donderdag 16 augustus 2012

Amon Amarth en Legion of the Damned * 16 augustus 2012, Tivoli - Utrecht




Setlist deel 1 Amon Amarth:
War of the Gods, Masters of War, Destroyer of the Universe, Friends of the Suncross, Hermod's Ride to Hel - Lokes Treachery, Part 1, Sorrow Throughout the Nine Worlds, The Fate of Norns, Thor Arise, Where Silent Gods Stand Guard, For Victory or Death en Victorious March.
Setlist Legion of the Damned:
Legion of the Damned en nog een nummer.
Setlist deel 2 Amon Amarth:
Twilight of the Thunder God, The Last With Pagan Blood, Varyags of Miklagaard,
The Arrival of the Fimbul Winter, The Hero, Live for the Kill, Prediction of Warfare,
The Pursuit of Vikings, Runes to My Memory, Cry of the Black Birds, Death in Fire en
Guardians of Asgaard.


Vooraf was er een meet and greet waar niet gefotografeerd mocht worden...



Een foto op A4 formaat met alle handtekeningen

Om kwart over zes werd ik thuis al opgepikt door de Familie van Bart, Argo, Joran, Nikki en Saskia. Er was vanaf 19:30 uur eerst een meet and greet met de bandleden in de spiegelzaal van Tivoli. Stiekum toch een foto gemaakt met m'n telefoon en bij de tweede werd ik aangesproken door een bewaker. Deze was nogal mislukt en toen ik deze aan haar moest laten zien was het oké. De eerste foto was ook niet al te best maar die had ik toch mooi kunnen "redden" en staat nu bovenaan deze pagina. Je kreeg een mooie foto op karton op A4 formaat en daar staan nu alle handtekeningen op. De bandleden waren erg vriendelijk, Nikki en Saskia lieten ook nog een handtekening op hun arm zetten.


Johan Hegg

Om iets over half negen ging het dan toch los en naarmate de eerste setlist van de avond vorderde kwam de stemming er steeds meer in. Ondanks de behoorlijke warmte binnen (het was buiten rond dertig graden) vormde zich al snel een eerste pit en dit zou de hele avond zo doorgaan. Veel aparte nummers in de eerste setlist maar dat kwam doordat het vanavond een speciale avond was, namelijk één van de (maar) vijf geplande 20th anniversary shows! Een uurtje later was het pauze en kwam verrassenderwijs Legion of the Damned twee nummers spelen. Ik vond het niet veel maar toch wel grappig. Gauw nog een paar biertjes gehaald en net op tijd terug voor het begin van de tweede set. Persoonlijk vond ik het tweede gedeelte een stuk leuker, dit had ook te maken met de wat bekendere nummers natuurlijk. De uitverkochte zaal kolkte behoorlijk en het was genieten geblazen. De band was veel bezig met het publiek, vooral zanger Johan Hegg had het naar z'n zin. Na het concert bleef ie zeker een minuut of tien afscheid nemen van de enthousiaste zaal. Een zeer geslaagd avondje en op naar de volgende!



Bassist Ted Lundström brult mee


Legion of the Damned speelde twee nummers in de pauze


Gitaristen Olavi Mikkonen en Johan Söderberg in actie


Drummer Fredrik Andersson


Beide setlists en een plectrum gekregen



Lees ook een review op:
http://www.podiuminfo.nl/
http://www.folk-metal.nl/






Geen opmerkingen:

Een reactie posten