maandag 24 februari 2014

Starkill en Turisas * 31 januari 2014, Tivoli de Helling - Utrecht


Setlist Starkill:
New Infernal Rebirth, Immortal Hunt, Fires of Life, Sword, Spear, Blood, Fire
Winter Desolation, This is Our Battle; This is Our Day en Whispers of Heresy.
Setlist Turisas:
Ten More Miles, Take the Day!, To Holmgard and Beyond, Rex Regi Rebellis, Five
Hundred and One, For Your Own Good, Battle Metal, No Good Story Ever Starts With
Drinking Tea, We Ride Together, en Miklagard Overture. Toegift Stand Up and Fight
en Rasputin. 


Starkill was een heerlijk voorprogramma


De nieuwe basgitarist Shaun Andruchuk in actie

Wat een heerlijk avondje was het weer, ik was met Saskia, Nikki en Argo meegereden en bij de Helling troffen we Hans en Vincent. Starkill hadden we al gezien in het voorprogramma bij Amorphis en daar waren we de vorige keer behoorlijk van onder de indruk. Nu ben ik niet zo van de death metal maar deze band heeft toch wel wat. De melodiën zijn erg gaaf en de nummers zitten goed in elkaar. Zanger en gitarist Parker Jameson zorgt ook voor de orkestrale stukken en is daarbuiten nog eens een fantastische gitarist. De solo's zijn supersnel en een genot om naar te luisteren en ook te kijken!



Basgitarist Hannes Hannu Horma van Turisas

Na deze heerlijke opening was het de beurt aan Turisas. Volgens Saskia musicalmuziek en daar zit zeker wat in. Ze openden meteen met één van mijn favoriete nummers Ten More Miles (kijk hier het clipje maar eens van!). Vooral in dit nummer is te horen wat een prachtige stem zanger Mathias of Warlord Nygård heeft. Dit was dus direct uit volle borst meezingen geblazen. Het was opvallend hoeveel jongeren er vanavond waren en dat de Helling (op de maandagavond nog wel) vrijwel uitverkocht was. Dit hadden we toch niet verwacht.



Ze smaakten goed deze avond

Het hele concert blijf je toch wel zwabberen tussen de vele stijlen die er voorbij komen. Dan hangt het weer aan tegen death metal en dan weer tegen pop. Maar ja ook Sabaton vinden we allemaal leuk en die worden ook niet helemaal serieus genomen. En toch zijn die ook supewrleuk als je er live bij bent. Dus gewoon niet ouwehoeren, biertje erbij en meeklotsen. Aan de vele bezoekers lag het in ieder geval niet. Het ging vanaf het begin af aan goed los, diverse pits, springen, klappen en meezingen. Afsluiter was Rasputin, een Boney M cover! Samen met Vincent en Hans dansten we hierop en deden we pirouettes. Zo was het dus weer een heerlijke en gezellige avond en daar doen we het allemaal voor toch?



Violist Olli Vänskä en zanger Mathias of Warlord Nygård in actie


Olli zong af en toe ook mee

Mathias heeft een uitstekende stem


Mooi overzicht van een super enthousiaste zaal


Parker Jameson (zanger, gitarist) 
van Starkill (foto Bert, Metalshots.com)


Lees ook een review op:
http://www.folk-metal.nl/





Geen opmerkingen:

Een reactie posten