zondag 23 oktober 2011

The Treatment en Alice Cooper * 23 oktober 2011, Silverdome - ZoetermeerSetlist The Treatment:
Drink, F**k, Fight, The Coldest Place On Earth, The Doctor, Shake The Mountain, Just Tell Me Why, Departed en Nothing To Lose But Our Minds. 
Setlist Alice Cooper:
(Vincent Price Intro) Black Widow, Brutal Planet, I'm Eighteen, Under My Wheels, Billion Dollar Babies, No More Mr Nice Guy, Hey Stoopid, Is It My Body, Halo Of Flies, I'll Bite Your Face Off, Muscle Of Love, Only Women Bleed, Cold Ethyl, Feed My Frankenstein, Clones (We're All), Poison, Wicked Young Man, Killer - I Love The Dead (excerpt), School's Out (incorporating 'Another Brick In The Wall pt 2') en Elected. 


The Treatment, lekkere rockAlice komt op


Aan het einde van de herfstvakantie stond op zondagavond 23 oktober een optreden van Alice Cooper in de schaatshal Silverdome te Zoetermeer gepland. Ik had altijd gezegd tegen Rick en Robin als deze topper naar Nederland komt dan gaan we! We gingen met Hans al om 18:00 uur op pad en kwamen nadat we via het station en weer thuis (André had vergeten zijn kaartje uit te printen) uiteindelijk omstreeks 19:00 uur aan bij het Silverdome. Helaas was onze geplande parkeerplek bij de lokatie onbereikbaar doordat er een kermis op het terrein stond…… 


Bas en drum bij Halo of Flies 


Nadat we de auto hadden geparkeerd in een wijk vlakbij konden we eindelijk naar binnen. Het was al flink druk en Rick zorgde ervoor dat voor het eerst in de geschiedenis van de ijsbaan er vijf jassen in een kluisje konden. Tegen half acht stonden we lekker vooraan en iets voor achten begon het voorprogramma The Treatment. Was leuker dan verwacht, lekkere rock ala Airbourne, alhoewel het na een nummer of vier wel wat ging vervelen. 


De vier gitaristen bij Halo of Flies 

Even een plasje tussendoor doen was een drama, de accommodatie was niet berekend op zoveel mensen. Langs een rij van 20 meter geslipt en het invalidentoilet maar gebruikt. Verder is het eigenlijk van de zotte dat je moet betalen bij een toiletjuffrouw als je entreekaartje voor zo’n avond al 52,55 (inclusief “servicekosten”) kost. Ook was de “zaal” veel te vol en had er daarom best wel één tribune open gemogen. Maar ja, dan moet de organisatie extra schoonmaakkosten betalen. Jammer en eigenlijk is het een schandalige uitbuiting. Only Women Bleed 

Tegen negen uur was het zover, onder de tonen van de Black Widow viel het grote Alice spandoek naar beneden en bovenop een hoge kansel stond Cooper in zijn spinnenpak met de acht armen. Prachtige start van het concert, heerlijk heavy want meteen hierna kwam Brutal Planet. Bij het begin van dit nummer werd de kansel omgedraaid en kon Alice via een trap naar beneden lopen. Bijna alle bekende nummers kwamen voorbij en dat was toch iets anders dan ik gewend was. Voor mij was het de negende keer dat ik een concert bijwoonde van Alice Cooper en natuurlijk komen er bekende nummers aan bod maar nooit zoveel als deze keer. Hopelijk is het geen slecht voorteken en is hij er op zijn 63e niet van plan mee op te houden? Feed My Frankenstein...... 

Veel reactie van het publiek was er bij een supergave uitvoering van Halo of Flies. Op Graspop 2003 had hij dit voor het eerst gedaan en de uitvoering vond ik toen niet zo geweldig. Vanavond was het wat mij betreft één van de hoogtepunten. Ook Hey Stoopid werd gespeeld, een erg leuk nummer om live te doen. Allemaal meebléren Hey, Hey, Hey, Hey, Hey Stoopid! Met Poison ging het dak er nog een keer af en bij Feed My Frankenstein had Alice nog een leuke surprise voor ons. Natuurlijk werd er weer eens een pop in een stoel gezet en kwam er een hoop rook. Maar in plaats van de opstanding van deze pop kwam daarachter een enorme Frankenstein het podium op. Een meter of drie hoog, lopend en met zijn armen zwaaiend, ook bewoog z’n mond met de tekst mee. 


Daar gaat z'n koppie...... 

Leuke verrassingen in de setlist waren Clones (We’re All) en Muscle of Love. Het nieuwe en lekkere nummer (bij ons thuis al grijsgedraaide) I’ll Bite Your Face Off paste zoals altijd weer naadloos tussen alle nummers van 1970 tot en met 2011. Met School’s Out en de onvermijdelijke ballonnen werd de avond (bijna) afgesloten, grappig dat hierin een stukje Another Brick in the Wall pt2 verweven zat. Natuurlijk het stuk tekst met onder andere We don't need no education, We don’t need no thought control, No dark sarcasm in the classroom, Teachers leave them kids alone, Hey! Teacher! Leave them kids alone en daarna weer verder met het laatste couplet van School’s Out. De band kwam nog één keer terug, zwaaiend met de Nederlandse vlag en refererend dat het in Amsterdam, Rotterdam en in Holland een zooitje was (dus stem op mij), werd met Elected een geweldige avond onder een regen van snippers en slingers afgesloten. 

School's Out forever! Elected! 


Lees ook een review op: Hieronder een filmpje van de Intro/Black Widow van Alice Cooper op youtube:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten