vrijdag 28 december 2012

Stream of Passion * 28 december 2012, Tivoli de Helling - Utrecht
Setlist Stream of Passion:
Spellbound, Passion, Collide, When You Hurt Me the Most, Out in the Real World, This Endless Night, Street Spirit, Summertime (Klassiek nummer, Gershwin), Awake (Textures Cover), All I Know (met Marjan Welman (Autumn)), Lost, The Curse, Calliopeia (met Marjan Welman), When the Levee Breaks (Cover, Memphis Minnie & Kansas Joe McCoy) (met Marjan Welman), New Born (Cover Muse) (met Jelle Schrooten (ex-Face Tomorrow)), Deceiver (met Jelle Schrooten), This Moment, My Leader (met Charlotte Wessels (Delain)), When I Leave This Land (Cover, met Damion Wilson (Threshold)), The Trooper (Cover Iron Maiden met Damion Wilson), Into the Black Hole (Cover, met Charlotte Wessels & Damian Wilson inclusief Cold Metal outro) en In the End. 


Marcela en gitarist Stephan Schultz in mooi licht

Het laatste concert van 2012 was van Stream of Passion. Net als vorig jaar (op exact dezelfde datum) een speciale winter editie met tal van "bijzondere" gasten. Ook nu waren Charlotte Wessels (Delain), Marjan Welman (Atumn) en Ben Mathot (Ayreon) weer van de partij. Vergeleken bij vorig jaar waren er wel een paar andere gasten zoals Jelle Schrooten (Face Tomorrow) en topper Damian Wilson (Threshold). Ook Daniel de Jongh (Textures) zou aanwezig zijn maar hij kreeg op weg naar het concert een auto ongeluk, hij was er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf gekomen maar deed logischerwijs niet mee vanavond. Hierdoor moest Marcela de cover Awake van de Textures later op de avond alleen doen. 


Summertime, when the living is easy...

Dat was waarschijnlijk ook de reden dat we iets later begonnen, maar toen het gordijn viel zat de stemming er meteen goed in. De zaal was nagenoeg uitverkocht en dat gun ik de band van harte. Wel jammer is dat Stream of Passion best regelmatig een bepaalde nummer opbouw heeft. Het nummer begint lekker stevig beginnen en zakt dan wat weg. Hopelijk doorbreken ze dat een beetje met hun op korte termijn te verschijnen nieuwe cd, het nummer The Curse was wat dat betreft hoopgevend. De eerste zeven nummers was eigenlijk al een miniconcert van de band. Heerlijke nummers als When You Hurt Me the Most, Out in the Real World en Street Spirit passeerden de revue. Toen was het tijd voor een speciaal intermezzo, het prachtig klassiek gezongen Summertime en de cover Awake van de Textures. 


Met volist Ben Mathot en Marjan Welman van Autumn

Daarna kwam Marjan Welman van Autumn, zij deed in drie nummers mee en vervolgens was het de beurt aan Jelle Schrooten van de band Face Tomorrow. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van de man en de band gehoord. Toch was de cover van Muse, New Born best wel geslaagd. Ook. Charlotte Wessels van Delain stond inmiddels op het podium en het werd steeds gezelliger. Toen Damian Wilson aangekondigd werd reageerde de zaal uitbundig, het is en blijft een topzanger en rasartiest. Na eerst een rustig nummer When I Leave This Land knalde hij helemaal los met de Iron Maiden cover The Trooper. Het volgende hoogtepunt (zeker wat mijzelf betreft) was een heerlijk Ayreon nummer. Damian, Charlotte en Marcela deden Into The Black Hole, geweldig. Toen SOP daarna de heerlijke avond afsloot met Into The End was het eigenlijk wel erg jammer dat het afgelopen was. 


Met Charlotte Wessels van Delain

Ook Damian Wilson had daar blijkbaar moeite mee, dus bleef hij na de afsluiter nog gezellig een tijdje met het publiek kletsen en daagde de dames uit om een stage dive te doen. Charlotte pakte de handschoen op en nam een fraaie jump in het publiek. Er waren genoeg fans die haar wel een stukje door de zaal wilden voeren...... Natuurlijk kon Damian niet achterblijven en met een aanloopje sprong hij bovenop de handen van het publiek. Alle andere bandleden en het publiek lagen ondertussen in een deuk. Een lollige afsluiter van een geslaagde avond. Tussen het gesloten gordijn door lukte me het nog om de (dubbele) setlist mee te krijgen en na nog een biertje gingen we voldaan weer huiswaarts. 


Damian Wilson stal de show


Gitaarsolo van Stephan Schultz


Daar gaat Charlotte Wessels


En daar Damian Wilson...


De (wat gerestaureerde) dubbele setlist

Lees ook een review op: 
http://www.lordsofmetal.nl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten