vrijdag 15 november 2013

Tellus Requiem, ReVamp en Kamelot * 15 november 2013, 013 - Tilburg
Setlist Tellus Requiem:
Red Horizon


Setlist ReVamp:
The Anatomy of a Nervous Breakdown: On the Sideline, The Anatomy of a Nervous Breakdown: The Limbic System, Head Up High, Wild Card, Kill Me with Silence, Sweet Curse, The Anatomy of a Nervous Breakdown: Neurasthenia, In Sickness 'Till Death Do Us Part: Disgraced en Wolf and Dog.


Setlist Kamelot:
Torn, Ghost Opera, The Great Pandemonium, Veritas, Center of the Universe, Soul Society, Song for Jolee, Rule the World, Drum Solo, When the Lights are Down, Sacrimony (Angel of Afterlife), EdenEcho, Don't You Cry (met Eklipse), My Confession (met Eklipse), Keyboard Solo en Forever. Toegift: Bass Solo, The Haunting (Somewhere in Time) (met Marcela Bovio), Karma en March of Mephisto.Tellus Requim 


Het was uitverkocht

Op vrijdagavond met Robin op weg naar 013 in Tilburg. Na een prima reis stonden we om 19:20 redelijk vooraan, na 10 minuten begon het eerste voorprogramma Tellus Requiem. De bandleden zijn zeer goede muzikanten met een behoorlijke zanger, toch klopte het allemaal net niet. De muziek lijkt geinspireerd door bands als Dream Theater maar het maakte allemaal een wat rommelige indruk. Daarna was ReVamp aan de beurt. De band van zangeres Floor Jansen, voormalig zangeres van After Forever en op dit moment ook van Nightwish. Had de band een paar maanden geleden nog gezien in de Helling en was er van onder de indruk. Ook nu was het sterk, Floor is misschien wel de meest veelzijdige zangeres van allemaal. Klassiek, agressieve en rustige zang, zelfs grunten, ze kan alles. Leuk optreden en de band genoot zichtbaar van de volgelopen en uitverkochte zaal. 


ReVamp 


Wat een stem

Nu was het tijd voor de hoofdact van de avond, Kamelot. Precies een jaar geleden gezien in de Effenaar en vanavond was het zo'n beetje dezelfde show. Tommy Karevik is een geweldige zanger en een leuke persoonlijkheid. Ook de andere bandleden doen veel met het publiek, misschien was het vanavond zelfs wel iets teveel. Maar ja, de hele tent kolkte en iedereen genoot. Eigenlijk waren bijna alle nummers hits, wat mij betreft waren er diverse hoogtepunten. Zoals bij het vijfde nummer, Center of the Universe. Wat een geweldig nummer is dat toch. We kregen ook nog twee rustige momenten in de show, de tweede keer bij Don't You Cry. Leuk was dat daar de band Eklipse aan meedeed. Dit is een strijkerskwartet van vier dames, ooit eens in een voorprogramma gezien en dat vond ik toen nogal saai. Nu was het erg leuk, ze deden het volgende nummer My Confession ook nog mee. 


Floortje in de spotlights 


Zanger Tommy Karevik is een leuke persoonlijkheid

Na de traditionele keyboard solo ( de drumsolo hadden we al gehad) werd met Forever (en veel meezingen van ons allemaal) afgesloten. Natuurlijk kwam de band terug voor een toegift, begonnen werd met The Haunting. Eigenlijk had ik nu Floor verwacht maar het werd verrassend Marcela Bovio van Stream of Passion. Daarna natuurlijk Karma en toen kwamen de trommeltjes op het podium voor March of Mephisto. Tommy ging omhoog op een soort lift, veel vuur en met vuurwerk werd deze geslaagde avond afgesloten. Na afloop konden we een poster meenemen en heeft Robin nog een mooie Kamelot vlag gekregen. Na een biertje en een lange rij bij de parkeerautomaat lagen we om kwart voor een weer in ons mandje. 


De violiste staat wat op de achtergrond 


In het wit één van de mooiste vrouwen in het metalwereldje: Alissa White-Gluz 


Song for Jolee 


De standaard drumsolo bij Kamelot...
 

Met Eklipse 


Bassist Sean Tibbetts 


Met Marcela Bovio van Stream of Passion 


Groot spektakel bij het laatste nummer van de avond "March of Mephisto" 


Afsluiter met vuurwerk 


Dat was het dan weer...


Lees ook een review op:
http://www.metalfan.nl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten