vrijdag 7 december 2012

Kayak * 7 december 2012, P60 - AmstelveenSetlist Kayak:
Hope for a Life, They Get to Know Me, If This is Your Welcome, Nothingness, Sweet Revenge, Daphne, Phantom of the Night, Anne, Merlin, Total Loss.(Pauze). Frozen Flame, Life Without Parole, Avalon, Pagan's Paradise, Alienation, Nobody Wins, Hunter and Prey, Passing Cloud, Cleopatra, Starlight Dancer en Chance For a Lifetime. Toegift: Before the Angels Fell en Ruthless Queen.


Rechts zie je Renate en ik staan


Rob Vunderink in de schijnwerpers

In de nacht van donderdag 6 december begon het te sneeuwen en er viel een flink pak, op sommige plaatsen wel tot twintig centimeter. We waren al bang dat we het concert van Kayak op vrijdagavond 7 december moesten gaan missen. Het bleef op vrijdag nog behoorlijk lang doorsneeuwen maar om een uur of vier 's middags was het droog en waren de wegen weer goed begaanbaar. We kwamen om iets over acht uur aan bij P60 in Amstelveen en konden lekker vooraan bij het podium gaan staan. Het was de negende keer dat we de band live gingen zien en de derde keer achter elkaar in P60, op 31 oktober 2009 (vlak voor het overlijden van Pim), op 9 december 2011 en dus hedenavond. Het was niet helemaal vol maar het scheelde niet zo heel veel en de stemming zat er vanaf het begin goed in. Wel is het merendeel van het publiek wat ouder, dat ligt toch wel in de muziek besloten denk ik.

Cindy in het wit na de pauze


Een geconcentreerde Edward Reekers

De tour was genaamd Journey Through Time, dus we begonnen met een nummer uit 1973, Hope For a Life. Daarna They Get to Know Me uit '74 en If This Is Your Welcome uit 1975. Ik vond het erg leuk, een stukje jeugdsentiment. Vlak voor de pauze ging het lekker los met Merlin en Total Loss en waren we aanbeland bij 1981. Zo ging het vrijwel de hele avond en met een verrassende setlist. Omdat we Kayak al best vaak gezien hadden vond ik het erg leuk om eens wat andere nummers te horen. Best opvallend was dat het over het algemeen een stevig concert was. Veel mensen onderschatten dat toch wel, zo is er veel ruimte voor gitaarsolo's en is Joost Vergoossen een prima gitarist. De band straalde zoals altijd veel plezier uit en is een goed ingespeeld geheel.

Joost Vergoossen kreeg veel ruimte voor solo's


Mooi gitaarduo

Vlak voor ons stonden drie kleine jongetjes, waarvan één van een jaar of acht constant op onze lachspieren werkte. Bij elk tempo nummer stond hij te wippen en zijn bolletje ging prachtig op en neer op de muziek. Ook na de pauze bleef de setlist lekker anders maar natuurlijk zat het venijn in de staart met het splinternieuwe nummer Cleopatra, Starlight Dancer en het heerlijke Chance For a Lifetime. De band ging weg maar was binnen een minuut weer terug, zelfs Cindy moest daar om lachen en liet weten dat de toegift een onvermijdelijk fenomeen is. Het begon met Before the Angels Fell, deze had helaas niet de top2000 gehaald ondanks alle stemmen daarop (waaronder die van mij) van alle Kayak fans. De afsluiter Ruthless Queen kunnen wij eerlijk gezegd niet meer verteren, maar dat heb ik wel vaker met al die grijsgedraaide klassiekers. Daardoor vond ik het wel jammer dat Full Circle niet gespeeld werd want dan ga je toch anders naar huis. Het was al met al toch weer een zeer geslaagd concert en door de opzet lekker verrassend. Om half twaalf was het afgelopen en het zal wat ons betreft niet de laatste keer zijn dat we naar deze klasse band zijn geweest. Wel een beetje jammer was dat ik op de terugweg "iets" te hard reed. De trajectcontrole op de A2 had een gemiddelde snelheid gemeten van 122 km per uur. Gecorrigeerd 116 km en omdat je daar maar 100 km per uur mag (wat een dwaasheid) was de boete 125 euro.


Afscheid na een mooie avond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten