zaterdag 13 april 2013

Springpop: The Stream, Diesel Burner, Footloose Industries, All Access en Stringfield Villains * 13 april 2013, Q-bus - Leiden
Setlist The Stream:
Amost Sun '75, Miss Right, Losing Control, End of the Day,
Who Am I Fooling?, Time For Some Changes, Do You Want? en Are You With Me?
Setlist Diesel Burner:
Neo 5, HRW, III, I Wanna Be, Dead Stop, Neo 10, Pavlov's Dog en Neo 9.
Setlist Footloose Industries:

Setlist All Access:
Popular & Overused, Teen Times, Locket of You, Clear From You,
College Screwup (extended), Dreamville en Evermore (outro long)
Setlist Stringfield Villains:
The Stream speelde "restaurant" muziek

Zo dan ga je dus voor het eerst naar een optreden van je zoon kijken en dat na al die bands en concerten die ik al gezien heb. Robin ging met de jongens van de band op weg en Renate en ik met eigen auto naar Q-bus in Leiden. Het was een festival genaamd Springpop waar de band van Robin (All Access) ging optreden met vier andere bands.

Diesel Burner schudde de tent wakker, een simpele versie van Motorhead

Nadat we de auto hadden geparkeerd in de parkeergarage en vervolgens de parkeergarage aan de andere zijde uit gelopen te zijn, hebben we drie keer heen en weer gelopen door de hoofdstraat voordat we de ingang van de zaal gevonden hadden. Maar goed, nadat we onze jassen opgehangen hadden werden we zeer uitbundig ontvangen door een bejaarde man. Later kreeg ik nog een stempel van hem op mijn hand (en rug!) toen ik de zaal even wilde verlaten.

Footloose Industries was aardige muziek met een slechte zanger

Druk was het niet, terwijl de eerste band op het punt van beginnen stond. De kop werd afgebeten door The Stream. Nou dit was dan ook nogal slaapverwekkend. De jongeman achter de toetsen kletste regelmatig tussen de nummers door en bood cd's aan aan iedereen die wat dichterbij het podium wilde komen. Helaas was dat er maar één... Dit gaf al aan dat deze band met een soort (achtergrond) restaurant muziek niet echt aansloeg.

Een hart onder de riem van de man die hem gitaar heeft leren spelen
Bij All Access bleek plotseling dat er best veel mensen waren

Hierna was het tijd voor geheel iets anders. Met Diesel Burner werd in één klap iedereen wakker geschud. Een zanger/gitarist en drummer hakten er flink op los. De eerste nummers was het best leuk maar al snel ging het vervelen. Het was wel erg simpel allemaal en eentonig. Leuk maar ik denk dat er toch iets meer melodie in moet komen in de toekomst om het echt leuk te maken. Nu kregen we Footloose Industries. Helaas was ook dit niet al te best. De muziek was nog wel aardig maar de nummers waren wat chaotisch en braken allemaal vreemd af. De zanger was nauwelijks te verstaan door zijn slechte articulatie van de Engelse taal.

Voor de allereerste keer live met zijn band!
De "koffer" van Robin met zijn pedalen

Tsja, wat moest ik nu van Robin en zijn band verwachten? We gingen ze voor het eerst live bekijken en totnutoe viel het allemaal niet mee. Ik had ook van tevoren tegen Robin gezegd, ik ga het eerlijk beoordelen en niet liegen. Na het opbouwen werd het eerste nummer ingezet, Popular & Overused. Ik was blij verrast, na een minuut stond ik al met een grijns op m'n gezicht te kijken en luisteren. Wat een energie en beleving! Heerlijke snelle rock, vergelijkbaar met The Hives en daar overheen een punksausje. En ik was niet alleen verrast. Toen het tweede nummer Teen Times al net zo lekker klonk kwamen steeds meer mensen overal vandaan naar voren. Uit de zithoeken, rookruimte, uit het café, van de bar, iedereen kwam naar voren.

Pers was er ook nog...
Iedereen kwam nu voor het eerst (en het laatst deze avond) naar het podium!

Een groter compliment kun je als band niet krijgen denk ik. De hele set bleef iedereen staan en zelfs meedoen! Zanger/gitarist Brendan Weber is een zeer actief mannetje. Rende over het podium en ging zelfs twee keer de zaal in. Toen de laatste tonen wegstierven van het afsluitende nummer Evermore werd de band luid toegejuicht en gefeliciteerd door heel veel bezoekers maar ook door leden van de andere bands.

Gitaarduel
Zanger/gitarist en springveer Brendan Weber
Na afloop weer bijkomen en alles opruimen

Voor de band hierna was het nu extra moeilijk. Stringfield Villains speelt ouderwetse hardrock en was na All Access de beste band. Helaas voor hun kwam het vele publiek niet meer naar voren en was de sfeer weg. We hebben nog een nummer of vijf gekeken en geluisterd en zijn tegen half één weer naar huis gereden. Eerst nog even via de McDrive in Maarssen wat te eten gehaald (Robin kwam daar zijn vrienden nog tegen) en het thuis op onze gemakkie opgepeuzeld. Een (serieus waar) geweldig optreden gezien van All Access en dat kan best nog wel eens wat worden met die gasten. Op 5 mei spelen ze op het bevrijdingsfestival in Haarlem.

                        De backstage pas
                      De allereerste setlist van Robin
Stringfield Villains was een goede hardrock band


Geen opmerkingen:

Een reactie posten