vrijdag 8 maart 2013

The Covenant, Mos Generator en Saint Vitus * 8 maart 2013, Patronaat - Haarlem
Setlist The Covenant:
Jane's Addiction
Setlist Mos Generator:

Setlist Saint Vitus:
Blessed Night, I Bleed Black, War Is Our Destiny, Look Behind You, Let Them Fall, The Bleeding Ground, Patra, The Troll, The Waste of Time, White Stallions, Thirsty and Miserable, Dying Inside en Born too Late.


Zeer opmerkelijk begin van de avond


The Covenant uit Nederland bezit een zeer assertieve frontman


Op dinsdag 5 maart laat in de middag kreeg ik een mailtje van Lords of Metal dat ik twee kaartjes had gewonnen voor het optreden van Saint Vitus op vrijdag 8 maart in het Patronaat. Die hard fan Joran van Bart wilde wel met me mee en ook Bruce Jones ging naar dit concert. Voor hem was het een thuiswedstrijd als inwoner van Haarlem. We hadden de avond daarvoor al aardig "uitgehaald" op de jamavond in Unique en omdat de boys allebei de volgende dag weer moesten voetballen nam ik het besluit om maar eens met de auto te gaan. We waren iets te vroeg maar kregen toch alvast onze kaartjes met daarop vet gedrukt: GAST. Toch wel lollig.

Mos Generator

De zaal was nog erg leeg toen de Nederlandse band The Covenant begon. Dit was de meest bijzondere start van een concert dat ik ooit meegemaakt had. Opeens begon er iemand midden in de zaal uit volle borst te zingen zonder microfoon (het was meer een soort lalala lalala). Hij liep de hele zaal door en ook de trap naar boven onderwijl zingend. Eerst dachten we nog te maken te hebben met de plaatselijke dorpsgek en je zag dat er veel mensen waren die zich ongemakkelijk voelden. Best wel lollig eigenlijk.

De band in actie


Met een zeer geschikte Tony Reed (zanger, gitarist) op de foto

Nadat de lekker maffe zanger Frank van der Reep op het podium was geklommen en de microfoon gepakt had was het eigenlijk helemaal niet zo slecht. De band bleek vanavond zijn 25-jarig jubileum te vieren en had in de eerste tien jaar van hun bestaan behoorlijk veel lof gehad en bij grote bands in het voorprogramma gestaan. Hierna was het tijd voor Mos Generator, dit werd een heerlijk optreden van een enthousiaste band. Een stevige portie southern rock met lekker gitaarwerk. Na het optreden nog even gekletst en op de foto gegaan met zanger gitarist Tony Reed. Een toffe gast. Saint Vitus

De legendarische Scott "Wino" Weinrich

Gitarist Dave Chandler

Nu was het zover, de legendarische band Saint Vitus. Ik wilde de band graag eens live zien (of The Obsessed) en ik had een aantal jaar geleden als eens een gaaf optreden gezien van Shrinebuilder. Eén van de projecten van de zeer actieve zanger Scott "Wino" Weinrich. Nu, we werden niet teleurgesteld. Het werd een heerlijk avondje en naarmate de avond vorderde ging de inmiddels redelijk gevulde zaal lekker los. Eigenlijk werden er niet eens zoveel slome nummers gespeeld en op het podium ging het flink tekeer. Drummer Henry Vasquez piepte het plotseling aan het begin van het nummer The Bleeding Ground uit van de pijn. Een flinke splinter van de drumstok zat in zijn duim. Hij gooide de stick weg ik stond er op met mijn voet en Joran had 'm te pakken. Nadat de duim ingetaped was gingen we in volle vaart verder. 


Bruce, de vrolijk kijkende bassist Mark Adams en de nogal actieve drummer Henry Vasquez

Met Scott "Wino" Weinrich

Ook gitarist Dave Chandler ging later op de avond flink los, vele gave solo's met de gitaar boven z'n hoofd en spelend met zijn tanden. Hij liep nog een keer het publiek in, hij moest wel een handje geholpen worden om het podium weer op te komen. De jaren gaan tenslotte tellen zo langzamerhand. Met Born too Late werd het optreden afgesloten en zat deze geslaagde avond er bijna op. Bijna want alle bandleden kwamen gezellig de zaal in. Kletsen, foto's maken en bier drinken. Natuurlijk zijn wij ook allemaal op de foto gegaan en heb ik op de setlist van Saint Vitus alle handtekeningen van de bandleden laten zetten.

                            De setlist met alle handtekeningen van Saint VitusGeen opmerkingen:

Een reactie posten