donderdag 26 mei 2011

Beyond The Labyrinth en Pagan's Mind * 26 mei 2011, De Kade - Zaandam



Setlist Beyond The Labyrinth:
Saturation Point, The Peter Principle, The Girl With The X-Ray Eyes,
In Flanders Fields, Pure Sabotage, Fear's The Killer en Beyond The Labyrinth.
Setlist Pagan's Mind:
Contact, Eyes Of Fire, Enigmatic Mission, Walk Away In Silence, Aegean Shores,
Ronny's Solo, God's Equation, United Alliance, Instrumental (Farewell),
Hallo Spaceboy, Evolution Exceed, Intermission, The Celestine Prophecy,
Through' Osiris' Eyes en Alien Kamikaze. 


Beyond The Labyrinth in aktie

Op donderdag ging ik met m'n maatje Hans op weg naar de Kade in Zaandam. Helaas lijkt dit de laatste keer geweest te zijn, deze leuke zaal gaat ook al dicht. Doet toch wel pijn al die bezuinigingen waardoor veel leuke gelegenheden verdwijnen. We waren wat aan de vroege kant, we zaten om 20:00 uur in de bijbehorende kroeg een biertje te drinken. Naast ons kwam iemand staan met een shirt met daarop een afdruk van de allereerste Bad Company elpee. Dit ontlokte ons tot een praatje totdat hij om de sleutel van de kleedkamer vroeg. Het bleek later de gitarist te zijn van de Belgische formatie Beyond The Labyrinth. 



Plectrum gekregen van de gitarist 

Strak om 21:00 uur begon de band te spelen onder toezicht van een zeer matig gevulde zaal. De nummers zaten goed in elkaar en we konden best wel genieten van de goede muziek. Helaas heeft de band één groot probleem en dat is de zanger. Een vent met een goede kop, maar zijn stem was veel te iel voor de nummers. Alleen bij het nummer In Flanders Fields klonk het allemaal wel redelijk. Toen de gitarist mij zag staan op de voorste rij kreeg ik zijn plectrum nog (met mooie inscriptie van de bandnaam). 



Mooi overzicht van het podium 

Om 22:00 uur begon het dan, in november 2008 had ik Pagan's Mind gezien in het voorprogramma van Sonata Arctica in Tivoli en was toen zeer onder de indruk geraakt. Ik had vanavond een shirt van de band aan die ik toendertijd had gekocht. Het begon gelijk al heerlijk met de opener van de nieuwe cd (cd van de maand mei in Aardschok), Eyes of Fire. Een sterk en krachtig nummer met een lekker refrein. Toen meteen daarna een oude kraker werd gespeeld (Enigmatic Calling) zaten we er al lekker in. Gelukkig was er inmiddels iets meer volk (een man of 150), maar het was nog steeds veel te stil voor zo'n klasse band. De band trok zich er niets van aan en speelde met veel passie en enthousiasme. 



Zanger Nils K. Rue trekt z'n strot open 

Ook het publiek liet zich lekker meeslepen en met bijna alle nummers werd goed meegedaan. Zanger Nils moest wel twee keer pauzeren, één keer met de solo van Ronny en later voor de toegiften. Hij vertelde dat hij een week of drie geleden z'n heup gebroken had en met veel pijn over het podium bewoog. We hadden inderdaad al gezien dat ie een beetje waggelde. Met Hallo Spaceboy ging het plafond eraf en kon je ook goed horen dat Nils een hele goede stem bezit. Ook de gitarist Jørn Viggo Lofstad speelde opvallend goed en toetsenist Ronny Tegner was constant bezig met het publiek. Bij de toegift ging het plafond er nog even af met de klasse nummers Through' Osiris' Eyes en Alien Kamikaze. Voldaan gingen we weer naar huis na een uitstekend concert, deze band verdient veel meer aanhang.



Mooi "duel" tussen toetsenist Ronny Tegner en gitarist Jørn Viggo Lofstad 

Hieronder mijn eigen gemaakte filmpje (met m'n fototoestel) van Pagan's Mind op youtube: 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten