dinsdag 9 november 2010

Starve en Shrinebuilder * 9 november 2010, Tivoli de Helling - UtrechtSetlist Starve:
Bijna alle nummers van de cd Wasteland.
Setlist Shrinebuilder:
Science of Anger, The Architect, Blind for all to See, Effigy, We Let the Hell Come, Solar Benediction, Nagas 1 and 2 en Pyramid of the Moon.De Nederlandse band Starve stond in het voorprogramma 

Apart zo'n Doom concert. Eerst het niet al te geweldige voorprogramma, de Nederlandse band Starve. Leuke gitarist, matige zanger. Dat de roem van Shrinebuilder al de band is vooruit gesneld komt natuurlijk door de samenstelling van de band. Alle bandleden zijn toppers binnen het genre. De band bestaat uit: Scott 'Wino' Weinrich (gitaar/zang - o.a. Saint Vitus, The Obsessed), Scott Kelly (gitaar/zang - o.a. Neurosis, Tribes of Neurot), Al Cisneros (bas/zang - o.a. Om, Sleep) en Dale Crover (drums - o.a. Melvins). Het was niet lastig om je voor te bereiden op deze avond want de band heeft maar één album voortgebracht. Deze plaat is in drie dagen opgenomen en uitgebracht in 2009 en is ingeslagen als een bom. 


Vlnr: Scott 'Wino' Weinrich, Al Cisneros, Dale Crover en Scott Kelly 

Om 21:20 begon Shrinebuilder en zij speelden tot 23:00 uur. Je kreeg één keer tussendoor de kans om te klappen en/of juichen. Maar voor de rest speelden beide bands alle nummers aan één stuk door (zal wel zo horen). Meestal ging de gitarist tussen de nummers door een beetje janken op zijn gitaar waarna vervolgens begonnen werd aan het volgende nummer. Een heel goed concert met hele goede muzikanten. Maar dat kan bijna niet anders met (ex)leden van The Obsessed, Saint Vitus en Neurosis. De basgitarist verdient een aparte vermelding, wat een beest! 

           Iets rechts van het midden sta ik (met het Alice Cooper shirt aan)
           Foto gemaakt door Paul Verhagen van http://www.achromemoments.nl/


                                      De setlist van het podium 

Lees ook een review op: 
http://www.lordsofmetal.nl/
http://www.roarezine.nl/


Hieronder mijn eigen gemaakte filmpje (met m'n telefoon) van Shrinebuilder op youtube:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten