bell

Op de foto met bassist en zanger Chris McCarvill

Allebei een plectrum gekregen van Jimi Bell

Lees ook een review op:
http://www.metalfan.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten