vrijdag 11 oktober 2013

Kayak * 11 oktober 2013, De Kelder Amersfoort - NijmegenSetlist Kayak:
Back to the Front, Anne, Daphne, Phantom of the Night, Pagan's Paradise, Act of Dispair, Merlin, Niniane, They Get to Know, Hunter and Prey en Spetters. Pauze. Reason For it All, Where Do We Go From Here, Demon in Her Eyes, Selfmade Castle, Frozen Flame, When Hearts Grow Cold, Coming Up From Air, Nobody Wins, Before The Angels Fell, Bury The World, Chance For a Lifetime en Starlight Dancer. Toegift: Alienation en Ruthless Queen.Een geconcentreerde Edward Reekers

Op vrijdag 11 oktober gingen we in de stromende regen op weg naar de Kelder in Amersfoort. Gelukkig was het maar een half uurtje rijden dus waren Nicole, Renate en ik al snel in de zaal aanwezig. Het concert stond gepland om 20:30 uur maar uiteindelijk begon de band pas vlak voor negen uur te spelen. Inmiddels was de zaal toch wel behoorlijk vol gestroomd maar wij stonden helemaal vooraan. Vanavond was de officiële start van de Journey Through Time Tour deel 2. We waren ook bij deel 1 van deze toer van de partij geweest en net als toen was de setlist een dwars doorsnede van alle platen/cd's die de band ooit gemaakt heeft.


Cindy Oudshoorn en Rob Vunderink

Zo begon de avond met het heerlijke Back to the Front (van de elpee The Last Encore, 1976), voor mij als Kayak fan van het allereerste uur gewoon een bekend nummer. Vroeger op mijn kamer draaide ik deze lp's regelmatig dus was het een feest der herkenning. Gelukkig werden er ook een heleboel nieuwe nummers gespeeld en diverse keren ging de zaal goed los. Vooral bij Merlin, Chance of a Lifetime en Alienation was het een feestje. Joost Vergoossen (de door het vakblad De Gitarist uitgeroepen tot Beste Gitarist van de Benelux) mocht zich regelmatig lekker uitleven en dat beviel me prima. Wat een topper is dat toch! Als we toch moeten zeuren, de eerste nummers begonnen wat onwennig en het geluid stond in het begin niet helemaal goed. Voor de pauze was de hele band nog wat onwennig maar daarna was het weer als vanouds. Pas om half twaalf stierven de laatste tonen weg en gingen we weer op weg naar huis na een perfect avondje.

Topgitarist Joost Vergoossen


                    De mooie "Kayak stem" van Edward Reekers


De humoristische tussendoortjes van Rob Vunderink


Bassist Jan van Olffen


Mooi duo


Helemaal links sta ik te applaudiseren (foto gemaakt door Walter Goyen)

Lees ook een review op: 
http://www.kayakfans.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten