zaterdag 28 december 2013

Stream of Passion * 27 december 2013, Tivoli de Helling - UtrechtSetlist Stream of Passion:
Electric set: The Scarlet Mark, Passion, Collide, The Mirror, Street Spirit (Fade Out) en This Endless Night. Acoustic set: Sull'aria, Open Your Eyes, La Llorona (Cover, Chavela Vargas), Broken, Don't Let Go en My Leader. Electric set: Lost, The Curse, Earthquake, Secrets, This Moment, Charlie Big P, The Art of Loss, In the End, Run Away en Out in the Real World. Toegift: Haunted.


Marcela en basgitarist Johan van Stratum in mooi licht

Stream of Passion

Net als de afgelopen jaren was Stream of Passion het laatste concert van het jaar. Ook nu weer een speciale winter editie met tal van "bijzondere" gasten. Eerlijk gezegd wat minder indrukwekkend dan de laatste keer, nu waren Ben Mathot (Ayreon), Maaike Peterse (Ayreon), Valerio Recenti (My Propane), Dianne van Giersbergen (Xandria, Ex-Libris) en Amanda Somerville (Trillium) van de partij. Ik was deze keer samen met Nicole en Robin (haar vriend) en helaas viel de avond wat tegen. Allereerst was het geluid niet helemaal okee, al werd dat na enkele nummers wel wat beter. Verder maakte het allemaal een wat rommelige indruk, Marcela had niet geheel de controle over het programma van deze avond. Ze babbelde de boel wel weer grappig aan elkaar maar toch leek het of ze zelf ook niet geheel wist wat er komen ging. Dit was de vorige twee jaar zeker niet het geval geweest.


Dianne van Giersbergen met Marcela

Ook het publiek reageerde wat mat en pas tegen het einde van het concert werd dat wat beter. Dit had ook zeker te maken met het spelen van een aantal "oude "krakers. Zo begon het concert met enkele oudere nummers met helaas slecht geluid en daarna kakte het allemaal wat in. Het intermezzo met Dianne van Giersbergen was wel weer erg leuk, wat acoustische nummers en een stukje opera van Mozart. Al duurde dat wel weer wat te lang. Toen kwamen er een aantal nieuwe nummers (de cd komt ergens in april 2014 uit) en ja, daar zat één lekker nummer tussen. De rest sloeg niet erg aan zullen we maar zeggen. Gelukkig werd er dus afgesloten met een aantal oudere nummers en dat maakte de avond (zeker wat mijzelf betreft) nog een beetje goed. Jammer dat een zo'n geweldig concertjaar wat minder werd afgesloten. Ik ben een beetje Stream of Passion moe en de volgende keer sla ik over.


Maaike Peterse op cello

Marcela Bovio in actie


Mooi overzicht

Met Amanda Somerville

De band bedankt het publiek

Lees ook een review op: 
http://www.maxazine.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten