donderdag 12 december 2013

Eindhoven Metal Meeting: Dew-Scented, Death Angel, Sabaton en Accept * 12 december 2013, Effenaar - Eindhoven


We hebben de volgende bands gezien, Dew-Scented, Death Angel, Sabaton en Accept. 


Setlist Dew-Scented:
Storm Within en Acts of Rage.
Setlist Death Angel:
Left for Dead, Son of the Morning, Mistress of Pain, Fallen, Relentless Revolution,
Claws in So Deep, The Dream Calls for Blood, Seemingly Endless Time,
Sonic Beatdown, Caster of Shame en Thrown To The Wolves / The Ultra Violence.
Setlist Sabaton:
Ghost Division, Panzerkampf, White Death, The Price of a Mile, Gott Mit Uns, Cliffs
of Gallipoli, Into the Fire, Poltava (Swedish version), Carolus Rex, Screaming Eagles,
Swedish Pagans en 40:1. Toegift: The Art of War, Primo Victoria en Metal Crüe.
Setlist Accept:
Hung, Drawn and Quartered, Hellfire, Restless and Wild, Losers and Winners, Stalingrad, Breaker, Shadow Soldiers, Bucket Full of Hate, Bulletproof, Pandemic, Princess of the Dawn, Up to the Limit, Fast as a Shark, Metal Heart, Teutonic Terror en Balls to the Wall.

Dew-Scented
Death Angel

Om maar meteen met de "deur in huis te vallen", wat was dit een wereldavond. Helaas is zo'n avond veel te snel voorbij en zou je het zo weer over willen doen. We gingen al om 4 uur ' s middags op weg, Saskia, Argo, Robin, Rick en ik. Alles ging redelijk voorspoedig en we konden zelfs de auto op de parkeerplaats tegenover de Effenaar neerzetten. En toen moesten we een parkeerkaartje kopen. Wat een drama! Bij de ene paal na een kwartier erachter komen dat na het intikken van het kenteken en nog veel meer het betalen niet lukt evenals de vijf voorgaande mensen. Daarna naar de andere paal waar zeker een man of twintig voor ons in de rij stond. Uiteindelijk gaven twee parkeerwachters aan dat we gratis mochten parkeren omdat het een zooitje was. Maar ja, je komt daardoor nog te laat binnen ook.

Ging heerlijk los
Ostrogoth

Na de spullen in het kluisje gepropt te hebben, er konden twee vesten en drie jassen in......, kwamen we binnen in de grote zaal toen Dew Scented al even bezig was. Groot voordeel was dat het niet zo best was dus hadden we ook weer niet zoveel gemist. Deze keer was Argo de Bob dus konden we lekker aan het bier en ze smaakten prima. Het was niet helemaal uitverkocht denk ik, of de mensen verdeelden zich goed over de twee zalen en het restaurant, dus je kon redelijk eenvoudig naar de bar (en naar de pot). Nu was het de beurt aan Death Angel. Ook deze keer was het weer top al moet ik er altijd een paar nummertjes in komen. Maar vanaf het geweldige nummer Mistress of Pain was het weer super en gelukkig werd er afgesloten met The Ultra Violence. Natuurlijk ontstond er zo af en toe een pit, Rick keek de eerste paar keer toe maar daarna heeft ie lekker mee gedaan. Tussendoor nog even een nummertje gekeken van Ostrogoth in de kleine zaal, klonk niet verkeerd trouwens.

Sabaton
Frontman en zanger Joakim Brodén

Sabaton kwam, zag en overwon. Ik noem het weleens de Status Quo van de jaren 2000. Het is eigenlijk best wel simpel maar o zo leuk en altijd feest. We hebben dan ook de volledige anderhalf uur mee staan bleren en springen. We stonden helemaal vooraan en dat is bij zo'n megaband als Sabaton tegenwoordig is best wel bijzonder. Cliffs of Gallipoli, Carolus Rex, Swedish Pagans, 40:1, The Art of War, Primo Victoria, de ene na de knaller kwam voorbij. Heerlijk! Ja en dan ben je bang dat Accept het niet kan evenaren of zelfs overtreffen. Nou dat viel allemaal reuze mee. Na de pauze van een half uurtje knalde Accept vanaf het begin af aan er vol op.

Eugene Straver maakt een foto, Robin staat achter hem
Heerlijk sfeertje

Eindelijk zag ik de band eens live en het was supergaaf, de eerstvolgende keer als ze in de buurt komen benik de eerste die een kaartje koopt. Er zaten wat oude nummers tussen waarvan Princess of the Dawn een geweldig hoogtepunt is maar ik ben vooral ook fan van het nieuwe werk. Vooral de ena laatste plaat Blood of the Nations vind ik erg goed en daar werden een aantal gave nummers van gespeeld. Bucket Full of Hate, Pandemic, Blood of the Nations en vooral Teutonic Terror. Natuurlijk werd er afgesloten met het onvermijdelijke Balls to the Wall wat door ons natuurlijk luidkeels werd meegezongen. Na afloop hebben we nog even op de metalmarkt gekeken, kon helaas geen mooi vest vinden. Robin kocht nog een poster en frummelde twee posters samen met Rick van de muur, één voor zichzelf en één voor Argo. Om iets over half twee werden we keurig voor de deur afgeleverd door Saskia en Argo na een geweldige avond.

De band bedankt het publiek
Accept


Links Herman Frank, rechts topper Wolf Hoffman


Heerlijk avondje old school heavy metal


Bijna de hele band, alleen de drummer op de achtergrond


Heerlijke solo's


Plectrums: Death Angel, Accept en Sabaton


Lees ook een review op: 
http://www.lordsofmetal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten