woensdag 28 december 2011

Stream of Passion * 28 december 2011, Tivoli de Helling - UtrechtSetlist Stream of Passion:
Intro, Lost, Stream of Passion, Collide, Darker Days, In The End, Calliopeia, The Hunt en The Endless Night. Pauze. Acoustische set: Romeo et Juliette Walz, Deceiver, My Favorite Scar, Spark, Open Your Eyes, Muscle Museum, en Far and Apart. Pauze. The Art Of Loss, My Leader, Games We Play, Computer Eyes, When You Hurt Me The Most, Out In The Real World, Broken, Wherever You Are, Street Spirit en Haunted. 

Gitarist Eric Hazebroek en basgitarist Johan van Stratum


Wapperende haartjes

Het laatste concert van 2011. Het was een topjaar geweest met louter positieve avonden en eigenlijk geen enkele echte teleurstelling. Van tevoren was voor vanavond aangekondigt dat het een bijzonder avondje zou worden met een aantal gastmuzikanten. Nou dat werd het ook wel, we begonnen om half negen en het was pas om iets over elf uur afgelopen. Zo deden Marjan Welman (Autumn), Joost van den Broek (After Forever), Charlotte Wessels (Delain), Jay van Riet (My Favorite Scar) en de violist Ben Mathot mee. In de termen van de tennissport werd het een driesetter, een eerste stevige set door de band zelf, na de eerste pauze een acoustische set met de nodige gasten en na de tweede pauze weer een uurtje "knallen" met weer de gastmuzikanten. En dat allemaal voor 14 euro......


Marcela Bovio


De acoustische set

Van de laatste cd (die ik zelf wat minder vind) werden de nummers Lost, Darker Days, The Hunt en Broken gespeeld. Deze pasten prima in de set en live voelden ze wat beter aan. Heerlijk vond ik het nummer Computer Eyes (Ayreon), deze werd samen gezongen met Marjan Welman van Autumn. Misschien kan Arjan Lucassen toch nog eens wat nummers voor de band schrijven want hij blijft het grote genie. Want ook Calliopeia, Out in the Real World en de knallende afsluiter Haunted van de eerste cd (toen hij nog meedeed) zijn elke keer weer hoogtepunten op zo'n avond. Al met al was het een zeer geslaagd concert en ook Julie, Robin, Hans en Nicole waren erg enthousiast. Een prima afsluiter van een geweldig concertjaar met wat mij betreft alleen maar hoogtepunten, en dit was er ook zeker één van. Nadat we de auto netjes uitgeparkeerd hadden gingen we allemaal weer vrolijk lachend en tevreden naar huis. 


Links Marjan Welman van Autumn


Met Charlotte Wessels van Delain


Solo van Joost van den Broek (After Forever)

Lees ook een review op: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten