maandag 8 april 2013

The Balconies en Rival Sons * 8 april 2013, Tivoli - UtrechtSetlist The Balconies:
Boys and Girls, I Know You're Right, Beating Your Heart, Good and Ugly, The Slo, Kill Count en Do it in the Dark
Setlist Rival Sons:
You Want To, Get What’s Coming, Wild Animal, Gypsy Heart, Torture, Memphis Sun,
All The Way, Until The Sun Comes, Jordan, Manifest Destiny, Part 1, Keep On Swinging, Pressure and Time, Drum Solo, Sacred Tongue, Face of Light, Burn Down Los Angeles en Soul.


De peddles van zangeres en gitariste Jacquie Neville

Zangeres en gitariste Jacquie Neville

Nadat ik twee weken geleden op de meest rottige avond van de week (zondag) naar Enslaved was geweest moest het nu "gebeuren" op een maandagavond. Op mijn werk had ik te horen gekregen dat ik teveel uren gemaakt had dus dat was meteen een mooie reden om de dinsdag maar vrij te nemen. Op het laatste moment besloot Robin nog mee te gaan dus gingen we met z'n tweetjes met de bus op weg naar Tivoli Oudegracht. We waren mooi op tijd (tegen acht uur en om 20:15 begonnen The Balconies) en konden zelfs nog redelijk eenvoudig vooraan staan. Was een aardig voorprogramma maar ook niet meer dan dat. Het meisje kon redelijk zingen en er zaten een paar leuke nummers tussen. You're Right en Beating vielen mij het meest op.

Ze kon flink uithalen

Iets over negenen begon dan het hoofdprogramma, Rival Sons. De zaal was inmiddels goed volgelopen en ook de bovenste ring was inmiddels opengegooid. Zo was het uiteindelijk op zomaar een maandagavond op een haar na uitverkocht, toch tegen de 1000 vrouw/man. De opening was meteen erg lekker met You Want To en Get What's Coming. Live toch een stuk heftiger en lekkerder dan op de cd. Het geheel heeft wel wat weg van een kruising tussen Led Zeppelin en The Black Crowes. Frontman en zanger Jay Buchanan was óf stoned óf lam want hij was wel erg zweverig op z'n tijd maar daar was in zijn zang niets van te merken. Met zijn ogen dicht, rondlopend en theatraal zwaaiend met zijn handen werkte hij de setlist door. Afgewisseld met de nodige mooie solo's van gitarist Scott Holiday werd het een uiterst geslaagde avond.

                        De setlist, gekregen van een roadie

Zelf ook de nodige halve liters opgeslobberd en de stemming was opperbest. Heerlijke jaren 70 rock en ook Robin heeft het erg naar de zin gehad. Na afloop gooide de drummer nog zijn drum sticks weg. Een jongen naast ons had er de hele avond op geloerd maar ja als je de stick niet vangt en Robin vangt 'm, is het sneu voor hem maar wel leuk voor ons. Robin vond ook nog een plectrum van de bassist van Rival Sons en ik had een drumstick gevangen van de drummer van The Balconies en een setlist gekregen van een chagrijnige roadie. Nadat we de zaal uitliepen werden we enthousiast begroet door een meisje met een graspop armbandje om. Zijn jullie ook op Graspop geweest? En gaan jullie dit jaar ook weer. Gezellig babbelend liepen we met z'n drietjes naar het station en namen vlakbij onze bushalte afscheid. Reed de bus net weg toen we kwamen aanlopen...... Dus wij naar de Burgerking kwamen we dat meisje weer tegen. Ze had de trein naar Abcoude net gemist dus heb ik haar ook maar op een hapje getrakteerd.

Rival Sons kwam, zag en overwon


Robin geniet van gitarist Scott Holiday


Tivoli was bijna uitverkocht


Zanger Jay Buchanan


Gave solo´s


                            De ongelofelijke "score" van de avond:
                            drumstok en setlist The Balconies,
                            drumstok en plectrum (bassist) Rival Sons


Lees ook een review op: 
http://www.utrecht-roxx.nl/
http://www.lordsofmetal.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten