zaterdag 28 september 2013

Jesco, All Access, Desolace Divine * 28 september 2013, Café Unique - MaarssenSetlist Jesco:

Setlist All Access:

Setlist Desolace Divine:
Black Wings Upon Us, Storm, Last Generation, Desolace Divine en The Chase.
                                         Stukje in de VAR
 
Na het optreden van All Access in juni in de Melkweg ontstond bij mij het idee om een rock/metal avond te organiseren in onze stamkroeg muziekcafé Unique. Dit kon natuurlijk niet alleen met All Access maar een "opleggertje" was dat ik inmiddels Jesco enkele nummers zag spelen op de jamavond en dat werd de tweede band. Na het concert van Sonata Arctica in Utrecht hadden Robin en ik in de bus zitten kletsen met Xander en Kimberley. We vertelden dat Robin in een band zat waarop Xander vertelde dat hij basgitaar speelde in Desolace Divine. Ze waren een tijdje geleden verhuisd naar Maarssenbroek maar de rest van de band woonde nog in Oss en het lag allemaal een beetje stil. Toen ik dus een derde band zocht ben ik gaan luisteren naar de muziek van de band en was de keuze snel gemaakt. Dit paste prima in de avond die ik voor ogen had dus werd deze band de derde act van de avond.

Jesco, met rechts Joran van Bart

All Access

Natuurlijk moesten er wat zaken geregeld worden daarom kwamen we een paar keer voor die tijd bij elkaar. Verder kregen de jongens van kroegbaas Dennis een kleine reiskostenvergoeding en mochten de bandleden gratis drinken op de concertavond. Op zaterdag 28 september was het dan eindelijk zover, Jesco mocht de spits afbijten in een zeer goed gevuld Unique. Heerlijke aanstekelijke rock gemixt met verschillende stijlen zoals onder andere country. Een prima zanger met personality en een leuke afwisseling van instrumenten zoals mondharmonica en banjo. Toch gingen de nummers op het einde wat op elkaar lijken, dus daar is nog wat werk aan de winkel voor de boys. Daarna was het de beurt aan All Access van Robin. Helaas gingen er veel mensen buiten zitten, dit omdat er veel vrienden en kennissen van Jesco bij hun concert vuurdoop aanwezig waren.                        De setlist van Desolace Divine


Desolace Divine

De band baalde daar zichtbaar van maar had daar zelf ook wel een beetje de hand in. Er waren weer diverse nummers waarin Brandon teveel schreeuwde en dat was jammer. De nummers zijn namelijk erg goed, gelukkig waren er een aantal rustige nummers bij waarin duidelijk de potentie van de band naar voren kwam. Ook werd er soms afgeweken van de onderlinge afspraken en dat was ook niet erg handig. Na een korte pauze was het de beurt aan de laatste én hardste band van de avond, Desolace Divine. Muzikaal was dit allemaal prima, helaas was de zangeres niet al te best. Wel een leuke persoonlijkheid maar als de band verder wil zal het toch echt een betere moeten vinden. Opvallend was wel de uitstekende gitarist/grunter, vond dit wel een topper. Al met al kwam ik tegen 2:00 uur 's nachts tevreden (met wel iets teveel bier op) thuis na een geslaagde eerste Maarssenbroekse rock/metal avond.


Niet iedereen kon het waarderen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten