zondag 29 september 2013

Majesty, Battle Beast, Ashes of Ares en Powerwolf * 29 september 2013, Doornroosje - NijmegenSetlist Majesty:
Metal Law, Make Some Noise, Into the Stadiums, Thunder Rider, Heavy Metal Battlecry en Metal Union.

Setlist Battle Beast:
Let It Roar, Cyberspace, Out on the Streets, Neuromancer, Kingdom, Black Ninja, Enter the Metal World en Out of Control.
Setlist Ashes of Ares:
The Messenger, Move the Chains, Dead Man's Plight, This Is My Hell, Chalice of Man, The One-Eyed King, Punishment en What I Am.
Setlist Powerwolf:
Sanctified With Dynamite, Prayer in the Dark, Amen & Attack, All We Need Is Blood, Sacred & Wild, Resurrection by Erection, Coleus Sanctus, Drum Solo, Kreuzfeuer, Werewolves of Armenia, Dead Boys Don't Cry, We Drink Your Blood en Lupus Dei. Toegift: Raise Your Fist, Evangelist en In the Name of God.
Majesty
De stemming zat er meteen goed in, leuke enthousiaste band!

We waren net weer een beetje hersteld van de vorige avond (het rock/metal avondje in muziekcafé Unique) gingen we om 17:15 alweer op weg naar Doornroosje in Nijmegen (ik, Argo en Robin). We konden de auto lekker dichtbij in de wijk parkeren en waren mooi op tijd binnen en konden mooi vooraan staan. De avond begon met het Duitse Majesty, deze powermetal band bestaat al even maar heeft nooit het grote publiek weten te bereiken. Inmiddels al heel wat wisselingen verder (behalve zanger Tarek Maghary) en met een paar jonge honden in de band. Ze wisten een hele leuke show neer te zeten en de stemming zat er meteen goed in.
Battle Beast!
Echte metal!

Daarna was het de beurt aan Battle Beast. Als deze band vanavond niet op het programma had gestaan was ik niet eens gegaan...... Dit was voor mij de derde keer en ik blijf de band erg leuk vinden. Metal ala Judas Priest en alle nummers die de band tot nu toe gemaakt heeft zijn "pakkend". Er is inmiddels wel een nieuwe zangeres (Noora Louhimo, sinds 2012) en hoe goed zij ook is, de vorige (Nitte Valo) had iets meer variatie in haar stem. Maar goed, Noora kan er ook wat van en ze gedroeg zich als een beest op het podium. Na afloop kreeg ik nog een high five van Noora en Robin ruilde zijn eigen meegenomen plectrum voor één van de aardige gitarist. Aan het einde van de avond hebben we nog even met 'm kunnen kletsen. Een heerlijk optreden van een geweldige band, hopelijk volgende keer als headliner.

Gave muziek en een toffe band

Ashes of Ares daarna vond ik wat tegenvallen. De nieuwe band van Matt Barlow (de oude frontman van Iced Earth) speelde prima en de ritmes knalden goed alleen zijn stem blijf ik niet geweldig vinden. Ook gitarist Freddie Vidales is afkomstig van Iced Earth en daarom zal het misschien niet toevallig zijn dat ook de muziek op Iced Earth lijkt.


Plectrum van Battle Beast en Majesty
Ashes of Ares

Daarna was het tijd voor het hoofdprogramma Powerwolf. Ik had de band al eens op Graspop gezien en had toen wel lol gehad. Nou, zo moet je zo'n optreden ook zien, niet al te hoogstaand en enorm veel plezier. Zanger Attila Dorn had last van zijn keel en dronk tussen elk nummer door water met stukjes citroen? Maar hij sloeg zich er goed doorheen op één moment na toen hij zich een keer veslikte. Voor de rest was het meezingen, de wave, met z'n allen op de hurken, enkele stevige pits en werden er een paar verjaardagsliederen gezongen voor de toetsenist Falk. We begonnen met Happy Birthday op verzoek van de fanclub (deze hadden ook nog een spandoek gemaakt), daarna hief Argo "Lang zal ie leven" aan en daarna was het met z'n allen "daar moet op gedronken worden". De band was tot tranen geroerd door deze leuke geste. Al met al een prima en afwisselende avond gehad die op 23:15 helaas alweer afgelopen was.De zaal werd goed opgejut
Zanger Attila Dorn had last van zijn keel maar sloeg zich er goed doorheen
 
Toetsenist Falk Maria Schlegel was jarig en we hebben nog voor hem gezongen
 
Mooi plaatje van frontman Attila Dorn

Lees ook een review op:
http://metalfan.nl/      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten