vrijdag 12 april 2013

Magion en Sonata Arctica * 12 april 2013, Tivoli - Utrecht



Setlist Magion:
Tubula Rasa, Thirteen, Greed, Shallow Grounds, Untrue, Masquarade en Song For the Living.
Setlist Sonata Arctica:
Only the Broken Hearts (Make You Beautiful), Black Sheep, Alone In Heaven, Shitload of Money, The Gun, The Day, I Have a Right, The Last Amazing Grays, Broken, Paid in Full, Losing My Insanity, Last Drop Falls, FullMoon, Replica, Cinderblox, Don't Say a Word en Vodka Outro.


Magion


Robin met leadzanger Tony Kakko


Natuurlijk moest ik ook nog met de band op de foto

Zo maar weer eens twee kaartjes (deze keer van Sonata Arctica) gewonnen met een prijsvraag van Aardschok. En deze keer zelfs met een meet-en-greet erbij! Helaas had Rick een andere afspraak (anders hadden we een kaartje erbij gekocht) dus ben ik samen met Robin op vrijdagavond 12 april naar Tivoli vertrokken. Toen we daar aankwamen stond er een enorme rij voor de deur en zijn we netjes aangesloten. Het duurde en het duurde maar en voor de meet en greet moesten we om 19:45 uur bij de kassa zijn. Dus zijn we maar brutaal langs de rij gelopen hebben we onze jassen nog in kunnen leveren en werden we uiteindelijk om 19:50 opgehaald bij de merchandise stand door Rolff Larsen de tourmanager.


Robin met gitarist Elias Viljanen



en de van hem gekregen plectrum

We waren niet de enige, totaal een groepje van 12. Achter de merchandise stand was een kleine ruimte en na enkele minuten kwam de gehele band aanlopen. Heel vreemd dat dan bijna niemand echt iets durft te vragen, op een paar na dan (waaronder Robin en ik natuurlijk). Vooral met zanger Tony Kakko en met gitarist Elias Viljanen gesproken, de andere bandleden waren erg schuchter. Robin kreeg van de hele band stickers met hun handtekening erop en langzaam kwamen er nog enkele mensen een beetje los. Na deze leuke gebeurtenis gingen we de zaal in en verwonderlijk genoeg was het vooraan nog niet eens zo heel druk. 



Het ging meteen goed los

Op het moment dat Magion begon stonden we op de vierde rij en genoten we van een prima voorprogramma. Wel opvallend was de koerswijziging van de band. De nieuwe nummers klonken erg goed maar waren wat meer metal en wat minder gothic. Na afloop hierover nog gezellig gekletst met een gitarist van de band. Helaas was de cd nog niet klaar, het zou nog enkele maanden duren. Wel benieuwd want het klonk zeker niet verkeerd. Over Sonata Arctica kan ik deze keer eigenlijk heel kort zijn, fantastisch! Voor de derde keer zag ik de band nu en de eerste twee keer konden ze me niet overtuigen. De laatste keer amper een half jaar geleden (op 9 november 2012 in 013) golfde het concert constant heen en weer tussen heerlijk en saai. Nu was het eigenlijk aan één stuk door heerlijk. 



Tony is een goede zanger én een persoonlijkheid

De setlist was dan ook wat aangepast, de nummers waren over het geheel genomen harder en sneller. Ook het gehele akoestische gedeelte was vervallen. Was wel grappig bij de meet-en-greet vooraf had ik nog tegen zanger Tony Kakko gezegd dat ik dat akoestische gedeelte niet leuk had gevonden. Zo werd het dus een geweldig optreden met afwisselend nieuwe en oude nummers. Heerlijk enthousiast gebracht met een sterk meelevend (niet geheel uitverkocht) Tivoli. De geweldige avond werd afgesloten met het heerlijke Don't Say a Word en natuurlijk moesten we meezingen met het onvermijdelijke Vodka. 


Heerlijke muziek


Leuk duet

De band bedankt het publiek



Na het concert op de foto van metalshots.com

Lees ook een review op: 
http://www.utrecht-roxx.nl/





Geen opmerkingen:

Een reactie posten