dinsdag 6 november 2012

Gotthard * 6 november 2012, De Pul - UdenSetlist Gotthard:
Dream On, Gone Too Far, Starlight, Remember It's Me, Sister Moon, Hush, One Life, One Soul, The Story Is Over, Fist In Your Face, Give Me Real, Battle Of Titans (Drum Solo), Shine, Mountain Mama, Right On en Lift U Up. Toegift: Master Of Illusion en Anytime Anywhere.


                      De setlist lag keurig op me te wachten toen we binnen kwamen


Zoek Robin en Ron (foto van Nicole van bovenaf)

Op zomaar een dinsdagavond vertrokken we om 18:15 uur met Renate, Nicole, Robin en mijn persoontje naar de Pul in Uden. Achteraf viel de reis toch wel mee, om iets voor half acht stonden we al in de rij voor de deur van de zaal. Na het wegbrengen van onze jassen en een fraaie stempel op onze hand stonden we mooi vooraan bij het podium. De dames wilden liever "hangen op de reling" en vertrokken naar het balkon. Helaas duurde het allemaal wat lang (lag dat aan de band of hadden we zelf de planning niet goed bekeken?) maar uiteindelijk om 20:50 uur kwam de band het podium op in de bijna uitverkochte Pul.

Nic Maeder heeft misschien iets minder uitstraling dan de in
2010 overleden Steve Lee maar is wel een prima gast en goede zangerEr waren regelmatig flinke gitaarduels

Het wordt een heerlijk (rock) avondje. De opening is meteen lekker met Dream On en daarna nog een aantal heerlijke nummers. De band is zeer enthousiast en maakt een gedreven en vrolijke indruk tot en met de toetsenist toe. Gitarist Leo Leoni maakt het wel helemaal bont, hij papt regelmatig met de dames uit het publiek aan, speelt gitaar op zijn rug, praat en maakt lol en drinkt bier uit het publiek waarvan het laatste bodempje in zijn haar verdwijnt. Bij het middengedeelte zakt de sfeer een beetje weg (in ieder geval bij mij) de nummers Gimme Real, de drum solo en Shine vallen wat tegen. Gelukkig gaat het hierna helemaal los, de oude krakers zorgen ervoor dat de zaal volop mee danst en zingt. Na het laatste nummer Anytime, Anywhere werd de band luid toegezongen en leek het erop dat Leo nog een nummertje wilde gaan doen (voor 6 biertjes) maar hij werd door de rest van de band tot de orde geroepen. Denk wel terecht want wat moet je dan nog gaan spelen? Er was nog een meet en greet en bij de merchandise werd flink gekocht, het was toch opvallend dat er erg veel shirtjes met Gotthard tussen de 500 bezoekers rondliepen


Maar ja, wat wil je met vier gitaristen in de band


Mountain Mama.......


Gitarist Leo Leoni (rechts) was nadrukkelijk aanwezig


De band bedankt het publiek (en wij hun ook natuurlijk!)

Lees ook een review op:
http://www.rockportaal.nl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten