zaterdag 23 juni 2012

Graspop 2012 dag 2 * 22, 23 en 24 juni 2012, Dessel - België


Deze moesten we weer inleveren en kregen we armbandjes om

Graspop Metal Meeting dag 2
22, 23 en 24 juni 2012, Dessel - BelgiëWe hebben op de tweede dag de volgende bands gezien, van sommige staat een eigengemaakt filmpje op youtube.
Powerwolf, Adrenaline Mob, Alestorm, Primal Fear, Death Angel, Thin Lizzy, Eluveitie, Trivium, Megadeth, My Dying Bride en Dimmu Borgir.


Op weg voor de tweede dag

Powerwolf was best leuk

Adrenaline Mob was geweldig
Hier Russell Allen (Symphony X)

Nadat Renate ons een heerlijk ontbijt voorgeschoteld had met verse broodjes en croissants gingen we al weer vroeg op pad voor dag twee. Bij de receptie stonden twee metalheads bij een taxibusje en we konden mooi de kosten delen. Bijkomend voordeel was dat we gezellig kletsend in het busje en later vanaf de taxi standplaats tot op het festivalterrein het over onze muziekpassie konden hebben. Twee bands achter elkaar op de Mainstage, Powerwolf (we stonden er om 11:00 uur) en Adrenaline Mob. Als je het dan toch over verschillende soorten metal hebt... Powerwolf nodigt uit tot meezingen en is lekker pompeus en vol, een leuk optreden. Adrenaline Mob is wel de meeste essentiele vorm van metal, echt een topconcert met een geweldige Russel Allen (Symphony X), Mike Portnoy (Dream Theater) op drums, op bas John Moyer (Disturbed) en op gitaar een geweldig leuke en enthousiaste Mike Orlando. Doordat we tot het laatste nummer bleven kwamen we wat later binnen in Marquee 1 bij Alestorm. De hele tent ging heen en weer en alles bewoog. Wat een feest, jammer dat we zover achterin stonden. Hier moeten we nog een keer naartoe als ze in de buurt optreden. 


Een super enthousiaste Mike Orlando

Setlist Powerwolf:
Lupus Daemonis, Sanctified With Dynamite, Prayer in the Dark,
We Drink Your Blood, Raise Your Fist, Evangelist, Werewolves of Armenia,
Resurrection by Erection, All We Need Is Blood, Lupus Dei en Wolves Against the World.
Setlist Adrenaline Mob:
Psychosane, Feelin' Me, Indifferent, Down to the Floor,
Hit the Wall, All on the Line, Undaunted en The Mob Rules.


Bij Alestorm ging de tent helemaal op z'n kop

Setlist Alestorm:
Shipwrecked, Midget Saw, Nancy the Tavern Wench, Keelhauled, Rumpelkombo, Rum,
Death Throes of the Terrorsquid, The Sunk’n Norwegian en Captain Morgan’s Revenge.Primal Fear

Met André even chillen op het veld

Death Angel, wat een snelheid en energie

Primal Fear hebben we wat verder van de Mainstage geluisterd op het veld. Metal zoals Judas Priest maakt alleen zijn de composities wat minder. Wel heeft Ralf Scheepers nog steeds een prima strot. Inmiddels was André ook gearriveerd (op de motor) en werd het nog gezelliger. André had zijn Death Angel shirt al aan dus moesten we daar wel op tijd zijn om vooraan deze gasten te bekijken. Tsjonge, dat gaat goed tekeer zeg. Robin was zeer onder de indruk van de supersnelle gitarist en had ook nog het geluk om een plectrum na het concert van de grond op te pikken (ze hadden later allebei ook nog een (verschillende) plectrum van Dimmu Borgir). Was een zeer leuke ervaring maar voor mij persoonlijk was één keer wel genoeg. 
Circle Pit bij Death Angel 

Setlist Primal Fear:
Unbreakable Pt.1, Strike, Nuclear Fire, Bad Guys Wear Black,
Seven Seals, Metal Nation, Final Embrace, Metal is Forever en Chainbreaker.
Setlist Death Angel:
Thrashers, Evil Priest, Voracious Souls, Kill as One,
The Ultra-Violence, Mistress of Pain, Final Death en Heaven and Hell.Thin Lizzy op de Mainstage

Eluveitie was geweldig

Onder het nummer Whiskey in the Jar van Thin Lizzy gingen we op weg naar Eluveitie. Ook hier stonden we helemaal vooraan en inmiddels had het hele gezin van Bart (pa Argo en zijn vrouw Saskia, zoon Joran, dochter Nikki met haar vriend Mark) zich bij ons aangesloten. Dit werd wat mij betreft één van de hoogtepunten van de driedaagse. Geweldige band, geweldige muziek en een enorme energie. Misschien was het ook wel een voordeel dat het compleet andere soort muziek is (folkmetal). Wel jammer dat we iets voor het einde weg moesten omdat de boys helemaal vooraan wilden bij Trivium. 


Gave Folk Metal

Setlist Thin Lizzy:
Are You Ready, Jailbreak, Killer On The Loose, Don't Believe a Word,
Whiskey in the Jar, Rosalie, Suicide, Cowboy Song en The Boys Are Back In Town.
Setlist Eluveitie:
Prologue, Helvetios, Luxtos, Neverland, Meet the Enemy, A Rose for Epona,
Inis Mona, Alesia, The Uprising, Kingdom Come Undone, Havoc en Epilogue.Mooie show van Trivium

De band is enorm gegroeid

Ook Megadeth was supergaaf
Ook Trivium was een knaller, de band is het laatste paar jaar enorm gegroeid. Matt Heafy is een persoonlijkheid en ook basgitarist Paolo Gregoletto weet het publiek goed te bespelen. De hoogtepunten regen zich nu aaneen want ook het optreden van Megadeth op de Mainstage was geweldig. Heel bijzonder was dat zanger/gitarist Dave Mustaine, die toch normaal niet zo extravert is, deze keer bijzonder veel met het publiek bezig was. Na het optreden kwam hij zelfs een paar keer klappend in zijn handen terug op het podium. Het was wel een tandje terugschakelen bij de Doom Metal van My Dying Bride. Lekker met een biertje en een snack zittend voor de tent geluisterd samen met de familie van Bart. Erg goed maar blijft lastige muziek voor een festival. 


Dave was in een bijzonder goede bui

Doom Metal van My Dying Bride

Setlist Trivium:
Capsizing The Sea, In Waves, Pull Harder on the Strings of Your Martyr,
Rain, Black The Deceived, Dusk Dismantled, Drowned and Torn Asunder, A Gunshot
to the Head of Trepidation, Throes of Perdition en Leaving This World Behind.
Setlist Megadeth:
Never Dead, Head Crusher, Hangar 18, Trust, She-Wolf, Poison Was the Cure,
Sweating Bullets, A Tout Le Monde, Whose Life (Is It Anyways?), Public Enemy No. 1,
Symphony of Destruction, Peace Sells, Holy Wars... en The Punishment Due.
Setlist My Dying Bride: 
Your River, Bring Me Victory, From Darkest Skies, The Prize of Beauty,
The Raven Wings, For You, She is the Dark, The Dreadful Hours en The Cry of Mankind.


Met de familie van Bart

Als laatste van deze dag stond Dimmu Borgir op het programma (Limp Bizkit zouden we gaan overslaan). Deze keer was het niet zo gunstig dat we zover vooraan stonden. Ik had van tevoren al twijfel over deze band maar door een stukje concert op youtube te kijken was ik toch wel enthousiast geworden. Muzikaal is het best goed namelijk. Na een half uurtje hadden we het wel gezien en namen afscheid van de familie van Bart. Maar hoe verder we naar achteren liepen hoe beter het klonk, dus misschien toch nog eens proberen. Groot voordeel was wel dat het nu pas 23:00 uur was en nadat we naar de officiële taxi standplaats waren gelopen werden we door een gezellig kwebbelende Belgische chauffer naar huis gebracht. We werden onderweg nog geflitst (waarschijnlijk door een mobiele camera) maar dat was volgens deze man onmogelijk. Volgens hem en dat bleef hij volhouden (ook de volgende dag toen we weer bij hem in de auto zaten) waren het kinderen geweest met een fotocamera. 


De jongens hebben lol

Dimmu Borgir

Setlist Dimmu Borgir:
Intro, Mourning Palace, Spellbound (By the Devil), Vredesbyrd, Kings of the
Carnival Creation, Dimmu Borgir, Ritualist, Gateways, Puritania, The Serpentine
Offering, Progenies of the Great Apocalypse en Perfection or Vanity.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten