donderdag 21 maart 2013

Miss May I, Halestorm en Bullet For My Valentine * 21 maart 2013, Melkweg - Amsterdam
Setlist Miss May I:
Relentless Chaos, Day by Day, Forgive and Forget, Ballad of a Broken Man Masses of a Dying Breed, Opening Wounds en Hey Mister.
Setlist Halestorm:
Love Bites (So Do I), Freak Like Me, I Get Off, Rockshow, Drum Solo, Mz. Hyde en I Miss the Misery.
Setlist Bullet For My Valentine:
Breaking Point, Your Betrayal, Waking the Demon, Truth Hurts, 4 Words (To Choke Upon), Temper Temper, The Last Fight, Take It Out on Me, P.O.W., Intro, Her Voice Resides, Guitar Solo, Dirty Little Secret (met Lzzy Hale), Scream Aim Fire, Hand of Blood en Tears Don't Fall.


Effe een pizza'tje op Amsterdam centraal stationMiss May I

Op donderdagmiddag 17:15 uur werden Rick, Robin en ik door Renate afgezet bij station Maarssen. Het was flink koud voor de tijd van het jaar en we gingen op weg met de trein naar Amsterdam centraal. We kwamen daar rond 18:00 uur aan en hadden mooi nog even de tijd voor een lekkere snack. Ik nam twee lekker pittig gekruide gehaktstaven en de jongens een pizza bij New York Pizza. Na deze hap stapten we op tram lijn 2 op weg naar het Leidse Plein. Net als altijd was het nu ook weer super druk in de stad. In de tram zaten nog meer metalheads en met een groepje liepen we naar de Melkweg. Op het moment dat Rick de halve liters voor ons en de cola voor Robin kreeg aangereikt begon het eerste voorprogramma Miss May I.

Halestorm


Links zangeres/gitarist Lzzy Hale en haar broer drummer Arejay Hale

Heel bijzonder vond ik het dat het eigenlijk meteen goed los ging. Er ontstond vrijwel meteen een pit en de stemming zat er gelijk goed in in de uitverkochte zaal. Miss May I was een leuke opwarmer en de nummers klonken prima. Alleen weinig nieuws onder de zon, er zijn al erg veel bandjes die dezelfde soort melodische metalcore spelen. Daarna kwam Halestorm. Ik had hier zelf wel naar uitgekeken, vind het wel lekkere muziek namelijk. Leuk om te weten is dat de toffe frontvrouw zangeres/gitarist Lzzy Hale en de maffe drummer Arejay Hale zus en broer zijn. Zij zijn beide begonnen op de piano toen zij vijf jaar oud waren. En met het schrijven en maken van muziek toen zij 10 en 13 jaar oud waren. Live wel een stukkie feller en harder (gelukkig) dan op de cd. Lzzy heeft een lekkere rauwe stem maar toch goed en op z'n tijd zelfs gevoelig. Wel onverwacht dat het zeer jonge publiek (van 16 tot en met 30) dit ook erg waardeerde. Fijn dat er nog zoveel jonge mensen van dit soort muziek houden. 


Bullet For My Valentine!


Duet met Lzzy van Halestorm


Om 21:00 uur begon dan Bullet For My Valentine. Net als twee jaar geleden op Graspop ging de hele hut flink op z'n kop. Dit was trouwens wel het meest het geval bij de oudere nummers. De nieuwe nummers vielen toch niet zo heel erg in de smaak, behalve bij Temper Temper zelf dan. Deze simpele stamper kon ook op veel bijval rekenen. Er ontstond zelfs enkele keren een circle pit en het was een avondje om niet snel meer te vergeten. Wel jammer dat het betrekkelijk vroeg afgelopen was. Om 22:15 stierven de laatste tonen van Tears Don't Fall al weg en ging het licht aan. Nog maar een halve liter bier genomen want de zaal uitkomen was bijna onmogelijk. In de hal was het namelijk helemaal vastgelopen. Maar dat is ook niet zo gek als daar een grote verkoopstand staat, de uitgang is, de gardarobe's en de wc's zijn. Nadat we nog een paar posters en een setje plectrums hadden gekocht gingen we tevreden weer huiswaarts. De mannen hadden het ook goed naar de zin gehad en na een boordje kroket zaten we om 23:17 in de trein naar huis. 

Lzzy Hale en Matthew Tuck


De zoveelste Circle Pit


Lees ook een review op:

http://www.rockportaal.nl/
http://www.metalfan.nl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten