dinsdag 19 november 2013

Avatar, Five Finger Death Punch en Avenged Sevenfold * 19 november 2013, Ziggo Dome - AmsterdamSetlist Avatar:
Torn apart, Let It Burn, Ready for the Ride, Black waltz, Vultures fly en Smells Like a Freakshow.

Setlist Five Finger Death Punch:
Under and Over It, Burn It Down, Hard to See, Lift Me Up, Bad Company, Burn MF, Coming Down, Never Enough, Far from Home en The Bleeding.
Setlist Avenged Sevenfold:
Shepherd of Fire, Critical Acclaim, Welcome to the Family, Hail to the King, Doing Time, Buried Alive, Fiction, Nightmare, Afterlife, This Means War, Guitar Solo / Band Jam Session, Requiem en Bat Country. Toegift: Chapter Four en Unholy Confessions.Avatar

Biertje hoort erbij

We (Robin en ik) wilden graag naar Avenged Sevenfold maar de kaarten waren best duur. Ook nu kwam er weer een prijsvraag voorbij, deze keer van ticketmaster dus ik dacht laten we maar weer eens meedoen. En zie, voor de vierde keer in de laatste twee jaar won ik twee kaarten (van elk 39 euro). Wel waren het zitplaatsen dus dat leek me wel vreemd bij een metal concert, maar ja een gegeven paard....... We namen de trein van 18:25 uur en moesten overstappen op station Breukelen, op het perron daar stonden allemaal in het oranje uitgedoste mensen. Helemaal niet aan gedacht, de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Columbia was in de Arena. Tussen de Colombianen (best veel) en oranje supporters door bereikten we de Ziggo dome. Hier was ik voor het eerst, wat een enorme tent zeg. Alles wel lekker ruim en goed geregeld, alleen is het bier wat prijzig en de zaal wel erg groot. Zo zaten wij in vak 108 op de 1e ring, ingang zuid rij 10 op stoel 301 en 302......

 


Five Finger Death Punch
 
Het eerste voorprogramma was Avatar, een aardige band maar niet heel opwindend. Misschien wel leuk in een klein zaaltje? Heel gek om op zo'n tribune te zitten maar wel een heel mooi uitzicht op het podium, maar vooral ook op het publiek in de arena. We konden wel lekker ontspannen wat biertjes drinken op deze manier en de wc was ook eenvoudig bereikbaar...... Toen was het de beurt aan Five Finger Death Punch. Erg sterk met een aantal heerlijke nummers, de rustige nummers Bad Company (cover van Bad Company) en het geweldige Far From Home. Maar ook de knallers Burn MF met een enorme circle pit (zie het filmpje onderaan deze pagina) en The Bleeding. De stemming zat er inmiddels goed in voor Avenged Sevenfold.

Mooi licht over het publiek


Nu geeft het publiek licht terug bij het prachtige nummer Far from Home

De band kwam op met het nodige spektakel, vuur en knallen begeleidden het eerste nummer Shepherd of Fire. Het was niet helemaal vol, de bovenste ring was dicht en op de onderste ring waren ook nog veel lege plekken. De arena stond wel bomvol, ik denk dat er toch wel zo'n 10.000 mensen waren. Vind dat best veel voor zo'n band, lijkt er toch op dat ze wel eens groot kunnen worden. Er was veel jeugd en de band speelde een superstrakke show. Het geluid was erg goed en zanger Mathew Sanders heeft een uitstekende stem. Het publiek reageerde zeer enthousiast en bij This Means War ging het goed los. Met de twee toegiften Chapter Four en Unholy Confessions werd de avond afgesloten en toen de tonen van het laatste nummer wegstierven renden Robin en ik de deur uit om de trein van 23:15 nog te kunnen halen. Dat hadden we net zo goed niet hoeven doen want het was natuurlijk een puinhoop. De volle Arena was leeggestroomd, de HMH en ook onze zaal, we kwamen niet eens het stationsgebouw in. Nadat we omhoog gefriemeld waren over de roltrap stonden we op een stampvol perron. Er stond nog een trein, daarna kwam er nog één en toen onze trein kwam met 20 minuten vertraging konden we gelukkig toch nog instappen. Renate haalde ons op van station Maarssen na een uiterst geslaagd avondje.
 

Veel vuur bij Avenged Sevenfold


Ging goed los


Fantastisch optreden van een uitstekende band

Hieronder een filmpje van Five Finger Death Punch de Burn MF Circle Pit op youtube:
Lees ook een review op:
http://www.nu.nl/
http://www.metalfan.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten