vrijdag 2 november 2012

Blackguard, Triosphere, Xandria en Kamelot * 2 november 2012, Effenaar - EindhovenSetlist Blackguard:
Firefight, The Path, In Dreams, Wastelands en The Fear of All Flesh.
Setlist Triosphere:
Death of Jane Doe, Trinity, Worlds Apart en Sunriser.
Setlist Xandria:
Valentine, Euphoria, The Dream Is Still Alive, Soulcrusher, Cursed en The Lost Elysion.
Setlist Kamelot:
Intro (tape), Rule the World, When the Lights are Down, The Great Pandemonium, Veritas, Center of the Universe, The Human Stain, Drum Solo, EdenEcho, Song for Jolee, The Pendulous Fall, Sacrimony (Angel of Afterlife), Happy Birthday (for Tommy Karevik), Ghost Opera, Season's End, Keyboard Solo, Keyboard and drum performance (Pirates of the Caribbean theme), Forever, Karma, March of Mephisto, Continuum (Tape)


Blackguard is een melodieuze death metal band uit Montréal (Canada) opgericht in 2001


Triosphere is een heavy metal band uit Trondheim (Noorwegen) opgericht in 2004

Op vrijdag 2 november gingen Robin en ik al heel vroeg (17:45 uur) op weg naar de Effenaar in Eindhoven. Dat was maar goed ook want het was regenachtig weer en het verkeer stroopte regelmatig op. Toen we langs de Effenaar reden op weg naar de parkeerplaats stond er een enorme rij mensen voor de deur, ik had nergens gezien dat het uitverkocht was maar dit bleek achteraf toch zo te zijn. Nadat we de auto hadden weggebracht kwamen we bij de zaal en was de rij helemaal weg en konden we zo naar binnen lopen. Blackguard had net het tweede nummer ingezet toen wij de zaal binnenliepen.


Zangeres Manuela Kraller van Xandria zit vanaf 2010 in de band (ze had twee voorgang(st)ers)

Xandria is gothic metal band uit Bielefeld (Duitsland) opgericht in 1994

Het schema van de avond was als volgt, 19:00-19:25 Blackguard, 19:40-20:10 Triosphere, 20:30-21:20 Xandria en van 21:45-23:15 Kamelot. Blackguard kan ons niet heel erg boeien, daarvoor zijn de nummers van deze melodieuze death metal band niet pakkend genoeg. Wel leuk is dat er een dame achter de drumkit zit, dat zie je toch niet al te vaak. Hierna is het de beurt aan Triosphere en dat bevalt ons al een stuk beter. De zangeres van deze band heeft een wat dunne stem maar het is toch lekkere heavy metal. De gitarist stal wat ons betreft de show, deze kan er wel wat van en krijgt daarvoor ook regelmatig de ruimte. Als laatste "voorprogramma" staat Xandria op het podium. Deze band heb ik al eens gezien in het Patronaat op 7 oktober 2011 bij een festivalletje en toen bevielen ze me al goed. Sopraan zangeres Manuela Kraller is een leuke persoonlijkheid en zij is veel bezig met de inmiddels flink volgelopen zaal. We genoten van een leuk optreden en de stemming zat er inmiddels goed in.
 
Zanger Tommy Karevik en bassist Sean Tibbetts van Kamelot


Gitarist Thomas Youngblood met Elize Ryd (van Amaranthe)

Toen de hoofdact van vanavond, Kamelot. Doordat Roy Khan het licht gezien heeft kreeg de nieuwe zanger Tommy Karevik de kans. Hij was bij mij bekend van de band Seventh Wonder en deze had ik voor mezelf al op de lijst gezet om eens te bezoeken. Een uitstekende band en waarvan Tommy pas nog heeft gezegd deze niet te verlaten. Ik had hem al eens gezien (en gehoord natuurlijk) als gastzanger bij Aeon Zen in het voorprogramma van Devin Townshend op 16 maart 2011 waar hij al liet zien een prima stem te hebben. Nu dit bleek vanavond ook weer, ik denk zelfs dat zijn stem beter is als zijn voorganger Roy. Verder was hij de gehele set met het publiek bezig en had het (net als de gehele band trouwens) enorm naar zijn zin. Hij was nog jarig ook dus hebben we met z'n allen nog voor Tommy gezongen. Het werd in ieder geval een topoptreden met een dolenthousiast publiek. Alles werd meegezongen, mooie show met vuurwerk en vlammen en iedereen genoot met volle teugen. Ook de nieuwe nummers werden zonder probleem omarmt, waarvan "Sacrimony" gegarandeerd een blijvertje is en in de toekomst misschien nog wel eens de afsluiter van de setlist kan worden. Robin kreeg nog een plectrum te pakken van gitarist Thomas Youngblood en we gingen voldaan naar huis. Nog wel even wat problemen gehad om de parkeerplaats af te komen, het chipknip saldo was ontoereikend maar om 00:45 uur waren we weer thuis na een zeer geslaagde avond.


Groot spektakel bij het laatste nummer van de avond "March of Mephisto"


Op de achtergrond nog de uitdovende vlammen


Robin had natuurlijk weer eens een plectrum (van Thomas Youngblood)


Lees ook een review op: 
http://www.rockportaal.nl/
http://www.metalfan.nl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten