zaterdag 9 november 2013

Dutch Floyd * 9 november 2013, De Vorstin - HilversumSetlist Dutch Floyd:
Voor de pauze heel Dark Side of the Moon: Speak to Me, Breathe, On the Run, Time
(inclusief "Breathe (Reprise)), The Great Gig in the Sky, Money, Us and Them,
Any Colour You Like, Brain Damage en Eclipse. Na de pauze de grootste hits:
Comfortably Numb, Shine On You Crazy Diamond, Welcome to the Machine, Wish
You Were Here, Another Brick in the Wall, Hey You, The Final Cut, Take It Back
en Echoes. Toegift: High Hopes en Run Like Hell. 


Stond een "man" of zeven op het podium

Op zaterdagavond 9 november gezellig met m’n meisje naar Dutch Floyd in Hilversum. Het was wel een pittig dagje geweest, eerst om 11:00 uur naar de B1 tegen VVIJ gekeken. Daarna om 14:30 uur in Vinkeveen Zaterdag 6 uit bij Hertha en toen we thuis kwamen Rick naar Zeist gebracht waar hij een BBQ had bij de brandweer. Renate en ik zijn vanuit Zeist meteen doorgereden naar Hilversum in de stromende regen. Op de markt konden we de auto kwijt, al was het even zoeken, de marktkramen werden net opgeruimd. Om 18:30 uur zaten we dan lekker warm in eetcafé Cartouche aan een schnitzel met champignonsaus en frietjes. Prima eten en een leuke tent. Veel gitaarwerk

Tegen acht uur moesten we naar de Vorstin lopen, het regende nog steeds heel erg. Heel vervelend was dat Renate last had van een zenuw ontsteking nadat zij vrijdag aan een kies was geholpen bij tandarts (of was het slager) Doepke. Niet voor niets een Duitser zullen we maar zeggen… Nadat we onze zware jassen (van de regen) hadden afgegeven bij de garderobe konden we lekker vooraan gaan staan. De band begon iets te laat, om 20:45 uur maar meteen was merkbaar dat dit een leuke avond zou worden. Het klonk allemaal uitstekend en ook de zang van de bandleden was prima in orde. De twee gitaristen deden het meeste vocale werk maar ook de bassist en drummer deden regelmatig een duit in het zakje. Natuurlijk was er ook een dame, zij had ook een prima stem al was deze misschien iets zwaarder dan de orginele zangeres. Verder was er nog een toetsenist op een hammond orgel en een saxofonist. De basgitarist speelde ook regelmatig met een synthesizer. 


Natuurlijk hoort een saxofoon ook bij Floyd

Heel Dark Side of the Moon werd gespeeld, er waren zelfs lasers en ook het ronde projectiescherm was aanwezig. Hierop waren de orginele Pink Floyd beelden te zien tijdens het concert. Na een minuut of veertig was het eerste deel van het concert afgelopen en kregen we een pauze. Gelukkig konden we na de pauze boven op het balkon gaan zitten, voor Renate was dit erg fijn. Nu was het tijd om nog een set met de grootste Pink Floyd hits te spelen. Comfortably Numb, Shine On You Crazy Diamond, Welcome to the Machine, Wish You Were Here, Another Brick in the Wall, Hey You, The Final Cut, Take It Back, er kwamen allemaal supergave nummers voorbij. Heel gewaagd vond ik het dat het concert afgesloten werd met Echoes van Meddle. 


De Hammond in het zonnetje

Het was wel een iets verkorte versie maar zeker een minuut of 12 met alle leuke orginele effecten en geluiden in het tussengedeelte. Leuk gedaan en ik was er blij mee want het is altijd één van mijn favoriete Pink Floyd nummers geweest. De band kwam nog een keertje terug en afgesloten werd er met High Hopes en Run Like Hell. Het hele optreden werd vastgelegd met een stuk of acht camera’s dus er zal nog wel een dvd of iets dergelijks gaan opduiken. Het was ondertussen bijna kwart voor twaalf (!), een erg geslaagd optreden van een uitstekende coverband. Alleen sneu voor Renate van haar pijnlijke kies (we doen het nog wel een keertje over). 


Mooi overzicht 


De gitaristen in de spotlight

Geen opmerkingen:

Een reactie posten