vrijdag 28 september 2012

Antalgia, Elyose en Therion * 28 september 2012, Effenaar - EindhovenSetlist Antalgia:
Embrace of Death, Realm of Pain, Seed in the Storm, Lines of Life, The Unseen Empire en The Invisible Mechanism.
Setlist Elyose:
Believe, Élévation, L'Orientale en Incandescence.
Setlist Therion:
O Fortuna (Cover), Poupée de Cire, Poupée de Son (Cover), Son of the Sun, Via Nocturna, The Flight of the Lord of Flies, J'ai le mal de toi (Cover), Abraxas, Vanaheim, Gothic Kabbalah, The Siren of the Woods, Ginnungagap, Land of Canaan, Wine of Aluqah, The Rise of Sodom and Gomorrah, The Khlysti Evangelist, Une Fleur dans le c?ur, Son of the Staves of Time, Wonderous World of Punt, The Blood of Kingu en To Mega Therion.


Voor Antalgia hoef je niet vroeg naar een concert te gaan


Ook Elyose was niet best, wel een aardig meisje

Na een lekkere maaltijd bij ons thuis gingen Nicole, Robin en ik tegen half zeven op weg naar de Effenaar in Eindhoven. Het was prima weer en de reis ging voorspoedig, in Eindhoven aangekomen was het alleen even zoeken naar een parkeerplekje. We troffen André voor de deur van de Effenaar en we waren zelfs nog behoorlijk op tijd om het eerste voorprogramma te zien. Ook Nikki, Saskia, Joran en Argo waren er, dus een gezellig grote club. De twee bandjes voordat het grote werk zou gaan starten waren Antalgia en Elyose. Op de heenweg in de auto had ik nog tegen Nicole gezegd dat de voorprogramma's de laatste jaren best wel in niveau waren gestegen. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel goede bands. Nou dat was vanavond niet te horen, de stevig gebouwde zangeres van Antalgia had een zeer onvaste stem en klonk nogal benepen (en dan ben ik nog aardig). De band speelde wel strak, dus snel op zoek naar een nieuwe frontdame zou ik zeggen.


Gitaristen Christian Vidal en Christofer Johnsson (Therion)


Solo van de "priester"

Daarna een bandje uit zowaar Frankrijk (Parijs) genaamd Elyose. Mooi lieftallig dame'tje maar dit was mogelijk nog beroerder. Haar stem was misschien nog wel redelijk maar ze kan het beter in een ander genre gaan zoeken. Wel leuk was dat ze na het concert nog graag even met Robin op de foto wilde (zie onderaan deze pagina). We hadden inmiddels al de nodige halve liters naar binnen geklokt voordat het eindelijk tijd was voor Therion. Nou het was het wachten weer meer dan waard geweest, het blijft toch elke keer weer een enorme belevenis. Heerlijk pompeus, met al die mooie stemmen. Deze keer wel een behoorlijk afwijkende setlist, we begonnen nogal apart met een operanummer en een Franstalig chanson maar daarna was het de eerste klassieker met Son of the Sun die de boel al aardig in beweging bracht.


Mooi plaatje toch?

Linnea Vikström, Thomas Virstrom en Lori Lewis

Het werd in ieder geval een heerlijk concert met verrassende nummers maar gelukkig ook een aantal krakers. Natuurlijk werd er flink meegezongen en Argo en ik probeerden een paar keer een klein pitje te starten. Natuurlijk werd er afgesloten met To Mega Therion en was het jammer genoeg alweer voorbij. Helaas had Robin geen plectrum kunnen vangen maar hij vond vlak na het concert een plectrum op de grond van gitarist Christofer Johnsson. Toen hij even later ook nog vlak bij ons kwam staan zijn we gelijk maar even met hem op de foto gegaan. De terugweg ging goed en snel, wel een plaspauze gehouden en gelijk maar wat broodjes ei, een mars en een zak apekoppen gekocht om het laatste stukje van de thuisreis wat aangenamer te maken. Fijn dat Nicole ons weer netjes om 1:00 uur voor de deur thuis afleverde.
 

Christofer speelt een stukje op z'n rug...


Jammer dat het afgelopen was


Op de foto met Justine Daaé van Elyose


Op de foto met Christofer Johnsson

Toch nog een mooie plectrum gevonden!

Lees ook een review op: 
http://www.dutchdistortion.nl/
http://www.roarezine.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten