zaterdag 23 april 2011

Sons of Seasons, Amaranthe, Evergrey en Kamelot * 23 april 2011, Paradiso - Amsterdam
Setlist Amaranthe:
Leave Everything Behind, Enter The Maze, 1.000.000 Lightyears, Automatic en Hunger.
Setlist Evergrey:
Leave It Behind Us, Monday Morning Apocalypse, Wrong, Blinded, The Masterplan, Recreation Day, Frozen, Broken Wings en A Touch of Blessing.
Setlist Kamelot:
Rule the World, Ghost Opera, The Great Pandemonium, The Human Stain, Center of the Universe, Nights of Arabia, A Sailorman's Hymn, When the Lights are Down, Soul Society, Keyboard Solo, EdenEcho, Necropolis, The Haunting (Somewhere in Time) (with Simone Simons), Drum Solo en Forever. Toegift: Bass Solo, Karma en March of Mephisto.

 
Amaranthe was verrassend goed


Evergrey was een beetje te hard en eentonig 


Op zaterdag 23 april werd ik samen met Rick en Robin bij station Maarssen afgezet door Renate. Het was schitterend weer (rond de 26 graden) en we hadden geeneens een jas meegenomen. Na een paar hotdogs in Amsterdam stapten we iets na 19:00 uur de grote zaal van Paradiso binnen. Helaas hadden we net Sons of Seasons gemist, ik had ze best graag willen zien. Gelukkig zagen we het gehele optreden van Amaranthe en dat was een aangename verrassing. Prima band met een leuke afwisseling, vooral in zang. Een grunter, "mooie" zanger en een zangeres. 

Veel interactie met het publiek 

Daarna kwam Evergrey, hier hadden we ons wat meer van voorgesteld. Ten eerste was het geluid veel te hard en de muziek wat te eentonig. Pas de laatste vier nummers konden me bekoren, Recreation Day, Frozen, Broken Wings en vooral het nummer A Touch of Blessing. 

Spektakel met veel vuur 

Kamelot begon al om 21:00 uur te spelen, dat ging met veel spektakel van start, Rule the World met een hoop spuitende vlammen. Het podium was zowiezo wel grappig opgebouwd met twee trappen en een verhoging. Ook kon er via een uitsteeksel een stukje de zaal "ingelopen" worden. Dit werd vooral door de nieuwe leadzanger Fabio Lione (van Rhapsody of Fire) veel gebruikt. Mede hierdoor was er veel interactie met het publiek. Later kwam Simone Simons (van Epica) nog meezingen met The Haunting en wat ook wel leuk was dat de leadgitarist bovenop de balustrade tussen het publiek met zijn intro voor het nummer Forever begon. Het was een geweldige avond (Robin en Rick waren ook bijzonder onder de indruk) die om 22:45 helaas weer afgelopen was. Bij vertrek liepen we nog samen de deur uit met Marcus Jidell (de gitarist van Evergrey). De thuisreis verliep voorspoedig, om vijf over twaalf stonden we weer op station Maarssen. 

The Haunting met Simon Simons (Epica)

Intro vanaf de eerste ring voor het nummer Forever 


Lees ook een review op: 
http://www.dprp.net/
http://www.lordsofmetal.nl/
http://metalkrant.net/


Hieronder mijn eigen gemaakte filmpje (met m'n fototoestel) van Kamelot op youtube: 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten