zaterdag 1 februari 2014

X-Tinxion en MaYaN * 31 januari 2014, Tivoli de Helling - Utrecht
Setlist X-Tinxion:
The Divine, The New Hive, Genetic Sickness, Destruct & Reanimate, Civilised, Narrow Path en One Foot in the Grave.
Setlist MaYaN:
Bloodline Forfeit, Burn Your Witches, Redemption - the Democracy Illusion, Paladins of Deceit - National Security Extremism Part 1, Lone Wolf, Devil in Disguise, Insano, Human Sacrifice, Enemies of Freedom, Capital Punishment, Faceless Spies - National Security Extremism Part 2, Symphony of Aggression, War on Terror en Bite the Bullet. 


X-Tinxion

Lekker bezig

Op vrijdag 31 januari werd ik thuis opgehaald door Saskia, Nikki en Argo en gingen we op weg naar Tivoli de Helling voor de cd-release avond van MaYaN. Nadat we met veel pijn en moeite was gelukt om de auto kwijt te raken was het in de rij voor de Helling meteen gezellig met de nodige oude bekenden die we daar tegenkwamen. In het voorprogramma X-Tinxion een Nederlandse trash metal band met een erg enthousiaste frontdame. Leuk optreden en een band die we best nog wel een keertje willen zien.


Mark Jansen en Henning Basse

Frank Schiphorst met op de achtergrond Mark Jansen

Toen was het tijd voor MaYaN. De opening was gelijk bombastisch en het geluid was beter dan de vorige keer op Graspop. Jammer alleen dat ik de nummers helemaal nog niet kende (logisch) dus op het eind toen er nog drie nummers van de vorige (en eerste) cd werden gespeeld kon ik eindelijk volop "meezingen". De band speelde zeer strak, er was duidelijk flink geoefend en in totaal waren er vanavond een man/vrouw of tien op het podium te vinden. De band bestaat officieel uit zeven personen maar vanavond waren er ook nog drie gasten bij. Er was veel interactie met de band, ook wel logisch omdat de familie van Bart bevriend zijn met Mark Jansen. Maar ook een leuk moment was dat ik begon met het roepen van Merel, Merel, Merel en de hele zaal mee ging doen. Het kleine (en nieuwe) gitaristen-meisje werd er helemaal blij van!


Spelen op elkaars gitaar, Frank Schiphorst en Merel Bechtold

Het werd dus in totaal een hele leuke avond want ook na het optreden bleven we gezellig een tijdje hangen. Om 00:00 uur werd Argo jarig dus daar moesten we natuurlijk op wachten. Er ging heel wat bier doorheen en dat werd de volgende morgen beloond met een flinke houten kop. We hebben gezellig nog nagekletst met de diverse bandleden van X-Tinxion en MaYaN. Uiteindelijk na het koken van een pannetje eieren lag ik voldaan om 1:30 in mijn mandje.


Operazangeres Laura Macrì zoekt even steun


De band had er lol in

Marcela Bovio (Stream of Passion) was er het hele concert bij

De band bedankt het publiek

Met Monica Janssen van X-Tinxion


Met Argo, Hester, Henning, Xandra en Mark op de foto

Lees ook een review op:
http://mcsharq1.wordpress.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten