vrijdag 30 september 2011

Sons of Seasons en MaYaN * 30 september 2011, Tivoli de Helling - Utrecht
Setlist Sons of Seasons:

Setlist MaYaN:
Intro, Symphony of Aggression, Mainstay of Society, Quarterpast, Course of Life, The Savage Massacre, Essenza Di Te, Bite the Bullet, Celibate Aphrodite, Drown the Demon War on Terror, Incentive (Epica cover) en Sinner’s Last Retreat. 


Sons of Seasons


Mark Jansen heeft veel interactie met het publiek

Het kwartje moest even vallen want de cd van de nieuwe Nederlandse "superband" MaYaN was geen hapklare brok. Nadat ik de cd een aantal keren had beluisterd vond ik 'm steeds beter en toen ik zag dat ze in de Helling kwamen moest ik hier natuurlijk naartoe. De band bestaat uit Mark Jansen (grunts & screams, Epica) en Ariën Weesenbeek (drums & grunts, Epica), toetsenist Jack Driessen (keyboards & screams, ex-After Forever), Frank Schiphorst (gitaar, ex-Symmetry), Rob van der Loo (bas, ex-Sun Caged en ex-Delain) en Isaac Delahaye (gitaar, Epica). Zanger Henning Basse van Sons of Seasons deed ook mee evenals twee dames, operazangeres Laura Macrí en Amelie Mangelschots. 


Aardig wat volk in de Helling 

Op het laatste moment besloot Hans ook mee te gaan zodat we op een zomers warme vrijdagavond vroeg met de bus naar Utrecht gingen. Ik wilde graag op tijd zijn want het voorprogramma Sons of Seasons vind ik ook een fijne band. Nadat we ons eerste biertje van deze avond namen konden we met een groepje oude bekenden vooraan gaan staan bij de openingsact. De Helling was best goed gevuld, niet al te druk zodat je lekker kon bewegen maar er was toch behoorlijk wat volk. Sons of Seasons maakte er een toffe show van met goede nummers en een uitstekende zanger Henning Basse, een vent met persoonlijkheid. Later op de avond kwam hij weer terug met MaYaN. Leuk om de band gezien te hebben, toen ik met Robin en Rick op 23 april dit jaar bij Kamelot in Paradiso was hadden we ze jammer genoeg gemist en dit werd vanavond gelukkig weer goed gemaakt. Goed optreden en een band om in de gaten te houden. 

De (grote) band bedankt het publiek 

Na een mooie intro van de ipod was het tijd voor MaYaN. De heren hadden er zin an en het werd een knallend concert. Goede afwisseling tussen de "rustige" en stevige momenten. De grunts en screams van Mark Jansen, de mooie gladde vocalen van onze Duitse vriend Henning Basse en de twee nachtegaaltjes. Er was veel interactie tussen de band en zaal, de band had het duidelijk naar de zin. Jammer dat MaYaN pas één cd heeft waardoor het concert al om tien voor half elf eindigde. We bleven nog even hangen, de biertjes smaakten namelijk erg goed vanavond en bandleider en zanger Mark Jansen kwam nog even gezellig bij ons buurten. Een avond zoals een metal avond hoort te zijn. Twee prima bands en een goed geluid, enthousiast publiek en een lekker intiem zaaltje. Jammer dat het alweer voorbij is. 


Met Mark Jansen op de foto 

Review van http://musiccredo.wordpress.com/
Review van http://www.metalkrant.sp2o.org/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten